Gęsta, sycąca zupa krem z warzyw, które zwykle mamy pod ręką: marchewki, ziemniaków, pietruszki i cebuli. Z dodatkiem aromatycznego curry i kurkumy, na chłodny dzień nada się idealnie. Można podać ją z chrupiącymi grzankami lub świeżymi bagietkami, a zaspokoi głód największego głodomora :D Składniki na ok. 4-5 porcji: 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka przyprawy
Simply FoodRozgrzewająca, sycąca, bardzo aromatyczna. Z grzankami, chrupiącym pieczywem, doskonała teraz, zimą. Niby prosta, ale z połączeniem ciekawych składników, staje się niebanalną. Składniki: 2 puszki kukurydzy 4 ziemniaki 2 marchewki 400g mleczka kokosowego 1 ząbek czosnku 1/2 papryczki chilli sok z 1/2 limonki 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka cukru brązowego 3skrzydełka z kurczaka Wykonanie: Na skrzydełkach ugotować(...)bulion w ok. 2 litrach wody. Skrzydełka usunąć, dodać marchew, ziemniaki, ugotować do miękkości, przełożyć odsączoną kukurydzę z puszki, całość zmiksować. Przecisnąć ząbek czosnku, wycisnąć sok z limonki, dodać chilli, wędzoną paprykę sypką,cukier, kurkumę oraz mleczko kokosowe. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać z weką, chrupiącym, świeżym pieczywem lub grzankami. Artykuł Zupa krem z kukurydzy pochodzi z serwisu
Raj dla Podniebieniazmieniło, nasza ulubiona Supreme smakuje dokładnie tak samo jak kilkanaście lat temu. A w barze sałatkowym dalej jest moja ulubiona sałatka z ziemniaków i czerwonej cebuli. Ale zmieniło się jedno. Nasze gusta. Lubimy cienkie i chrupiące ciasto. Przyzwyczailiśmy się do domowego sosu pomidorowego. Do ulubionych składników. A od kiedy mam kamień do pieczenia pizzy, to przepadliśmy. Sporo osób pytało mnie
bistro mamaDlaczego? Przede wszystkim ze względu na: dodatek pary w początkowej fazie pieczenia. Wystarczy nalać 100ml wody i nacisnąć przycisk SteamBake. Uzyskacie dzięki temu chrupiącą skórkę i delikatne wnętrze czy to wypieków czy dań obiadowych jak kurczak, ziemniaki itd. termosonda – monitoruje temperaturę wnętrza potrawy, gdy potrawa jest gotowa, termosonda zasygnalizuje zakończenie pieczenia i wyłączy piekarnik. Dla mnie jest, to rozwiązanie
Słodkie okruszkikilka pomysłów na obiad : kotlety pożarskie, tłuczone ziemniaki z koperkiem i surówka z marchewki i jabłka <<< kotlety pożarskie, ziemniaki z wody i surówka z selera <<< kotlety pożarskie, ryż lub kasza i chrupiące ogórki konserwowe<<< kotlety pożarskie z cebulą marynowaną na słodko<<< Smacznego :) Kotlety pożarskie fot. Moja Książka
Moja Książka Kucharskałyżka masła 2 łyżki oliwy świeży tymianek pieprz sól Przygotowanie: Szparagi obieramy, myjemy, kroimy na 2 cm kawałki, wrzucamy do wywaru drobiowego, gotujemy. Ziemniaki i seler obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Następnie jeszcze chrupiące warzywa dorzucamy do zupy, gotujemy aż do miękkości. Zupę blendujemy, przecieramy przez sito, doprawiamy do smaku. Z surowych kiełbasek wyciskać małe porcję mięsa
KierunekuchniaPlacki ziemniaczane z kiszoną kapustą są równie smaczne jak upieczone bez kapusty. Są wyjątkowo smaczne, chrupiące o posmaku kiszonej kapusty. Jak dla mnie pyszne. SKŁADNIKI : 1,2 kg ziemniaków 300 g kiszonej kapusty beczkowej 1 cebula 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki soli pieprz do smaku olej do smażenia
Kulinarne Fantazje Marioligodziny. Co pół godziny obracamy go, aby się równomiernie piekł. Po połowie czasu można dodatkowo spryskać kurczaka wodą, dzięki czemu uzyskamy chrupiącą skórkę. Dobrym pomysłem jest ustawienie pod kurczakiem naczynia z warzywami lub młodymi ziemniakami. Tłuszcz kapiący z mięsa nada warzywom doskonały smak i dopełni całego dania :) Po wyjęciu kurczaka z piekarnika odstawiamy go na 5 minut, aby odpoczął
Kuchnia od dwojgaZnudziły Wam się zwykłe panierowane filety w bułce tartej? Mam dla Was chrupiącego kurczaka. Fileciki w złocistych wiórkach kokosowych to dodatek do ryżu, a nawet ziemniaków. Sprawdzi się na imprezach jako przekąska jak i dla dzieci niejadków. Wiórki nadają kurczakowi fajny orzechowy posmak, a to, że były marynowane sprawia, że mięsko w środku jest soczyste, a nie suche. SKŁADNIKI: filety
Kuchnia Paulettesprzed podaniem. Chodzi o to aby nam nie zmiękły od soli i nie rozwodniły masy. Wierzch posypujemy skórką i gotowe. Do tego pieczone ziemniaki i nic więcej nie trzeba. Ta odmienione mizeria jest delikatna, puszysta nadziana chrupiącymi warzywami. Serwując taką odmianę domownikom czy też gościom, na pewno nie jedną osobę zaskoczymy. Naprawdę nie trzeba wiele, aby niewielkim nakładem zrobić
Dieta moja pasjaschodzi, bo zawsze do głowy wpadnie coś innego to mi zeszło. Placki są pyszne, ja dodałam jeszcze marchewkę. Nie mają dużo tłuszczu, są chrupiące, lekkie, dla mnie rewelacja :) Miłego weekendu Wam życzę :)) Składniki: 6-7 średnich ziemniaków 1 cebula 1 duża marchewka sól różowa 2,5 łyżki mąki troszkę oleju do wysmarowania papieru Ziemniaki, marchewkę i cebulę starłam na tarce
kruche babeczkikapusty kwaszonej ze smażonym boczkiem, kiełbasą oraz świeżymi przyprawami. Efekt na pewno zadowoli każdego domownika, gustujące w kwaśnych smakach. Podajemy z kromkami świeżego, chrupiącego chleba. Składniki: 2 litry wywaru lub wody 450 gr. kiszonej kapusty 4 ziemniaki 50 gr. fasoli perłowej 100 gr. w ędzonego boczku 1 p ę tko kiełbasy duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka stołowa mąki
Smaczne PotrawyPałki kurczaka w chrupiącej sezamowej panierce to prosty i szybki sposób na pyszny obiad. Podane z ziemniakami i surówką zaspokoją apetyt na większą część dnia .Są świetnym zamiennikiem tradycyjnej panierki. składniki na 3 porcje 6 pałek z kurczaka 2 jajka 6 łyżek sezamu 5 łyżek bułki tartej 5 łyżek oleju 2 łyżki mleka przyprawa do kurczaka przepis Pałki
Smakowite DaniaŁatwe w przygotowaniu … bardzo szybkie i niezwykle sycące. Dziś mam dla Was przepis na kotlety szarpane z kurczaka z marchewką. Podane z ziemniakami, frytkami czy też ryżem są świetnym pomysłem na rodzinny obiad. Włożone do chrupiącej bułki z dodatkiem sałaty, cebulki i sosu czosnkowego są świetną alternatywą dla burgerów. Polecam! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * filet z kurczaka
Ostra na Słodkobędzie ciężkim , typowo zimowym daniem.To właśnie z myślą o tych ten przepis.Aromatyczny krem czosnkowy zapieczony z ostrym serem , podany z dodatkiem chrupiących grzanek na pewno niejednemu przypadnie do gustu! SKŁADNIKI:KREM:-czosnek – 1 główka-ziemniaki – 150 g-bulion warzywny – 700 ml-olej Kujawski z czosnkiem i bazylią – 3 łyżki-liść laurowy- 2 szt-ziele angielskie
Ostra na Słodko