ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:507/1378)

Naked cake z nutellą i truskawkami 135

wszystko zależy od mocy piekarnika. Po upieczeniu, aby biszkopt nie opadł, rzucamy nim z wysokości około 50 cm na płaską powierzchnię i pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy nasze ciasta są wystudzone możemy przygotować kremy. W misce umieszczamy mascarpone i nutellę. Miksujemy tylko chwilę, do połączenia składników. Tak przygotowany krem wkładamy na chwilę do lodówki, aby się schłodził. W drugiej misce umieszczamy(...)możemy dodać śmietanfix jeśli go używamy. Uważajcie jednak, żeby nie „przebić” śmietany. Gotowy krem schładzamy. Kiedy wszystkie składniki mamy gotowe możemy zacząć składać nasz tort. Ciasto czekoladowe umieszczamy na paterze. Smarujemy je połową kremu z nutelli, następnie na całym kremie układamy przecięte truskawki, przykrywamy je połową kremu śmietankowego. Na kremie układamy biszkopt. Smarujemy go resztą kremu z nutellą, następnie kremem

PatiGotuje
Bezglutenowy jabłecznik z jeżynami 141

szklanki mąki ryżowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru brązowego 3 jajka jabłka: 1,5 kg jabłek kwaśnych 1 i 1/2 galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru płaskie krem: 600 ml śmietany kremówki 30 % 1 galaretka cytrynowa 1/2 szklanki wody 200 g jeżyn 50 g czekolady gorzkiej Do miski wbijam białka temp pokojowa i ubijam mikserem ze szczyptą soli(...)dodaję galaretkę, mieszam i już nie trzymam na ogniu. Po wystudzeniu wylewam na biszkopt i wstawiam do lodówki. Boki formy obłożyłam papierem do okola, ułatwia to potem wyjęcie ciasta. Śmietanę kremów schłodzoną ubijam na sztywno. Galaretkę rozpuszczam w 1/2 szklance wody i studzę. Jeszcze płynną dolewam do śmietany i łącze mikserem chwilę. Wylewam połowę na stężałe jabłka, układam jeżyny

wesoła kuchnia
Rolada orzechowa 126

składniki ciasto * 4 jajka * 120 g cukru * 1 cukier wanilinowy * 80 g mąki pszennej * 40 g mąki ziemniaczanej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 30 g kakao krem * 1 i 1/2 szklanki mleka * 5 łyżek mąki pszennej * 250 g masła lub margaryny * 3 łyżki cukru kryształu * 3 łyżki cukru pudru * 1 cukier wanilinowy * 150 g rozdrobnionych orzechów włoskich * 3 banany polewa(...)Wstawić na środkową szynę nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200 stopni (z termoobiegiem 180 stopni), 12-15 min. Ciasto wyjąć i od razu wyłożyć na zwilżoną wodą bawełnianą ściereczkę. Papier zwilżyć zimną wodą i ostrożnie zdjąć. Biszkopt zwinąć razem ze ściereczką. krem Mąkę rozprowadzić w 1/2 szklanki mleka, resztę zagotować z 3 łyżkami cukru kryształu, wlać mleko z mąką

Mix smaku
Rolada kawowa z masą kawową 151

jest niskie nie potrzeba go długo trzymać w piekarniku. Po upieczeniu ciasto daje się łatwo wystudzić więc tutaj też nie musimy czekać godzinami jak w przypadku chociażby sernika. Ciasto przełożyłam kremem na bazie mascaropne i bitej śmietany, z dodatkiem kawy oczywiście. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia

mecooks
Fale Dunaju z jabłkami skąpanymi w kremie budyniowym 231

dobrze się utrze (tzn. nie będzie grudek), dodajemy kolejną niewielką porcję budyniu i tak do chwili, gdy cały krem połączy się w jednolitą, gładką masę. Gotowy krem budyniowy wylewamy na wystudzone ciasto, wyrównując jego powierzchnię. Śmietanę zagotowujemy w rondelku, na wolnym ogniu, a następnie dodajemy rozdrobnioną czekoladę i mieszamy do momentu, gdy czekolada się rozpuści, a cała masa zagotuje. Ciepłą(...)wkładamy do naczynia z zimną wodą i mieszamy. Po chwili powinna być gotowa. Polewa ma być zimna, ale płynna. Zbyt ciepła polewa rozpuści nasz krem budyniowy, a twardniejącą będzie trudno rozprowadzić po cieście. Zimną polewą oblewamy wierzch ciasta i pozostawiamy, by wystygło. R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot

Smakowy Raj
TORT STRACIATELLA Z MUSEM CZEKOLADOWYM 255

obłędny, że mało brakowało, by nie zostało już nic do przełożenia czekoladowych biszkoptów. Ale powstrzymałam się i dokończyłam swoje dzieło! Czekoladowe biszkopty przełożone musem czekoladowym i pokryte kremem straciatella stworzyły fantastyczne ciasto, które zachwyciło domowników! Każdy po zjedzeniu kawałka poprosił o dokładkę! I wcale się nie dziwię – był to jeden z najlepszych tortów czekoladowych jakie ostatnio robiłam! Koniecznie wypróbujcie(...)łyżka MUS CZEKOLADOWY: * śmietana 30% – 450 ml * czekolada LINDT Excellence 70% kakao – 70 g * czekolada LINDT Excellence 85% kakao – 70 g * cukier puder – 3 łyżki KREM STRACIATELLA: * śmietana 36% – 250 ml * cukier puder – 1 łyżka * starta czekolada LINDT Excellence Orange Intense – ok. 50 g * żelatyna – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Białka ubijamy

Ostra na Słodko
Pyszna Tarta z kremem waniliowym i czarną pożeczką. 154

omieszkam się tym przepisem podzielić, gdyż smak jej jest wg mnie powalający, tak niebo w gębie;) Oczywiście moja inspiracja.  Najlepiej na początek upiec ciasta kruche, potem zrobić fruzelinę na koniec zrobić krem waniliowy, gdyż należy go wylać jeszcze ciepły.   Składniki: 1,5 szkl. mąki pszennej 120 g. masła lub margaryny 0,5 szkl.cukru =odjęłam 1 łyżkę cukru(...)łyżką cukru i jedną łyżką galaretki cytrynowej. Ilość cukru można dosmakowywać. Podgrzewać do zgęstnienia. ostudzić. Składanie: Podstawa tarta z kruchym na to rozsmarować czarną porzeczkę, wylać krem waniliowy i przekryć ciastem kruchym

Kubki smaku
Wegański budyń czekoladowy z kawą, kokosem i whiskey, Dobrze się rozmawia w miłym towarzystwie 120

Dziś udoskonalona wersja tego budyniu, który świetnie nadaje się jako krem do ciast (przepis na pyszne, bezglutenowe ciasto czekoladowe z jego wykorzystaniem wkrótce na blogu). Dzięki paście kokosowej jest aksamitnie gładki. Gdy pominiemy alkohol, można go przelać do słoiczków i wziąć do pracy/szkoły. Budyń przygotowujemy jak ten , ale dodajemy do niego na końcu gotowania, razem z czekoladą, następujące składniki

Qlinarnie i Qlinarnie
Mocno czekoladowy tort z bezą 157

grosz), przekładany pokruszoną bezą i borówkami Tort sam w sobie nie jest za słodki, a wręcz panuje idealna równowaga między słodkimi dodatkami, a samym ciastem i kremem. Tort świetnie komponowałby się również z wiśniami w spirytusie, ale ponieważ był przygotowany dla dzieci, zamiast nich dodałam borówek, które wciąż w czeluściach mojej zamrażarki przypominają nam o lecie. Góra

gutfut
Tarta cytrynowa z kremem brzoskwiniowym 112

Tarta cytrynowa, to bardzo orzeźwiające i pyszne ciasto. Pierwsze skrzypce gra tu bez wątpienia cytryna, a krem brzoskwiniowy dodaje ciastu jedynie słodyczy.  SKŁADNIKI Kruche ciasto: 260 g mąki pszennej tortowej szczypta soli 70 g cukru pudru 150 g zimnego masła 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa cytrynowa: 3 jajka 2 cytryny 2 budynie waniliowe z cukrem(...)cukru 160 g kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem brzoskwiniowy: 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 galaretka brzoskwiniowa + 200 ml wody 1 łyżeczka żelatyny WYKONANIE Kruche ciasto: Do miski wsypać mąkę, dodać sól, cukier puder, jajko, proszek do pieczenia i posiekane nożem masło. Zagnieść ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki

Passions hobbies life
SZYBKA KREMÓWKA NA BISZKOPCIE 1042

kremówkę. Zamiast ciasta francuskiego alb półfrancuskiego – biszkopt. Pokryty wspaniałą, kremową, budyniową masą tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: BISZKOPT: * mąka pszenna – 3 czubate łyżki * mąka ziemniaczana – 1 łyżka * jajko – 4 szt * budyń waniliowy – 40 g * cukier – 4 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM BUDYNIOWY: * mleko tłuste

Ostra na Słodko
Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny 193

jest z truskawek, czereśni wiśni, porzeczek, malin i jagód. Frużelina jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów do ciast i napojów. Uwaga: aby frużelina miała ładniejszy kolor można dodać kilka łyżek soku z wiśni lub kilka wydrylowanych wiśni.  Składniki  1 kg truskawek (można użyć mrożonych

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Mazurek kawowy 360

Kruche czekoladowe ciasto i krem kawowy na bazie masy krówkowej i serka mascarpone z dodatkiem kawy rozpuszczalnej. Muszę przyznać, że jestem zachwycona tym mazurkiem. Jeden z najlepszych jakie jadłam! Mazurek kawowy w kształcie pisanki zapewne ozdobi wielkanocny stół, a miłośnikom kawy na stałe wpisze się w świąteczne menu. Bardzo polecam! Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 180 g masła

Oryginalny smak
Ciasto czekoladowe (bez jajek) z kremem z mleka w proszku 168

s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); CIASTO CZEKOLADOWE (BEZ JAJEK) Z KREMEM Z MLEKA W PROSZKU Składniki na ciasto: - 230 gram mąki pszennej   - 50 gram kakao   - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 230 mililitrów gorącej wody(...)Przygotowanie kremu: Gotujemy wodę z margaryną i cukrem. Zdejmujemy z ognia i po łyżce dodajemy mleko w proszku, nieustannie mieszając. Przestudzamy. Ścinamy cienką warstwę ciasta z ostudzonego wybiegu. Skrawki odkładamy na bok. Na krążek wylewamy krem. Całość posypujemy rozdrobnionymi w palcach ścinkami z wierzchu. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Maślane ciasteczka z makiem 146

potem zagnieść i już mamy poczęstunek do gorącej herbaty w domowym zaciszu, uwielbiam je! Rozsypują się w ustach. Idealna również na święta dla tych którzy nie lubią ciast z kremami. I jeszcze jedna uwaga do tych ciasteczek ma być masło, nie margaryna! Składniki: Na dużą blachę ciastek 25 dag mąki pszennej 20 dag masła 82% 50 g mąki ziemniaczanej(...)cukru pudru, dodać żółtka, szczyptę soli i zmiksować. Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną, suchym makiem oraz proszkiem do pieczenia, dodać do maślanej masy, zagnieść ręcznie lub mieszadłem do ciasta kruchego- ciasto będzie się troszkę lepić ale takie ma być, włożyć do lodówki na 10-15 minut ale nie na dłużej bo zrobi się twarde a ma być o konsystencji

Wanilia i Kardamon