Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką.

Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką.

Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką.

Przepis na : deser

Składniki: Kruche ciasto: 500g mąki pszennej tortowej, 2 jajka, kostka masła (250g), 150g cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia (6g). Kruszonka: 150g masła, 100g cukru, 140g mąki. Ponadto: 1kg śliwek, cukier puder do posypania, masło do posmarowania blaszki. Przygotowanie:   Składniki na ciasto wymieszać i zagnieść ciasto. Blachę (wymiary ok. 26x32cm) posmarować masłem i położyć papier do pieczenia. Ciasto ręką lub małym wałkiem rozprowadzić, tak by przykryty był spód blachy.   Śliwki umyć, wydrą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.