potrzebna. Gdyby jednak się nie udało tym razem, przygotowałam dla ciebe skuteczną dietę: poczytaj o diecie 1200 kcal. Część I: ciasta 1. Sposób: Omijaj szerokim łukiem tradycyjne ciasta z kremem, margaryną i kilogramem białego cukru!! 2. Sposób: Zrób i zabierz ze sobą zdrowe, dietetyczne i niskokaloryczne ciasto! Nie wyobrażasz sobie świąt bez ciacha? Proszę bardzo! Dzisiaj moje dwa ulubione
IzaGotujefamily:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Po prostu pycha! Najlepsze ciasto z kremem jakie dotychczas robiłam. Nie wymaga pieczenia i jest bardzo łatwe do wykonania. Polecam :-) Należy zacząć przygotowywać ciasto dzień przed podaniem. Przepis pochodzi z tej strony. Należy przygotować blachę
Na słodko lub wytrawniesiostrę - domowego cukiernika, ale ja też dołożyłam swoją cegiełkę. Kwaśne i pyszne. ["Życie na gorąco", nr 34/2012, s. 24] Składniki: Ciasto: 300 g mąki 1/4 proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 1 jajko 200 g margaryny Krem: 500 g śliwek budyń waniliowy 100 g cukru Kruszonka: 20 g margaryny 20 g mąki 20 g cukru 1 cukier wanilinowy(...)ostrożnie przełożyć je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec ok. 15 minut w temperaturze 180 st.C. Odstawić do schłodzenia. 5. Z reszty ciasta wyłożyć ścianki formy. Wlać krem i posypać go kruszonką. Ciasto dopiekać przez 40 minut w temperaturze 180 st.C
Pasja Smakulubicie… Dużo kremu, delikatny, puszysty, kakaowy biszkopt, czekolada zdobiąca wierzch ciasta… To nie może nie smakować Typowe ciasto ‚masiaste’. I choć ostatnio jestem zwolenniczką lekkich ciast na bazie lekkiego kremu śmietankowego, tak uwierzcie mi, że od czasu do czasu marzą mi się takie konkretne, takie właśnie masiaste ciasta. Polecam Wam bardzo. Składniki na biszkopt: 8 jaj 8 łyżek(...)Przykrywamy drugim biszkoptem. Na wierzch wykładamy jasny krem. Wygładzamy. Posypujemy rodzynkami lub kawałkami śliwek kalifornijskich. Polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej z odrobiną mleka. Przed podaniem chłodzimy w lodówce kilka godzin i tam też przechowujemy. Dodatkowo: rodzynki lub śliwki kalifornijskie 200 g mlecznej lub gorzkiej czekolady 2-3 łyżki mleka The post Ciasto z Rodzynkami appeared first on Made
Made By Mom And Sonjajka 230 ml oleju 1 puszka ananasa 100 g orzechów włoskich krem: 330 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę, proszek, cynamon, sodę, dynię i delikatnie przemieszać. Następnie dodać olej, wymieszać, ananasy i orzechy. Ciasto wyłożyć do okrągłej tortownicy, wstawić do piekarnika nastawionego na 170 stopni i piec przez(...)minut. Ciasto przestudzić i przeciąć na pół. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklance wrzątku i przestudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i dodać do niej rozpuszczoną żelatynę. Ciasto przełożyć kremem. Wierzch polać czekoladą
Jadło i czytadłotakie rurki bardzo szybko. Krem też jest eksperymentalny. Rurki były smaczne, jednak krem jak dla mnie zbyt mało truskawkowy - czuło się zaledwie truskawkową nutę. Wymaga dopracowania :) Rurki z kremem truskawkowym Płat ciasta francuskiego 1 szklanka musu z truskawek 250 g serka mascarpone 50 g masła cukier puder truskawki do dekoracji Coasto francuskie pokrój na długie paski i nawń na foremki(...)rurek wysmarowane małem. Upiecz wg wskazań na opakowaniu ciasta. Serek maskarpomne zmiksuj z 5 dag miekkiego masła. Do kremu dodawaj nie przerywając mieszania porcjami zmiksowane truskawki. Napełnij kremem rurki. Udekoruj truskawkami i oprósz cukrem pudrem
Gotuj Sam!Ciasto z galaretką i kremem wiśniowym Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej 3/4 szklanki mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła kokosowego 4 łyżki kakao 2 galaretki owocowe 1 puszka mleka kokosowego 5 łyżek wiórek kokosowych 3 listki żelatyny agawa wiśnie, sok wiśniowy Do miski wsypałam mąkę, dodałam proszek do pieczenia, masło kokosowe, agawę i mleko. Wszystkie składniki(...)galaretka zaczyna nam tężeć w lodówce czas na komponowanie całości:) Na pierwszą część ciasta wyłożyłam galaretką, dodałam wiśnie i przykryłam drugą częścią, z kakao, po czym ciasto wstawiłam do lodówki. Czas na krem: Gęstą część mleka kokosowego miksowałam na wysokich obrotach. Następnie dodałam wiórki kokosowe, agawę, pół szklanki soku wiśniowego, kilkanaście wiśni i wszystko wymieszałam za pomocą łyżki. W międzyczasie
nietadietawręcz bajecznie! Inspiracją był przepis podpatrzony na blogu Sio-smutki . Troszkę go zmodyfikowałam. Przede wszystkim wykonałam jako ciasto, a nie tort oraz użyłam większej blaszki. Smakuję dużym i małym, jest wilgotne, nieprzesłodzone, a dodatek kwaśnego dżemu smakowicie kontrastuje ze słodkimi kremami. Z całego serducha Wam polecam! :) Składniki: (na kwadratową blaszkę o wymiarach 24x24 cm): Biszkopt(...)nasączonym blatem ciasta. Wysmarować dżemem wiśniowym. Ciasto schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować krem straciatella: wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Na dżem wyłożyć krem straciatella, dobrze rozprowadzić. Wierzch ciasta oprószyć kakao i posypać czekoladowymi wiórkami. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego
Nastoletnie WypiekanieCzym można zrobić swojej rodzinie przyjemność :) ? nie mam już wątpliwości, że tymi pysznymi tartaletkami :) Niesamowity maślany smak ciasta kruchego i delikatny krem budyniowy posypany świeżutkimi truskawkami . Coś pysznego :) Czas pieczenia : 25 - 30 minut Temp. pieczenia: 180 C Ilość porcji : 8 - 10 Składniki: 1,5 szkl. mąki 120 g masła 1/4 szkl. cukru 2 żółtka szczypta(...)soli Krem: 300 ml mleka 1/2 szkl. cukru torebka budyniu waniliowego 100 g masła Sposób wykonania: Do miski wsypujemy mąkę i cukier, następnie wbijamy żółtka, pokrojone w kosteczkę masło i szczyptę soli. Wnętrze foremek natłuszczamy , ciasto rozwałkujemy na niezbyt gruby placek. Za pomocą foremek wykrajamy kawałki. Wykrojone elementy wkładamy w zagłębienie foremek i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp.180
Różne smaki w kuchniCzym można zrobić swojej rodzinie przyjemność :) ? nie mam już wątpliwości, że tymi pysznymi tartaletkami :) Niesamowity maślany smak ciasta kruchego i delikatny krem budyniowy posypany świeżutkimi truskawkami . Coś pysznego :) Czas pieczenia : 25 - 30 minut Temp. pieczenia: 180 C Ilość porcji : 8 - 10 Składniki: 1,5 szkl. mąki 120 g masła 1/4 szkl. cukru 2 żółtka szczypta(...)soli Krem: 300 ml mleka 1/2 szkl. cukru torebka budyniu waniliowego 100 g masła Sposób wykonania: Do miski wsypujemy mąkę i cukier, następnie wbijamy żółtka, pokrojone w kosteczkę masło i szczyptę soli. Wnętrze foremek natłuszczamy , ciasto rozwałkujemy na niezbyt gruby placek. Za pomocą foremek wykrajamy kawałki. Wykrojone elementy wkładamy w zagłębienie foremek i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp.180
Różne smaki w kuchniciasto jakiś czas temu było moją małą improwizacją z wykorzystaniem minimum składników i dysponując niewielką ilością czasu. Okazało się wielkim hitem i nie raz usłyszałam, że jest lepsze od klasycznego ptasiego mleczka. Jest naprawdę przepyszne i wprost rozpływa się w ustach! Delikatna pianka idealnie komponuje się ze słodką warstwą kremu czekoladowego. Pycha! Koniecznie spróbujcie. (Forma(...)następnie na jej dnie równomiernie ułożyć biszkopty. Na ciastka przelać masę. Całość wstawić do lodówki - do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Po tym czasie na wierzchu ciasta rozsmarować krem czekoladowy. (Dodatkowo wierzch obsypałam wiórkami kokosowymi.) (*) Na wierzch możecie użyć polewy lub kremu czekoladowego. Ja tym razem zdecydowałam się na nadzienie termostabilne Lauretta i uważam to za doskonały pomysł
Di gotujeMiodowe blaty przełożone kremem kajmakowym... Obłędne ciacho, które cudownie rozpływa się w ustach... Ciasto jest dosyć pracochłonne, ze względu na wywałkowanie cienkich miodowych placków, ale naprawdę warto poświęcić ten czas, bo smak nam wynagrodzi włożoną w niego prace. Składniki (blaszka 23/33) cm: ciasto: mąka pszenna ok. 4 szklanki + mąka do podsypywania, cukier puder 3/4 szklanki, miód(...)następnie przykrywamy go folią aluminiową i odstawiamy do ostygnięcia. Masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy po łyżce masy kajmakowej oraz ostygnięty budyń. Miodowy blat smarujemy kremem i przekładamy następnym. Wierzch ciasta również smarujemy masą i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Ciasto wkładamy na noc do lodówki
kulinarne odsłony patiDzisiaj Walentynki i pewnie większość z was na ten dzień szykuje swojej drugiej połówce jakąś niespodziankę. Dlatego ten wpis będzie przypominał wpis walentynkowy ze względu na
Bernika - moj kulinarny pamietnikRozgrzewająca zupa z soczewicy i pomidorów to idealne danie na chłodne dni. Nie dość, że nas rozgrzeje to jest tak bardzo sycąca, że zastąpi nam cały
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jakiś czas można zaszaleć. Poza tym, jak mawia moja serdeczna koleżanka, przyjemności należy sobie dozować. Mały słodki trójkącik specjalnie nie wpłynie na odczyt naszego nielubianego łazienkowego lokatora ;) Ciasto to krem z bitej śmietany i serka mascarpone na kruchym spodzie, z brzoskwiniami i prażonymi migdałami. Smaczne, słodkie, latem świetnie pasowałyby maliny lub truskawki. Polecam. Składniki: Spód: 225 g mąki pszennej(...)krupczatki 150 g masła 75 g drobnego cukru 1 jajko 2 łyżki zimnej wody Krem: 250 g śmietany 36 % 125 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru Na wierzch: brzoskwinie z puszki płatki migdałów Wykonanie: Składniki na ciasto szybko zagnieść. Wyrobione ciasto owinąć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować
zadanie-gotowanie