ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:492/1378)

karpatka 162

MIESZAJ , AŻ CIASTO ZACZNIE ODCHODZIĆ OD GARNKA. WYŁÓŻ DO MISECZKI I DO PRZESTUDZONEGO, ALE NIE ZIMNEGO CIASTA WBIJAJ KOLEJNO JAJA I MIKSUJ OKOŁO 5 MINUT.CIASTO PODZIEL NA DWIE CZĘŚCI. WYŁÓŻ NA BLASZE.PIECZ W TEMP. 200 STOPNI PRZEZ 30 MINUT ( KAŻDE Z NICH ) KREM: 500 ML ZAGOTUJ Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM. W POZOSTAŁEJ CZĘŚCI MLEKA(...)WYMIESZAJ BUDYŃ DODAJ DO GOTUJĄCEGO SIĘ MLEKA, CIĄGLE MIESZAJĄC DOPROWADŹ DO WRZENIA, GOTUJ PRZEZ CHWILĘ, WYSTUDŹ. SCHŁODZONĄ MASĘ MIKSUJ NA WYSOKICH OBROTACH DODAJĄC PO KAWAŁKI MIĘKKIEGO MASŁA. UPIECZONE CIASTO PRZEŁÓŻ KREMEM. ZOSTAW NA KILKA GODZIN W LODÓWCE. PRZED PODANIEM POSYP CUKREM PUDREM

Darcia w kuchni
Ciasto truskawkowo kokosowe 249

mnie idealne. Ciasto podane na talerzach z kolekcji Raphael i Jupiter z Porcelana Bogucice. Składniki: Biszkopt makowy 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki maku Ale-raj sól szczypta 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Blat kokosowy 3 białka (z dużych jajek) 100 g cukru 200 g kokosu Ale-raj Krem budyniowy 450 ml mleka(...)biszkopt makowy-połowa kremu budyniowego-masa truskawkowa*-reszta kremu-blat kokosowy. *Po wyłożeniu masy truskawkowej włożyć na godzinę do lodówki by masa stężała i dopiero wtedy rozsmarować resztę kremu. Przed podaniem ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce. Inspiracja klik

Ala piecze i gotuje
Malinowy Wulkan 114

ubiegłoroczne Święta Wielkanocne miałam okazję zrobić „Czekoladowe ciastokremem i jajeczkami”, z przepisu Doroty Świątkowskiej. Zawsze uważałam się za prawdziwego czekoladożercę, jednak kawałek tego ciasta wyprowadził mnie z błędu ;). Mimo iż nie zapałałam prawdziwą miłością do tego wypieku, to bardzo spodobało mi się czekoladowe ciasto, które stanowiło bazę całego wypieku. Dlatego

Słodki Pomysł
Ciasto z rukoli (z orzechami włoskimi) 159

tajemniczy składnik. Ciasto jest wilgotne, a strukturą przypomina biszkopt. Całość idealnie łączy się z mnóstwem orzechów.... Po prostu pycha! Dla mnie taka wersja jest wystarczająca, ale Wy możecie ciasto przełożyć kremem (np. z bitej śmietany, serka mascarpone) lub użyć dowolnej polewy. (Tortownica o średnicy 18 cm) Ciasto: 100g rukoli 150 ml oleju (polecam rzepakowy z Olejowego Raju ) 2 jajka (duże

Di gotuje
czarno-białe ciasto 147

czym wstawić z powrotem do piekarnika i pozostawić do całkowitego wystudzenia,przy otwartych drzwiczkach. W ten sposób usuwamy parę z ciasta , dzięki czemu biszkopt pozostaje idealnie równy. Upieczony biszkopt całkowicie wystudzić i przekroić na 3 blaty. Krem

w mojej kuchni
Francuskie nadziane marchewy 154

zrobiłam :) Nawet fajne połączenie wyszło, bo wymyśliłam sobie nowy krem, budyniowo – waniliowo – śmietankowy :) jak dla mnie wyszedł przepyszny. Sprawdza się zarówno do rurek z ciasta francuskiego, ale równie dobrze pasuje, jako krem do eklerów, czy karpatki.  Jeśli uwielbiacie ciasto francuskie i szukacie pomysłu na niebanalne nadzienie i formę, to jest coś dla Was :) Składniki na 24 sztuki: 2 arkusze(...)ciasta francuskiego 1 jajko 1 łyżka mleka Krem: 200ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 budyń waniliowy (bez cukru) 3 łyżki cukru 3 żółtka 400ml mleka Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy wszerz, w paski około 1 – 1 ½ cm grubości. Następnie zawijamy je spiralnie na foremki do rurek, zlepiając końcówkę ciasta. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, pozostawiając między

Smakowy Raj
Tort Migdałowy Malakoff 236

wierzch jajecznej masy i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23-24cm wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Do rondelka wlać 450ml mleka, dodać cukier i zagotować. Do pozostałego mleka dodać(...)szpatułką. 10. Na biszkopt w blaszce wyłożyć połowę migdałowego kremu, wyrównać. Biszkopty maczać w ponczu i ułożyć je na kremie w blaszce, lekko docisnąć. Na biszkopty wyłożyć pozostały krem, wyrównać. Ciasto wstawić do lodówki na całą noc. Wierzch i boki: 11. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, wanilią i fixem. Śmietaną posmarować boki i wierzch tortu ( patrz FILM

Mała Cukierenka
Czekoladowe ciastko z nutką mięty 198

chwilę grozy bo landrynki okazały się naprawdę mocne i czuć je było w całym domu, ale w kremie budyniowym złagodniały. Połączenie czekoladowego biszkoptu, miętowego budyniu i masy czekoladowej to niezwykle zgrany zespół. Polecam szczególnie jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich czymś ekstra.  Ciasto: 3 jaja 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka

Cynamonowe szczęście
Tarta z owocami i mascarpone 98

mascarpone 200ml Śmietanka 30% Cukier wanilinowy Owoce (można oczywiście zamienić na inne): Truskawki Mandarynki Borówki amerykańskie Kiwi Banany Przygotowanie Ciasto O tym jak przygotować ciasto pisałem już w poprzednim przepisie na tartę – tutaj . Krem Śmietankę ubijamy z cukrem wanilinowym. Następnie(...)dodajemy serek mascaropne i wszystko razem dokładnie miksujemy. Owoce Owoce dokładnie myjemy i obieramy ze skórek. Kroimy na plasterki, połówki lub inne kształty. Przygotowanie Na upieczone i ostudzone ciasto nakładamy równomiernie krem. Następnie układamy wszystkie owoce w dowolny wzorek. Tak przygotowaną tartę wkładamy do lodówki na około godzinę

Programista w kuchni
Tarta z owocami i mascarpone 139

mascarpone 200ml Śmietanka 30% Cukier wanilinowy Owoce (można oczywiście zamienić na inne): Truskawki Mandarynki Borówki amerykańskie Kiwi Banany Przygotowanie Ciasto O tym jak przygotować ciasto pisałem już w poprzednim przepisie na tartę – tutaj . Krem Śmietankę ubijamy z cukrem wanilinowym. Następnie(...)dodajemy serek mascaropne i wszystko razem dokładnie miksujemy. Owoce Owoce dokładnie myjemy i obieramy ze skórek. Kroimy na plasterki, połówki lub inne kształty. Przygotowanie Na upieczone i ostudzone ciasto nakładamy równomiernie krem. Następnie układamy wszystkie owoce w dowolny wzorek. Tak przygotowaną tartę wkładamy do lodówki na około godzinę

Programista w kuchni
3 BIT - PROSTE CIASTO BEZ PIECZENIA 130

przelewamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia.  Masło miksujemy, aż będzie puszyste, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu, ciągle miksując, do uzyskania gładkiego kremu. Składanie ciasta:  Blaszke wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy herbatniki. Na nich rozsmarowujemy 1/2 puszki kajmaku (możemy go przełożyć do miseczki i lekko podgrzać, aby było nam łatwiej rozsmarować(...)herbatników.  Na nie wykładamy przyrządzony wcześniej krem budyniowy. Na krem - wędruje 3 warstwa herbatników. Na herbatniki wykłądamy drugą połowę masy kajmakowej. Śmietanę ubijamy na sztywno z fixami, pod koniec ubijania dodajemy 1 czubatą łyżkę cukru pudru. Ubitą śmietanę wykładamy na kajmak. Na wierzch śmietany ścieramy czekoladę.  Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą

Walijskie Pichcenie
Rolada świąteczna 142

położyć na ściereczce w taki sposób, aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie ściągnąć go z ciasta. Pracując szybko zwinąć jeszcze gorące ciasto w roladę razem ze ściereczką, wzdłuż dłuższego boku. Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Krem orzechowy : Orzechy zemleć w blenderze lub malakserze. Mleko zagotować i zalać nim zmielone orzechy, wymieszać. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło utrzeć wraz(...)cukrem pudrem do puszystości. Stopniowo dodawać wystudzoną masę orzechową, miksując do połączenia po każdym dodaniu. Na koniec dodać likier kawowy, zmiksować. Z gotowego kremu odłożyć 5 łyżek. Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć, usunąć ściereczkę. Ciasto równomiernie nasączyć przygotowanym ponczem. Następnie rozsmarować na całej powierzchni powidła. Na to wyłożyć krem orzechowy, wyrównać. Zwinąć z powrotem w roladę. Wierzch rolady posmarować odłożonym kremem

Opowieści z piekarnika
CIASTO KINDER COUNTRY (PIECZONE) 151

Każdy już chyba widział i słyszał o cieście kinder country bez pieczenia. Ja stworzyłam swoją własną wersję ciasta pieczonego, według mojego gustu i smaku.  Ciasto jest czekoladowe przełożone pysznym kremem z dodatkiem ryżem preparowanym w miodzie. Dzięki temu krem ma całkiem inny smak. Wierzch oblany czekoladą i posypany ryżem. No pycha ! SKŁADNIKI: Biszkopt: jaja 6 szt. mąka 3/4 szkl(...)się zrobić masło z kremówki ). Na koniec wsypać ryż w miodzie. Wymieszać.  3. Przekładanie: Biszkopt delikatnie  przekroić na 3 blaty. Blat pierwszy przełożyć 3/4 kremem. Przykryć drugim blatem ciasta, wysmarować powidłami, przykryć ostatnim blatem, który wyłożyć pozostałym kremem. Posypać ryżem w miodzie i polać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Wstawić do lodówki na noc. UWAGI: Jeśli ktoś

Kuchnia Paulettes
Torcik W-Z (Wuzetka) 176

sobie rady. Moja Wuzetka jest nieco inna. Odrobinę alkoholowa, mało słodka, mocno wilgotna i z wiśniami z nalewki, upieczona w postaci torciku. Zrobiona na prośbę męża, który uwielbia ciasta z kremem. Wuzetkę można przygotować jako tort, obłożyć bitą śmietaną czy masą cukrową. Można też z podanych składników zrobić torcik w kształcie kwadratu o boku 20 lub 21 cm. Przepis pochodzi(...)delikatnie wmieszać masło. Ciasto przelać do tortownicy, delikatnie, wyrównać. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 30 min (do suchego patyczka). Ciasto wyjąć, poczekać aż wystygnie, zdjąć obręcz tortownicy. Wystudzić całkowicie, po czym pokroić na dwie równe części. Składniki na krem: 500 gr śmietany 30 lub 36 % schłodzonej 2 łyżeczki cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder

moj przepis na
Babeczki bananowe z kremem krówkowym 107

Dzisiaj zapraszam na babeczki bananowe z kremem krówkowym. Pyszne cupcakes , puszyste, pachnące bananem i wanilią uwieńczone pysznym kremem. Kiedyś nie lubiłam ciast i ciasteczek z kremem, teraz za nimi przepadam na moją zgubę…he, he…Babeczki bananowe uzależniają! Gdyby nie mój zdrowy rozsądek zjadłabym chyba z 5 na raz! Babeczki bananowe udekorowałam iście świątecznie. Sądzę, że to fajny(...)wielkanocny deser! Babeczki bananowe Składniki: 18 sztuk Ciasto na babeczki 2 jajka 100 ml oleju 200 g cukru 1 duży banan ½ łyżeczki soli 220 g pszennej mąki 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 1 łyżeczka sody oczyszczonej Krem krówkowy 250 g masła, miękkiego 150 g cukru 50 ml wody 2 białka, g 400 g masy krówkowej Dodatkowo draże do dekoracji Nastaw piekarnik

codojedzenia