ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:496/1378)

Ciasto mleczna kanapka 230

pierwszy korzystałam z przepisu, który znalazłam w internecie i pojawia się on na kilkunastu blogach. Niestety ta wersja nas nie powaliła na kolana i ciasto było zdecydowanie za słodkie a krem mocno maślany. Tym razem zrobiłam modyfikacje i to już jest to o co mi chodziło.  Porcelana Bogucice z kolekcji Weronica Platin i Gold Składniki: Ciasto czekoladowe: 5 jajek(...)końcu dodawać porcjami mleko w proszku i ucierać do momentu połączenia się składników. Jeśli krem będzie rzadki włożyć na kilka minut do lodówki by lekko stężał. Krem rozsmarować na jednym placku ciasta przykryć drugim plackiem i odłożyć do schłodzenia na około 1 godzinę. Polewa: Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozprowadzić na górze

Ala piecze i gotuje
3 BIT 226

ciasto biszkoptowe. Ot, cała filozofia:) Składniki na masę: 25 dkg masła; 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (533g); Wykonanie: Masło utrzeć na puszysty krem, dodawać powoli mleko, cały czas przy tym ucierając. Dodatkowo: 400 g herbatników szkolnych; Przełożenie ciasta: biszkopt-masa-herbatniki (ułożone jeden obok drugiego)-masa-herbatniki-masa-herbatniki-masa-biszkopt. Wierzch ciasta posmarować masą i polać polewą czekoladową. Ciasto

In my kitchen
Muffinki 112

Nazw maja wiele, jednak zdecydowanie łączy je jedno:pyszne, puszyste ciasto z kremem w wielu odsłonach smakowych lub z dodatkiem przeróżnych sezonowych owoców. Podczas przygotowania muffinek należy pamiętać o tych samych zasadach, co podczas przygotowywania biszkoptu. Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Podczas dodawania składników o różnej temperaturze ciasto może się zważyć, a tym samym zrobi się zakalec. Starajcie się trzymać

Z Kuchni Do Kuchni
Tort tęczowy 222

jajek niecała szklanka mąki pszennej 1 budyn waniliowy (proszek) szklanka cukru zapach waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia barwniki spożywcze w proszku: czerwony, żółty, zielony i niebieski SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone śmietan-fix [op. 9 g.] opcjonalnie ( pozwala zachować właściwą konsystencję bitej śmietany. Dzięki niemu kremowe zdobienia nie ‘przyklapną(...)rękawów cukierniczych barwniki spożywcze w proszku : fioletowy, niebieski, żółty, pomarańczowy, zielony, czerwony Barwniki w proszku są bardziej intensywne od tych w płynie i po dodaniu nie zmieniają konsystencji ciasta lub kremu. Możecie bez problemu nabyć je w sklepach on-line. DO NASĄCZANIA: Oranżada lub lekko posłodzona, słaba herbata. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu

Domowe Torty
BABECZKI BROWNIE PODWÓJNIE CZEKOLADOWE z kremem (wegańskie, bezglutenowe) 175

Deser, który dzisiaj dla Was przygotowałam to bardzo prosty przepis, ale robi ogromne wrażenie! Zrobiłam ciasto brownie na bazie fasoli i pyszny krem. Wszystko ma czekoladowo – orzechowy smak. Babeczki są wegańskie i bezglutenowe, możesz je także zrobić w wersji bez cukru – zapraszam //   Składniki (na 6 sztuk): Ciasto: 100 g fasoli ugotowanej lub z puszki (u mnie biała(...)kokosowy i słodzik. Całość podgrzewaj do momentu zagotowania, cały czas mieszając. Po zagotowaniu zdejmij z ognia i dodaj mąkę kokosową lub migdałową, wymieszaj. Kiedy krem lekko ostygnie nałóż go za pomocą szprycy na wcześniej przygotowane ciasto. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć

Via Gusto
Placek dyniowy do niedzielnej kawki 118

będzie puszyste i ładnie wyrośnięte. W sklepach spotykam dynię już od kilku tygodniu. Uwielbiam dodawać to dynię do wypieków ale również zrobić z niej dyniowy krem . Dyniowe ciasto króluje jesienią. Nie znam osoby, która by nie lubiła ciasta z dynią. Jeśli jeszcze nie znacie tego ciasta to zachęcam je upiec. Na blogu znajdziecie mnóstwo przepisów na dyniowe ciasto ! Ale dzisiaj

codojedzenia
Ptysie z kremem karpatkowym 355

chciał coś słodkiego na weekend, chodziły mu po głowie eklerki :) Z racji tego, że nie chciało mi się nic robić to zrobiłam ptysie z pudełka, a dokładniej z Krem i Ciasto do karpatki Dr Oetkera Nie będę tutaj pisać przepisy, bo przepis dokładnie jest napisany na opakowaniu na karpatkę i eklerki, dodam tylko, żeby zrobić ptysie szprycą wyciskałam mało ciasta(...)blaszkę wyłożoną do pieczenia. Na jednej blaszce upiekłam 12 ptyśków, ciasto bardzo rośnie dlatego musi mieć duże odstępy między sobą. Zrobiłam dwie takie blaszki, każdą piekłam osobno po 20 minut, pierwsze 10 minut w 200 stopniach, a kolejne w 180 stopniach. Ostudzone ptysie przekroiłam i nadziałam kremem. Gotowe posypałam cukrem pudrem

Aga w kuchni
Kruchość i pestki. 166

nadal popularny w wielu cukierniach "zwiędnięty" wafelek;) Jeśli rozpiera Was nadmiar energii możecie ją wykorzystać do pokruszenia karmelu tłuczkiem, powstanie w ten sposób dyniowy krokant, idealny dodatek do ciast i kremów, a nawet do wspomnianych wyżej lodów karmelowych, których kluczowym składnikiem jest właśnie krokant. Ta wariacja na temat sezamków to moja propozycja do Festiwalu Dyni ogłoszonego przez Beę . Domyślam się

KUCHARNIA
CIASTO "LEŚNY MECH" 175

odstawiamy do wystygnięcia -ciasto może trochę opaść. Wystudzone ciasto wyjmujemy z formy i odcinamy wierzch mniej więcej 1/3 wysokości.Odkrojoną część ciasta kruszymy.Pozostałą część ciasta wkładamy z powrotem do tortownicy. KREM Żelatynę zalewamy 5 łyżkami wody i odstawiamy do napęcznienia(...)ok.10 min.Następnie podgrzewamy  ciągle mieszając do rozpuszczenia się żelatyny. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno dodając cukier puder i cukier wanilinowy.Dodajemy do niej wystudzoną płynną żelatynę,mieszamy.Gotowy krem wykładamy na ciasto w tortownicy.Wierzch posypujemy rozkruszonym ciastem i pestkami granatu i jagódkami.Ciasto wstawiamy na 3 godz.do lodówki. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
ciasto pawi ogon lub pawie oczko :-) 192

pawim ogonie, czy pawim oczku, różne są nazwy. Ciasto trochę zmieniłam, przygotowałam je na kakaowym biszkopcie, a rolady wykonałam z ciasta kruchego z dodatkiem miodu. Całość jest przełożona kremem oraz galaretką. Ciasto bardzo ładnie się prezentuje i jest pycha. Polecam :-) No to zaczynamy : SKŁADNIKI * przepis na dużą blaszkę BISZKOPT -5 jajek -0,5 szklanki cukru -cukier waniliowy -1 łyżeczka proszku(...)śliwkowe -zmielone orzechy włoskie KREM -1 litr mleka -2 budynie śmietankowe po 40g -1 cukier waniliowy -3/4 szklanki cukru -250g masła lub margaryny -2 płaskie łyżki mąki pszennej DODATKOWO -1 galaretka pomarańczowa -400ml wrzątku ORAZ NA POLEWĘ -1/4 tabliczki czekolady mlecznej -1 porządna łyżka masła -i troszeczkę orzechów do posypania Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od ugotowania budyniu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny 121

Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów do ciast i napojów. Frużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Frużelinę możemy przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest z truskawek

Cztery Fajery
Waniliowo-jaglane ciasto z owocami leśnymi, bez glutenu (Torta di miglio e frutti di bosco, senza glutine) 181

wykładamy papierem do pieczenia. Mas ę  przekładamy do formy, wierzch delikatnie wyrównujemy . Ciasto pieczemy ok. 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 °C. Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. **** Foderate una teglia rettangolare di 25x30 cm con della carta da forno. Versate il composto nella teglia e livellate delicatamente la superficie.  Infornatele la torta in forno(...)cucchiaino di fecola di patate per addensarlo.  A questo punto preparate la crema. In una ciotola montate il formaggio e lo zucchero a velo. Na sam koniec ciasto dekorujemy kremem, salsą z leśnych owoców oraz listkami świeżej mięty. **** Per ultimo decorate la torta con la crema di philadelphia, la salsa ai frutti di bosco e alcune foglie

La grande e la piccola cuoca
Ciasto "Miodowa Krówka" 255

zrobiłam moją wersję miodownika. I wiem na pewno, że zagości na moim stole jeszcze wiele razy. Składniki: (foremka 20x20cm) CIASTO: 250g mąki pszennej 50g cukru pudru 3 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 125g masła KREM: 500ml mleka 70g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki proszki budyniowego waniliowego 250g masła DODATKOWO: 200g herbatników puszka masy kajmakowej polewa(...)Masło ubić na jasną, puszystą masę (spienić), dodawać po łyżce zimny budyń, zmiksować. Podzielić na dwie części.  SKŁADANIE CIASTA: Do formy w której piekło się ciasto włożyć jeden placek, posmarować połową kremu, przykryć warstwą herbatników. Na to wyłożyć całość masy kajmakowej, przykryć drugą warstwą herbatników. Na nich rozsmarować pozostały krem, przykryć drugim plackiem. Polać rozpuszczoną mieszanką czekolad. Ciasto najlepiej

Cakes By Kejt
R.I.P. cake 130

Łatwy przepis na intrygującą i jednocześnie smaczną dekorację stołu na imprezę Halloween'ową. Baza to sprawdzone, mocno czekoladowe, wilgotne ciasto, obłożone nutellowym kremem z mascarpone i udekorowane ciastkami. Składniki (forma 20x20 cm) 2 jajka 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka niepełna szklanka cukru 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao Jajka dokładnie(...)łyżka kakao Ubić śmietankę na sztywno, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Dodatkowo kilka pokruszonych ciasteczek czekoladowych kilka ciasteczek w kształcie nagrobków, z napisem RIP Ostudzone ciasto przełożyć na talerz i udekorować kremem z wierzchu i po bokach. Posypać pokruszonymi ciastkami, wbić w wierzch ciasteczka-nagrobki (jak na zdjęciu). Gotowe

Słodkie inspiracje
Babka śniadaniowa (tania) 178

mnie ani mazurki ani faszerowane jajka. Za mazurkami nie przepadam, na blogu można znaleźć całe dwa ( mazurek cytrusowy i mazurek z figami i masłem orzechowym ), nie lubię też ciast z kremami, ale dobrego sernika czy makowca nie odmówię. A jajka faszerowane najzwyczajniej wzbudzają we mnie odrazę... może kiedyś się skuszę, ale tymczasem wolę ładnie ugotowane żółtko w środku

bistro mama

Proponowane wyszukiwania