Knedle ziemniaczane z kaczym mięsem i boczkiem

Knedle ziemniaczane z kaczym mięsem i boczkiem

Knedle ziemniaczane z kaczym mięsem i boczkiem

Przepis na : obiad

Knedle ziemniaczane   to danie tradycyjne od lat zakorzenione w polskiej kuchni. Są to duże owalne kluski z ziemniaków, mąki i jajek.    Danie obiadowe   niezwykle sycące, dlatego najlepiej smakuje w chłodne dni, z nadzieniem z gotowanego kaczego mięsa i okraszone chrupiącym podsmażonym boczkiem, choć czasochłonne do przygotowania, dla tego smaku czasem warto je zrobić.  Knedle to doskonały pomysł na pozbycie się ziemniaków z poprzedniego dnia z obiadu i mięsa z rosołu ;) Polecam! Ciast... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.