ciasta tortowe - 3282 przepisów (strona:9/219)

Ciasto anielskie (Angel cake) 3846

Ciasto anielskie (Angel cake) to idealny przepis na wykorzystanie białek dla tych, którzy – tak jak ja – nie przepadają za bezami. To amerykańskie ciasto biszkoptowe

UgotujmyTo.pl
Ciasto ze śliwkami i kruszonką na jogurcie. 173

wilgotne co spowodowane jest dodatkiem jogurtu po prostu rozpływa się w ustach. Zapraszam. Skala smaku / najlepszy wg mnie jest jogurt typu greckiego. Źródło blog "Ilovebake.pl" SKŁADNIKI NA CIASTO: 2 szklanki mąki tortowej 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki jogurtu 2 łyżeczki proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ: 3/4 szklanki mąki tortowej

Kubki smaku
Drożdżówki z białym serem i jagodami 270

wycieczkę.  Zaczyn:   25g świeżych drożdży,  125 ml mleka,  3 łyżki cukru.  Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z dodatkiem cukru. Odstawić na 15minut. Ciasto:   360g mąki pszennej tortowej,  2 żółtka,  40g masła, łyżka cukru waniliowego,  szczypta soli.  Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, cukier waniliowy, wymieszać. Dodać żółtka, masło i wyrośnięty zaczyn

Z miłości do słodkości
Sycylijskie cannoli z ricottą 127

Urząd Lotnictwa Cywilnego. Z lotu rurki z kremowym nadzieniem z sera ricotta, ozdobionej kandyzowanymi wisienkami został nakręcony film. Przepis na ciasto zaczerpnęłam od Anny Olson.    Składniki na ciasto:  - 3 szklanki mąki tortowej- ½ łyżki drobnego cukru do wypieków- szczypta soli- 120g masła (chłodne, ale nie twarde)- 2 jajka- ½ szklanki białego wina wytrawnego- olej roślinny do smażenia- ubite białko do sklejania ciasta

mojewypiekiinietylko
Śmietanowiec 203

mleczko, z kolejnym dniem zaczyna smakować bardziej jak sernik. Ciasto jest lekko kwaskowate, owocowe z pysznym bardzo kruchym pół razowym ciastem. Inspirację czerpałam z blogu Moje wypieki . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka mąki pszennej razowej (typ 2000) 3 łyżki cukru waniliowego 220 gr masła 5 jajek 1 kg śmietany(...)szklanki cukru (ja dałam 3/4) 2 opakowania budyniu śmietankowego/waniliowego bez cukru szczypta soli 400 gr owoców'; document.write(" "); Składniki na tortownicę 28 cm: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka mąki pszennej razowej (typ 2000) 3 łyżki cukru waniliowego 220 gr masła 5 żółtek Wszystkie składniki wrzucić do malaksera, wyrobić ciasto kruche, tak żeby utworzyło kulkę, a wszystkie

moj przepis na
PIEROGI Z FASOLKĄ 181

Składniki: ciasto: 1/2 kg mąki tortowej 1 jajko 1 łyżka oleju sól farsz: ok. 500g ugotowanych ziemniaków 1 puszka FASOLKI BIAŁEJ KONSERWOWEJ firmy JAMAR . 2 cebule sól pieprz majeranek olej 150g boczku wędzonego Sposób przygotowania: ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy jajko, szczyptę soli, olej i nieco przegotowanej ciepłej wody.  Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na ok.20 minut.  farsz: Ugotowane

Prosto i Smacznie z Anetą
Truskawkowe crumble 159

troszkę popaczkuję i zamrożę. Przydadzą się na pewno :) A póki co zapraszam na angielski deser w polskim wydaniu, znaczy się moim :) Ktoś chętny? Składniki: Na 4 kokilki: Ciasto: 70g mąki pszennej tortowej 35g dobrej jakości masła 1 żółtko 50g cukru kryształu Dodatkowo: ok. 350g truskawek 8 łyżek musli 4 szczypty cynamonu 2 łyżki masła do smarowania kokilek Sposób przygotowania: Składniki

Kuchnia w czekoladzie
PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 123

Składniki: ciasto: 1/2 kg mąki tortowej 1 jajko 1 łyżka oleju sól letnia przegotowana woda  farsz: ok. 500g mięsa z rosołu ok. 200g mrożonego szpinaku cebula sól pieprz majeranek 2 łyżki oleju 200g słoniny Sposób przygotowania:   ciasto: Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek, bić całe jajko, dodać olej i sól. Małymi strumieniami wlewać wodę wyrabiając ciasto. Ciasto powinno

Prosto i Smacznie z Anetą
Jabłecznik Babciny 158

Ciasto: 400 g mąki tortowej 150 - 200 g cukru pudru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego 2 całe jajka 2 żółtka 200 g masła opcjonalnie: 2 łyżki gęstej śmietany Wszystkie składniki ciasta zagnieść razem, podzielić na dwie części (w proporcji 2/3 i 1/3) – mniejszą zamrozić, a większą wykleić blachę (moja ma 40 x 25 cm) wysmarowaną

Moje Słodkie Piekiełko
Rurki z bitą śmietaną. 155

natomiast może połowa tej ilości, ale chyba nawet nie. Możliwe iż ciasto grubiej miałam rozwałkowane i dłuższe te rurki zrobiłam. Ale nieważne, najważniejsze, że wyszły pyszne!!! Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej tortowej, 250g masła, 250g gęstej, kwaśnej śmietany, szczypta soli. Ponadto: cukier, 600ml śmietany kremówki,  2 łyżki cukru pudru, opcjonalnie 2 opakowania śmietan fix, miękkie masło do posmarowania foremek

W kuchni u Moniki
Pomarańczowy sernik z kokosową pianką 131

oleju 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 jaja 4 żółtka 10 dag skórki z pomarańczy 1 aromat pomarańczowy 1 kisiel pomarańczowy Składniki na ciasto: 30 dag mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru pudru 2 żółtka 1 jajo 10 dag masła 1 łyżka smalcu Tłuszcz i wiórki do formy Wykonanie: Z podanych składników

Tradycyjna Kuchnia
Rurki 186

przepyszne, najlepiej zacząć je jeść w następnym dniu po upieczeniu i nadzianiu kremem. Wszystkim smakują:) Mnie zresztą też:) Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki tortowej; 1,5 kostki margaryny "Kasia" lub masła;  1 szklanka kwaśnej śmietany; Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito, dodać margarynę lub masło i posiekać tłuszcz razem z mąką. Następnie dodać śmietanę i zarobić ciasto. Ciasto

In my kitchen
Sernik czarno biały z pianką 178

wiejski będzie najlepszy, ale jeśli użyjecie tego sklepowego też z pewnością będzie pyszny. Do masy dołożyłam kandyzowaną papaję, a całość schowana pod kokosową pierzynką.Składniki na ciasto: 3 szk mąki tortowej 1 szk cukru pudru5 żółtek25 dag margaryny3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki kakao1-2 łyżeczki mielonej wanilii, lun ziarenka wanilii z jednej laski 1. Szybko zagnieść

Apetyczna babeczka
Bułeczki z dżemem malinowym-odrywane 149

Dzięki uprzejmości Młynomag dostałam spory zapas różnych mąk..do tej pory nie miałam do czynienia z mąką tejże firmy, więc od razu zakasałam rękawy i zagniotłam ciasto drożdżowe..zrobiłam bułeczki drożdżowe z mąki tortowej, w sumie wg producenta lepiej do wypieków nadaje się mąka luksusowa [ jeszcze przyjdzie czas na wypieki i z tej mąki]..Ciasto pięknie się zagniatało, było elastyczne(...)mleka 3 żółtka  50 g cukru  50 g masła  Kruszonka 1/3 szkl. mąki tortowej Młynomag 1/3 szkl.cukru 30 g masła Dodatkowo  dowolne  nadzienie [ u mnie dżem malinowy] Mąkę pszenną wymieszać z drożdżami, dodać , dodać resztę składników . Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto lekko wyrobić.Odrywać po kawałku ciasta, formować placuszki

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka pod chmurką 255

Akcja jedzmy polskie jabłka ciągle trwa. Przyłączam się, bo według mnie jabłuszka to jedne z najlepszych owoców. Słodkie, kwaśne, "papierowe", małe, duże, czerwone, zielone - każdy znajdzie

Eat Shrimps