chrupiące ziemniaki - 2705 przepisów (strona:49/181)

Pieczone młode ziemniaczki 123

propozycji kulinarnych przedstawiam Wam dziś ziemniaczki pieczone w piekarniku. Równie dobrze można by je ugotować  i posypać koperkiem jednak w tej wersji z chrupiącą skórką są po prostu zniewalające. Składniki 1 kg młodych ziemniaków zioła prowansalskie słodka papryka olej  Sposób Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, całość kładziemy na blachę, posypujemy przyprawami i skrapiamy olejem. Pieczemy

Kuchenne aromaty
Kotlet drobiowy w krakersach + film 165

Zapraszam na  pyszne kotlety drobiowe w chrupiącej panierce z krakersów. Danie obiadowe idealnie komponujące się z ziemniakami oraz surówką. Prosta i smaczna odmiana zamiast tradycyjnych kotletów drobiowych. składniki na 3 porcje 3 piersi z kurczaka 1/2 szklanki maślanki naturalnej 1/2 szklanki keczupu 100 g krakersów szczypta soli szczypta pieprzu olej do smażenia przepis Do miski wlewamy maślankę i keczup

Smakowite Dania
MASEŁKO CYTRYNOWO - ZIOŁOWE 117

Naszło mnie na ziołowe masełko. Przepis wypatrzony w gazecie, ale lekko zmodyfikowany. Dziś jako dodatek do świeżej i chrupiącej bagietki. Ale następnym razem, doda aromatu pieczonej rybie, albo ziemniakom. Zapewne dobrze będzie smakować, z grillowanym mięsem. SKŁADNIKI: 200 g masła o zawartości tłuszczu 82 % pęczek szczypiorku kilka gałązek świeżego tymianku 1 mały ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny sól

Kuchnia w opałach
Lub Burger - opinia 187

podobnie jak ja zauważył dobrą jakość składników i ich ciekawe zestawienie. Domowe frytki były za grube i chyba bardziej przypominały ugotowane i następnie opieczone ziemniaki. BBQ Burger (wołowina, sałata rzymska, czerwona cebula, papryczka jalapeno, chrupiący boczek, sos barbecue) Lokal, który przejął Lub Burger miał wcześniej swoich poprzedników wśród których pamiętam przede wszystkim Kwadrans i Bar Pospieszny. Z tego ostatniego obecni

Pasja Smaku
Kopytka marchewkowe z rozmarynem 147

rozmarynem są zwarte, ale jednocześnie miękkie i rozpływające się w ustach. Kopytka dodatkowo zrumieniłam na maśle rozmarynowym (kiedyś Margarytka podsunęła ten pomysł), są delikatnie chrupiące. Rozmaryn ostatnio był składnikiem klusek, do których wykorzystałam pieczone ziemniaki z rozmarynem. Składniki: 4 ugotowane ziemniaki 1 duża ugotowana marchew 1 jajko ok. 4 łyżki mąki pszennej + trochę do podsypania 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
{Bez)grzeszne śniadanie: Babeczki z batatów 108

Słodkie ciastka z bez grama cukru. Chrupiące z zewnątrz z mięciutkim środkiem. Idealne do porannej kawy. Doskonały przepis dla tych, co lubią słodycze, ale unikają ich, bo wystrzegają się cukru. W tych ciasteczkach nie ma ani grama cukru, a są pysznie słodkie. Wszystko za sprawą batatów, czyli słodkich ziemniaków, stanowiących podstawę ciasta. Poza tym w babeczkach mamy już tylko mąkę(...)zachowuje się jak ciasto francuskie, czyli dzieli na osobne płaty. Zostawiamy Waszemu uznaniu ile dodać masła. Nasze odchudzone babeczki były pyszne. Cały ich urok polega na tym, że są chrupiące z zewnątrz a środek jest miękki i pachnący, mimo że ciasto nie zawiera żadnych dodatków zapachowych. Jeśli ktoś lubi może dodać trochę cynamonu, gałki muszkatołowej, rodzynek, kawałków czekolady. I jeszcze

Niedzielny kucharz
Babka ziemniaczana faszerowana mięsem mielonym 171

majeranek. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C *smarujemy blachę smalcem można  i oliwą i posypujemy blachę kaszą manna dzięki temu bedzie chrupiąca. I wlewamy połowę  naszej masy ziemniaczanej Następnie układamy  mięso mielone i ponownie zalewamy ziemniakami. Zmniejszamy temperature do 180°C Pieczemy Babkę około 50 min. Jeśli będziemy robić grubsza pamiętajmy o tym ze czas będzie dłuższy Polecam

Viola cooks with passion
Placki ziemniaczane 445

jeden ze smaków dzieciństwa - złociste i chrupiące, podane ze śmietaną o gruuubą warstwą cukru :) Dzisiaj zamiast śmietany - jogurt grecki, no i ta warstwa cukru już nie taka gruba ;) Składniki: 1,5 kg ziemniaków 1 jajko jedna średnia cebula 4 łyżki mąki szczypta soli szczypta pieprzu olej rzepakowy do smażenia dodatkowo: jogurt grecki i cukier do podania Przygotowanie: Ziemniaki obrałam

Kulinarny Pamiętnik
Chrupiące placki ziemniaczane z sosem czosnkowym 333

Przepis na chrupiące i pachnące placki ziemniaczane. Ciężko im się oprzeć, a z domowym sosem czosnkowym to już poprostu rewelacja :) Składniki: 1,5 kg ziemniaków 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 jajka 2 kopiaste łyżki mąki pszennej sól pieprz olej do smażenia Sos czosnkowy: 400ml jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego świeżego kopru

kuchnia doski
KURCZAK ZIOŁOWY Z MŁODĄ KAPUSTĄ I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI 144

Moje kolejne danie jednogarnkowe z kurczakiem w ziołach na pysznej ,młodej kapuście z pysznymi ,młodymi ziemniakami .Polecam to danie ,kurczak wychodzi obłędnie,mimo że nie ma chrupiącej skórki bomjest duszony , ale za to minim kalorii i dużo witamin. 1 kg.pałek kurczaka 1 główka kapusty młodej poszatkowanej 3 pomidory duże 0.5 szkl.przecieru pomidorowego z kartonach suszony rozmaryn suszony tymianek suszona(...)kostkę i dodać do niej,dorzucić kurczaka ,lekko wszystko osolić i smażyć kapustę z mięsem na małym ogniu ,aż puści soki.Dodać pomidory,wlać przecier pomidorowy ,młode ,małe ,oskrobane ziemniaki przekrojone na pół i dusić 30-40 minut.do miękkości.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Chrupiące placuszki ziemniaczano-dyniowe 81

Placuszki ziemniaczano-dyniowe Chrupiące z zewnątrz i delikatne oraz przepyszne w środku placki z ziemniaków i dyni. Można je podawać z dowolnymi, ulubionymi dodatkami. Dzieci uwielbiają je jeść na słodko – posypane cukrem albo posmarowane kremem czekoladowym lub dżemem. Ale rewelacyjnie smakują również(...)wytrawnie, ja najbardziej lubię polane sosem grzybowym.     Składniki: 300g ziemniaków 300g dyni 1 jajko 1/3 szklanki mąki pszennej szczypta soli olej do smażenia       *** Dynię wydrążamy z pestek, obieramy ze skórki i kroimy na kawałki *** *** Ziemniaki obieramy i większe sztuki kroimy na połówki *** *** Ziemniaki oraz dynie ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach (najlepiej zrobić

Blog z Apetytem
Sałatka ziemniaczana z prażonym boczkiem 147

Syta sałatka ziemniaczana z chrupiącym boczkiem. Oryginalna wersja została zmieniona na potrzeby i smaki mojej rodziny. Zrezygnowałam z dodania pomidora i niektórych przypraw. Gwarantuje ,że jeżeli podacie ją gościom z pewnością im zasmakuje, a co najważniejsze najedzą się :) ponieważ sałatka jest dość syta zważywszy na ziemniaki. Składniki: 1 kg ziemniaków 300 g surowego chudego boczku 3 średnie ogórki kiszone

W Moim Magicznym Domu
Zielona zupa warzywna z kurczakiem / Green vegetable soup with chicken 199

gotuj przez kolejne 5-7 minut aż brokuły zmiękną. Podawaj zupę posypaną koperkiem z chrupiącym chlebkiem. Przygotowane TCC: Do misy TCC wyposażone w mieszadło wlej 2 łyżki oleju, włóż kurczaka i uruchom program P1 slow cook na 5 minut. Następnie dodaj pora, ziemniaki, fasolkę i kapustę i ponownie uruchom program P1 slow cook na 5 minut. Po tym czasie wlej(...)ziele angielskie i uruchom program P2 na 15-20 minut, aż ziemniaki będą prawie miękkie. Na koniec dodaj brokuły i śmietankę i uruchom program P2 slow cook na około 10 min, do miękkości brokułów. Dopraw solą i pieprzem do smaku, posyp koperkiem i podawaj z chrupiącym chlebkiem. Smacznego! English version Green vegetable soup with chicken (6 servings) Ingredients

karmelowy
Sałatka z bobem i ziemniakami 97

Sałatka treściwa, z powodzeniem może zostać podana na lunch lub kolację. Najlepiej smakuje na ciepło, gdy ziemniaczki są podsmażone i chrupiące. 1 porcja: 50-70 g ugotowanego bobu ok. 150 g ugotowanych, młodych ziemniaków ok. 70 g pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli 2 jajka 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego sól i pieprz czarny, mielony

Kucharzyca
Jak zrobić idealne frytki w domu? Metoda profesjonalistów, którą każdy powinien znać 3385

Złociste, chrupiące na zewnątrz i kremowe w środku – frytki idealne. Wcale nie tak łatwo zrobić je w domu, jeśli nie znacie jednej najważniejszej zasady stosowanej przez profesjonalnych kucharzy, którzy frytki zawsze smażą dwa razy. Niby to tylko ziemniaki usmażone w głębokim tłuszczu, a jednak frytki mają w sobie coś, co sprawia, że pokochali je ludzie na całym świecie. Ojczyzną(...)całkowicie ostygną. To sprawi, że na powierzchni ziemniaków wytworzy się skorupka, dzięki której zachowają one wilgoć w środku. Dzięki niej frytki nie nasiąkną też zbytnio tłuszczem. Pora ponownie rozgrzać olej. Frytki smażymy tak, jak poprzednio, tym razem jednak nie skręcamy ognia, aby utrzymać wysoką temperaturę. Frytki są gotowe, gdy nabiorą złocistej barwy. Chrupiące na zewnątrz i kremowe w środku, takie

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania