ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:502/1378)

Marysieńka 1298

Marysieńka to kolejne ciasto z przepisów Siostry Anastazji. Biszkopt czekoladowy z orzechową wkładką i pysznym kremem budyniowym. Ja oczywiście zrobiłam drobne zmiany. Biszkopt upiekłam według mojego przepisu i przede wszystkim zmniejszyłam ilość cukru i dodałam mielone migdały. Ciasto warte upieczenia. Składniki: Biszkopt: 8 jajek 8 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 2 łyżki kakao 2 łyżeczki(...)garnuszku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Podgrzewać chwilkę do rozpuszczenia się wszystkich składników i połączenia w kremową masę. Lekko przestudzić i rozprowadzić na cieście. Warstwy ciasta: biszkopt, połowa kremu, wkładka orzechowa, połowa kremu, biszkopt, polewa, mielone migdały

Ala piecze i gotuje
Ciasto czarny las w wersji wegańskiej 179

raczej skomplikowanych ani tanich, ale ciut pracy naprawdę się opłaci. Poza tym nadaje się na specjalne okazje np. w roli tortu urodzinowego. Czarny las o ciasto składające się z trzech warstw: brownie, kremu waniliowego i owocowej fużeliny. Zazwyczaj owocowa warstwa jest w wiśni, ale zrobiłam ją z malin, bo aktualnie mam jej wysyp w ogrodzie, a poza tym połączenie czekolady(...)zresztą Nina sprawdzała, czy moje ciasto będzie chociaż w połowie dobre jak jej to wczorajsze z makiem. Widzicie te dziurki? Tak właśnie Miśka sprawdzała jakość! Wystudź ciasto. Składniki na 2 warstwę czyli krem waniliowy: 1 kostka naturalnego tofu 180-200 g puszka mleka kokosowego 400 ml sok z połowy cytryny 4 czubate łyżki cukru waniliowego, najlepiej domowej roboty, lub łyżeczka

greenscarf
Tort Ombre Rose Cake i test produktów emako.pl 195

sztywno z łyżką cukru pudru. Serek utrzeć z resztą cukru pudru, dodać nasiona wanilii oraz ubitą śmietankę, krótko zmiksować, tylko do połączenia się masy. Nasączony blat ciasta posmarować cienką warstwą dżemu oraz połową kremu. Przykryć drugim nasączonym blatem. Posmarować dżemem oraz pozostałym kremem. Przykryć trzecim nasączonym biszkoptem. Krem na bezie szwajcarskiej: 6 białek,  450g masła,  400g cukru(...)końcówką Wilton M1 robić na torcie róże zaczynając od dołu dekorując najciemniejszym kolorem. Następną warstwę dekorować jaśniejszym kremem, ostatnią zaś najjaśniejszym. Tort przechowywać w lodówce. Do zabarwienia masy użyłam fioletowego barwnika Wilton , który otrzymałam do testowania ze strony emako.pl oraz paterę do ciast z kloszem . Niestety tort okazał się bardzo wysoki i niestety nie mogłam go przykryć, ale klosz świetnie

Z miłości do słodkości
Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym 101

się, że źle przygotowuję ciasto na biszkopt. I on mi albo nie rośnie, lub rośnie i zaraz opada. Z roladą jest na tyle prościej, bo ciasto robi […] Artykuł Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym 141

się, że źle przygotowuję ciasto na biszkopt. I on mi albo nie rośnie, lub rośnie i zaraz opada. Z roladą jest na tyle prościej, bo ciasto robi […] Artykuł Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Delikatny sernik z owocami i bezą 187

Muszę to przyznać, miłością ogromną darzę i nie potrafię odmówić sobie bezy, ciasta z kremem i z owocami, co jest moją zmorą i niestety "przekleństwem" :( Zatem jak sami rozumiecie, zwyczajnie nie mogłam przejść obojętnie obok tego przepisu. Sernik z wiśniami i bezą to ciasto,plasujące się w czołówce moich najulubieńszych! Przekonajcie się sami dlaczego :) Składniki: 2 jajka pół szklanki cukru

Taste Of My Day
Babka z batatami 141

znikają błyskawicznie - oboje z C. je uwielbiamy, łatwo też można je ze sobą zabrać. Dzieci koleżanki się nimi zajadają z wielkim zapałem - są zdecydowanie łatwiejsze w konsumpcji niż ciasta z kremem, gdzie potrzeba łyżeczek. Tu wystarczą małe łapki, i kawałeczki babki znikają jeden po drugim w uradowanych pyszczkach. Już mam zamówienie na kolejną - jeszcze przed Świętami C. chciałby poczęstować ciastem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta ze śliwkami (bez pieczenia) 127

mieć ciasto i nie odpalać piekarnika :)   Spód: 200 g kruchych kakaowych (np. petit beurre kakaowe) 60 g masła Przygotowanie: Ciasteczka mielimy przy pomocy blendera.  Dodajemy roztopione i przestudzone masło, łączymy razem.  Dno i boki formy do tarty (prostokątnej lub okrągłej) szczelnie wykładamy masą ciasteczkami połączonymi z masłem.  Wkładamy do lodówki na ok. pół godziny. Krem czekoladowy(...)rondlu lub na patelni topimy cukier i dodajemy śliwki. Podsmażamy przez kilka minut, aż śliwki puszczą sok.Podczas smażenia możemy dodać gałązki świeżego tymianku. Nakładamy lekko ciepłe na schłodzone ciasto z kremem tuż przed podaniem.  Smacznego

bistro mama
Wegańskie ciasto marchewkowe 159

jest to ciasto. Fajnie jest dorzucić do masy odrobinę mielonych orzechów, w tym przypadku orzechów włoskich, których delikatny wytrawny cierpki smak doskonale przełamuje słodycz marchewki. Ciasto jest wilgotne, nie za suche, dlatego z kremu można spokojnie zrezygnować, jednak ja go uwielbiam, ponieważ doskonale tutaj pasuje. Składniki: Ciasto: 2 średnie marchewki (około 300g) 100g mielonych orzechów włoskich 200g mąki 200g cukru(...)Wyjmij i pozostaw do przestudzenia.  Aby przygotować krem, do blendera wrzuć odcedzone orzechy, mleko, cukier puder oraz sok z cytryny i zmiksuj całość na gładki, jasny krem. Udekoruj nim wierzch ciasta i posyp uprażonymi orzeszkami piniowymi

Roślinna - blog wegański
Naleśniki z kremem orzechowym 131

mascarpone po świątecznych wypiekach postanowiłam zrobić z niego pyszny, gęsty krem do naleśników. W połączeniu z masłem orzechowym stworzył niezwykły orzechowy krem, który świetnie nada się nie tylko do naleśników, ale też do smarowania kanapek czy przekładania ciast. Polecam! :) Te naleśniki nigdy mnie nie zawiodły, są smaczne i elastyczne, nie pękają, dzięki czemu sprawdzają się nie tylko w przypadku składania(...)swoje zjedliśmy z ulubionymi owocami, ale śmiało możecie polać je czekoladą, dodać bitą śmietanę i inne ulubione składniki. Są przepyszne! :)  Przydatne info: Jeśli chcecie wykorzystać ten krem do tortu lub innego ciasta, wystarczy, że wymieszacie do kremu dodacie ubitą z cukrem pudrem śmietanę kremówkę. Możecie podwoić ilość składników

Cooking Monster
Zakręcone tiramisu 176

rękawa cukierniczego. 3. Poncz: Zaparzyć kawę, następnie ją ostudzić i przelać do miseczki, dodać amaretto, wódkę, aromat migdałowy i dokładnie wymieszać. 4. Składanie ciasta: Na biszkopcie prostopadle do krótszego boku wycisnąć ze szprycy paski kremu o długości około(...)Następnie biszkopt zagiąć tak, aby przykrył całość i wycisnąć drugie „piętro” kremowych pasków, tym razem już troszkę krótszych. Ponownie zagiąć pozostałą część biszkoptu i udekorować wierzch resztą kremu. Na koniec ciasto oprószyć kakao i udekorować czekoladowymi ziarenkami kawy

Szalona Kuchnia Eweliny
Szybkie ciasto z dżemem i owsianą kruszonką 240

zwłaszcza kruszonce z płatkami owsianymi. Jestem wielką fanką łatwych ciast z kruszonką i owocami. Dlatego znajdziecie u mnie kilka przepisów na takie ciasta: Pełnoziarniste ciasto z truskawkami Szybkie ciasto cytrynowe z kremem i owsianą kruszonką Wilgotne ciasto kukurydziane z jagodami i kruszonką Szybki jabłecznik z budyniem i maślaną kruszonką Artykuł Szybkie ciasto z dżemem i owsianą kruszonką pochodzi z serwisu

Słodkie Gotowanie
Tort bezowy z kawą 116

Osobiście mam słabość do ciast bezowych i obok żadnego nie mogę przejść obojętnie Do tego pyszna kawka i jestem w niebie… W związku z tym zapraszam na duet doskonały, chrupiące blaty bezowe przełożone pysznym kremem kawowym, a całość posypana odrobiną kawy mielonej. Połączenie smaków, któremu nie można się oprzeć. Prosto i pysznie Składniki: Blaty bezowe: 6 białek(...)posypać kawą mieloną. Schłodzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Tort bezowy czekoladą i malinami → Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi → Bezy czekoladowe z kremem kawowym → Ciasto czekoladowe z musem kawowym → Semifreddo czekoladowo-kawowe

Oryginalny smak
Słonecznikowiec bez pieczenia 146

Przekładane ciasta mają to do siebie, że trzeba im poświęcić sporo czasu… Pieczenie poszczególnych blatów, przygotowywanie kremów, przełożeń, frużeliny- no cóż trochę schodzi;) Czy jednak można w mniej niż godzinę upichcić efektownego i co najważniejsze pysznego przekładańca? Jasne;) Słonecznikowiec jest tego najlepszym przykładem. Okrągłe biszkopty służą za podstawę i „ciastowe” warstwy, a pyszny krem kakaowy przygotowany

Domowe ciasta
Pychotka (Pani Walewska) 118

miękką piankę. Zamiast orzechów wmieszanych w pianę, można wykorzystać płatki migdałowe i posypać nimi wierzch bezy, jednak zdecydowanie bardziej polecam opcję z orzechami. Ciasto przełożone jest pysznym domowym kremem budyniowym. Polecam:) Ciasto: 400 g mąki 50 g cukru pudru 4 żółtka 200 g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 8 białek 150 g posiekanych orzechów

Smaki Na Talerzu