ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:496/1378)

Tarta z truskawkami 142

Klasyczne kruche ciasto, bita śmietana z serkiem mascarpone i truskawki. Pyszne, pachnące, słodkie truskawki. Lato nas rozpieszcza, więc jak moglibyśmy nie skorzystać z jego darów? Zapraszam do wypróbowania przepisu :) Tarta z truskawkami /składniki na dwie tarty o szerokości 25 cm/ Kruche 3 szklanki mąki tortowej 1 łyżka cukru pudru 1 margaryna 5 żółtek szczypta soli Krem 500 g serka(...)wyłożyć ciastem i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni, aż ciasto się zarumieni.  Śmietanę ubić, następnie dodać cukier i serek mascarpone i wymieszać mikserem. Na dno ciasta wyłożyć krem i poukładać ćwiartki truskawek. Smacznego

Biały fartuszek
Tort mazurkowy migdałowo-kawowy, ze śmietankowo-czekoladowym kremem i kawową galaretką 184

Składniki: (na tortownicę o średnicy 18-20 cm) Ciasto: 150 g mąki 40 g zmielonych migdałów 2 łyżki drobno zmielonej kawy 50 g cukru 5 g cukru waniliowego 85 g margaryny/masła 1 żółtko szczypta soli odrobina soku z cytryny Krem śmietankowy: 250 g śmietany 30 % 2 łyżki żelatyny na 4 łyżki wody 2 łyżeczki cukru pudru Krem czekoladowy(...)należy ciasto rozprowadzić na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę, Delikatnie rozprowadzając palcami. Można nakłuć spód w kilku miejscach widelcem. Piec:  15-25 min w temperaturze 180 stopni Ciasto ostudzić Krem śmietankowy i krem czekoladowy: 1.Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać cukier puder 2. Śmietanę rozdzielić do dwóch misek 3. Żelatynę rozpuścić w wodzie i odstawić

KreatywnePiny
Ciasto czekoladowe z bezą 260

Ciasto czekoladowe z bezą to ostatnio mój faworyt wśród przekładanych ciast. Czekoladowy biszkopt, krem z mascarpone i czekoladowa, chrupiąca beza, to mój przepis na idealne ciacho. Słodycz przełamana sporą porcją dżemu porzeczkowego sprawdza się w każdym cieście. Świetne na każdą okazję. Z kubkiem ulubionej kawy smakuje podwójnie dobrze:). Bardzo lubię ciasta przekładane serkiem mascarpone i bezowe , więc to ciasto, które(...)cytryny wymieszać ze sobą. Biszkopt umieścić w blaszce do pieczenia i nasączyć go ponczem a następnie posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Na dżem wyłożyć krem ze śmietanki i mascarpone a na wierzch ciasta delikatnie położyć bezę czekoladową. Schłodzić w lodówce. Ciasto czekoladowe z bezą By Published: Total time: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł

Pieguskowa Kuchnia
Rożki z masą budyniową, truskawkami i bitą śmietaną 315

Rożki z półkruchego ciasta nadziewane delikatnym kremem budyniowym z nutą wanilii, mocno orzeźwiającym dżemem truskawkowym oraz aksamitną bitą śmietaną to świetna propozycja słodkiego co nie co do małej czarnej. Rożki z kremem to również jedna z najbardziej ulubionych słodkości wśród małych łasuchów. Składniki: Ciasto półkruche: 250ml mąki pszennej 125g masła extra 125g kwaśnej śmietany 18% szczypta soli Krem budyniowy: 400ml(...)Każdą foremkę do rożków wysmarować masłem i nawinąć paski ciasta. Następnie posmarować rozkłóconym białkiem i obtoczyć w cukrze. Ułożyć na blaszce i piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez około 15-20 minut. Po tym czasie pozostawić do wystudzenia. 3. Krem budyniowy: Połowę mleka zagotować z cukrem, a w drugiej połowie rozrobić budyń i żółtko. Po zagotowaniu mleka

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto “Słodka Cytrynka” z Truskawkami Bez Pieczenia 2305

Ciasto “Słodka Cytrynka” z Truskawkami Bez Pieczenia – Dzisiaj proponuję kolejne, pyszne ciasto bez pieczenia z truskawkami. Ciasto składa się z dwóch kremów, dość mocno cytrynowego i śmietanowo – waniliowego. Jest nie za słodkie, troszkę orzeźwiające, soczyste od truskawek, moim domownikom bardzo smakowało. Ładnie wygląda z przezroczystą galaretką. Uważam, że w przygotowaniu nie jest trudne, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał(...)Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wanilią. Ciągle mieszając mikserem powoli wlewać ostygniętą, lekko tężejącą, cytrynową galaretkę, mieszać, aż składniki dobrze się połączą. Krem śmietanowy wyłożyć na ciasto w blaszce i wyrównać. Na wierzchu poukładać połówki truskawek, lekko je dociskać ( patrz FILM ). Na wierzch wylać ostygniętą, lekko tężejącą przezroczystą galaretkę (jeśli galaretka nie ostygła na czas czekania

Mała Cukierenka
Brazylianka 1921

ciasto. Ciasto podzielić na trzy równe części. Blachę o wymiarach 22*33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozsmarować część ciasta, pomagając sobie łyżką maczaną w zimnej wodzie. Piec 20 minut w 200 stopniach. W taki sam sposób upiec trzy placki. Krem: W pół szklance mleka rozmieszać mąkę ziemniaczaną i pszenną, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Wlać mleko(...)tarce na dużych oczkach. Podsmażać aż jabłka zmiękną. W pół szklance gorącej wody rozmieszać galaretkę i wlać do jabłek. Jabłka odłożyć w zimne miejsce do ostudzenia. Warstwy ciasta: pierwszy placek, krem budyniowy, drugi placek, tężejąca masa jabłkowa, trzeci placek. Ciasto polać polewą lub przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Ala piecze i gotuje
Torcik Tiramisu z borówkami 123

kosza. Było już późno wieczorem, bo wszystko robiłam po pracy. Musiałam więc myśleć szybko. W lodówce miałam mascarpone i śmietankę, które pierwotnie miały mi posłużyć za bazę na krem do ciasta szpinakowego. Jednak po klęsce jakiej doznałam z pierwszym podejściem nie w głowie było mi podejście numer dwa. Co więc można zrobić z mascarpone i kremówki? Jak nic, jakiś deser(...)zbyt mokre, gdyż wtedy zaczną się rozpadać i ciasto ciężko będzie pokroić. Ja akurat pod ręką miałam likier jajeczny ale wykorzystać możecie też likier waniliowy, rum, amaretto czy vermut. Użyłam prostokątnej formy o rozmiarach 15 na 24 centymetry. Lubisz mascarpone? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na WZ-tkę z kremem mascarpone . The post Torcik Tiramisu z borówkami appeared

mecooks
Ciasto Bounty- Sernik kokosowy z mascarpone bez pieczenia 1157

Mleczko kokosowe 400 ml Czekolada biała 100 g Wiórki kokosowe 150 g Likier kokosowy 3 łyżki ( opcjonalnie) (Krem można dosłodzić cukrem pudrem jeśli po przygotowaniu będzie mało słodki. Ja robiłam bez cukru) Żelatyna 2 łyżki płaskie + 50 ml wody spód do ciasta: Herbatniki 150 g Kakao ciemne 3 łyżeczki Masło 75 g Dodatkowo: Czekolada mleczna 50 g Przygotowanie: W miseczce(...)wkładam do lodówki do schłodzenia. Mascarpone miksujemy na puszystą masę ok. 5 minut a następnie dodajemy przestudzony krem z wiórek kokosowym. Wszystko razem mieszamy. Tak przygotowany krem wykładamy na schłodzony spód ciasteczkowy. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem ciasto posypuje startą mleczną czekoladą. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje

Kulinarne przygody
Kremówka z Toffi (Kremówkowa Krówka) 458

Kremówka - jedno z bardziej popularnych i lubianych ciastek składających się z dwóch płatów ciasta francuskiego przełożonego aksamitnym kremem budyniowym. Kremówk a z poniższego przepisu łączy cechy klasycznego ciastka z delikatnym akcentem toffi - deser idealny d la wi elbicieli krówek i masy kajmakowej. Ciasto francuskie, aksamitna, budyniowa masa z n utą toffi, bita śmietana, masa krówkowa, a wszystko posypane świeżo siekanymi(...)minimum 30 minut. Masę k ajmakową ( w temperaturze pokojowej ) miksujemy , a następnie dodajemy po zostałą część ubitej śmietany i delikatnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsysten cji. Powstały krem wykładamy na wie rzch ciasta i posypujemy siekanymi orzechami włoskimi. Kremó wk ę c hłodzimy w lodówce przez kolejne ok. 2 godziny. Moje posty

Słodka Strona
Malinowy adwokatek (bez pieczenia) 1654

masła Masa śmietanowa: 1,5 szklanki śmietanki kremówki 30-36 % 2 łyżki sera mascarpone 1 łyżka cukru pudru Do posypania: 30 g gorzkiej  czekolady startej na tarce Ciasto rozpoczynamy od przygotowania galaretki malinowej: Rozmrożone maliny zasypujemy cukrem, gotujemy 5 minut na wolnym ogniu, aż się rozpadną, można zmiksować blenderem na mus, zestawiamy z palnika, wsypujemy galaretkę malinową i mieszamy(...)wylać tężejący już mus malinowy, znów rozłożyć warstwę herbatników. Dobrze schłodzoną kremówkę, prosto z lodówki połączyć z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem ubić na sztywny krem, rozłożyć na herbatnikach posypać tartą gorzką czekoladą, Ciasto włożyć do lodówki na całą noc i wyjąć dopiero przed podaniem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Ciasto Pijany kokosowiec II 141

cukrem przez kilka minut, dodać kokos, połączony z kaszą i jeszcze chwilę miksować, tylko do połączenia składników. Pierwszy spód ciasta posmarować połową dżemu z aronii, wyłożyć cały krem, wyrównać. Drugi placek ciasta posmarować pozostałym dżemem i ułożyć go na wierzchu, lekko dociskając. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez około 12 godzin. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Ciasto najlepiej smakuje podane

Domowa cukiernia Ewy
Piernik z masłem orzechowym i marmoladą 149

Pyszny, aromatyczny, a do tego łatwy do przygotowania piernik z sokiem pomarańczowym, przełożony kremem z masła orzechowego i marmoladą. Idealne ciasto na święta, którego smak będziecie wspominać jeszcze długo po nich i przywoływać miłe chwile spędzone z rodziną. Piernik jest bardzo wdzięcznym ciastem, gdyż można go przygotować nieco wcześniej, aby przesiąkł smakiem masła orzechowego i marmolady. Ten piernik bardzo dobrze(...)zbyt równy, należy go delikatnie ostrym nożem wyrównać. Po wystudzeniu ciasto przekroić w poprzek na 3 części, na dolnej rozsmarować delikatnie podgrzaną marmoladą i przykryć drugą częścią ciasta.  Następnie rozsmarować krem z masłem orzechowym i przykryć kolejną częścią piernika. Wierzch polać polewą i udekorować orzeszkami i skórką kandyzowaną. Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin. Krem: Mascarpone chwilę

Kuchcik gotuje
Mazurek cytrynowy 328

inne mazurki znajdziecie tutaj: -  mazurek czekoladowy   -  mazurek kajmakowy   -  mazurek pomarańczowy Mazurek cytrynowy Składniki: ciasto 150g mąki pszennej 75g masła 30g cukru pudru 1 żółtko skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie) krem cytrynowy 2 jajka skórka otarta z 1 cytryny 80ml soku z cytryny (z 1-2 cytryn) 100g masła 100g białej(...)gęsto widelcem, ponownie schłodzić przez 30-40 minut - schłodzone ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni, piec przez 20-25 minut do lekkiego zrumienienia - upieczone ciasto pozostawić do ostygnięcia   KREM CYTRYNOWY - do rondelka wbić jajka, dodać sok i skórkę z cytryny, składniki wymieszać, podgrzewać na małej mocy palnika, cały czas mieszając - do ciepłej mieszanki dodawać po kawałku

Smakołyki Bereniki
Truskawkowy obłoczek 221

niejedno podniebienie. Jest przepyszne, warstwy idealnie smakowo się ze sobą komponują. Polecam!     Składniki na ciasto: 1/2 kostki margaryny 3/4 szklanki cukru 4 łyżki kakao 1/4 szklanki wody 1 szklanka mąki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Składniki na krem: 2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 200g masła lub margaryny 2 łyżki cukru pudru(...)ostygnięcia *** *** Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem i dodajemy razem z jajkami do ostudzonej polewy. Dokładnie mieszamy *** *** Ciasto wylewamy na płaską blachę (moja ma wymiary 25×25 cm) i pieczemy 20-25 minut ( do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180’C *** *** Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy pół szklanki. Resztę mleka zagotowujemy. W odlanym mleku mieszamy cukier oraz budynie. Masę

Blog z Apetytem
ŁABĘDZI PUCH 171

żeby nie było tak miło😉 przełamane jest kwaskowym dżemem malinowym ja użyłam frużeliny malinowej, niektórzy podmieniają, maliny na dżem z czarnej porzeczki,  również świetnie smakuje. Ciasto kryje w sobie specyficzny krem na bazie kajzerek, jest on po prostu rewelacyjny. Łabędzi Puch myślę że świetnie sprawdzi się na nadchodzący sezon komunijny,oraz na wszelkie inne uroczystości.   SKŁADNIKI  (forma(...)nasączyć syropem ponczem cytrynowym. Nasączony biszkopt posmarować frużeliną lub dżemem. Na dżem wyłożyć 3/4 kremu, wyrównać powierzchnię i przykryć pozostałym blatem biszkoptu. Również nasączyć, posmarować resztą kremu i posypać prażonymi  wiórkami kokosowymi. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce, najlepiej całą noc. Smacznego

RAROSSA