Ziemniaki to warzywo wszechstronne. Można z niego zrobić mnóstwo potraw. W połączeniu z grzybami sprawdzają się doskonale co wszyscy dobrze wiemy. Ziemniaki faszerowane grzybami to już klasyka. A dzisiejsze babeczki z uchem bzowym są równie pyszne, lekko chrupiące z wierzchu i puszyste w środku. Jesienią udało mi się nazbierać sporo uszaków bzowych , grzybów które występują w Polsce bardzo pospolicie
Smaczna PyzaBardzo aromatyczny obiad i bardzo syty obiad. Kurczak jest nafaszerowany mięsem mielonym z dużą ilością pietruszki świeżej. Na wierzchu zaś chrupiąca skórka, której nikt się nie oprze ! Cukinia i śliwka tworzą fajny sosik, którym można polać ziemniaki. Składniki: kurczak 1.5 kg. cukinia 1 mała szt. ( do 400 gram ) śliwki suszone 1 garść vegeta lub kucharek 1 łyżeczka oliwa
Kuchnia Paulettesjajku, a następnie w bułce tak jak klasyczne kotlety schabowe. Panierujemy kiełbasę dwa rady, wtedy kotlet jest smaczniejszy i bardziej chrupiący. Tak przygotowane „kotlety” smażymy na bardzo gorącym oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy z ziemniakami i kiszonymi ogórkami. Smacznego! The post Kotlety z mortadeli. Kotlety panierowane z kiełbasy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępikantny i mocno aromatyczny. Najbardziej lubię go z solonymi grubymi chipsami , ale tak samo dobrze pasuje do krakersów, pieczonych skrzydełek, żeberek, chrupiącej surowej młodej marchewki i naciowego selera. Idealny kompan domowych pieczonych frytek i pieczonych w ogniu ziemniaków, chlebka naan, pity czy po prostu świeżej bagietki . SKŁADNIKI 250g gęstego, greckiego jogurtu 200g szalotek 4 łyżki klarowanego masła ½ łyżeczki cukru
Karo in the Kitchenprzyrządziłam w mojej kuchni dzięki życzliwości marki Przyjemne gotowanie http://przyjemnegotowanie.pl. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste, mięciutkie i aromatyczne, a skórka chrupiąca. Bardzo polecam wypróbowanie tego przysmaku, jeśli ktoś jeszcze nie robił. Roladki można serwować dowolnie z ziemniakami lub ryżem. Klasyczny i najprostszy de volaille to przede wszystkim mięso i masło z dodatkiem zieleninki, dziś wzbogacony w szynkę
Podróż w kulinariawchłonęły, następnie dzielimy na porcje. Kaczka marynowana w zalewie do ogórków przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Mięso kruche, delikatne, bardzo aromatyczne, z chrupiącą skórką (cały tłuszcz się wytopił) dosłownie rozpływało się w ustach. Podałam ją w „towarzystwie” pieczonych ziemniaków oraz surówki z sałaty rzymskiej i papryki . Ta kaczka, według mnie, zasługuje na wysoką pozycję w rankingu ulubionych potraw z drobiu. Gorąco
mojewypiekiinietylkomłodych warzyw - warto czerpać z tego daru pełnymi garściami, ponieważ sezon ten niestety szybko umyka. Kto z nas nie lubi młodych ziemniaków z koperkiem? Myślę, że na szczególną uwagę zasługuje młoda marchewka - niczym królik Bugs mogłabym ją chrupać na okrągło. Interesującą propozycją na jej przygotowanie jest delikatne podpieczenie lub podsmażenie w taki sposób, aby nie stała się zupełnie miękka
Roślinna - blog wegańskiDziś na moim blogu przepis na pyszne pierogi. Najbardziej lubię ruskie pierogi okraszone chrupiącymi skwarkami z boczku i w takiej wersji chce je Wam zaprezentować. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: 400g ziemniaków, 250g sera białego, 1 cebula, 1/2 kg mąki, 2 jajka, 2 łyżki oleju, 200g boczku surowego, oliwa, sól, pieprz, woda. PRZYGOTOWANIE: 1. Ziemniaki obieram, gotuję do miękkości w osolonej wodzie
Tradycyjna kuchnia Kasikorzystania z przepisów [ jeśli ktoś skorzystał, zrobił zdjęcia , niech się pochwali - w galerii ]..i wspólnego pieczenia ..A teraz najczęściej oglądana 10..Pieczone ziemniaki Zupa-krem z cukinii Sałatka z pieczarek,papryki na zimę Schabowy wg Magdy Gessler Chrupiące kukurydziane serniczki Szybki piernik Sok z aronii Najprostszy jabłecznik Jabłka na zimę
Moje domowe kucharzenieulubionych, rybnych potraw Najczęściej podaję go z surówką i ziemniakami, i te dodatki były też punktem wyjścia podczas przygotowywania tego przepisu. Jednak by nie było nudno, wybrałam ziemniaki fioletowe, nadałam im niecodzienny kształt i „podkolorowałam” sokiem z cytryny. W przypadku surówek postawiłam na samo dobro – świeże, chrupiące warzywa z dodatkiem owoców, wszystkie w odcieniach fioletu. Dla kontrastu(...)drobnej tarce, 2x więcej niż czosnku) sól pieprz olej do smażenia Dodatki: mała, czerwona kapusta sok z 1 cytryny pieprz sól fioletowa marchew kwaskowate jabłko orzechy włoskie olej fioletowe ziemniaki koperek borówki amerykańskie jajko wymieszaj miód z sosem sojowym, startymi czosnkiem i imbirem, dopraw solą i pieprzem posmaruj łososia marynatą, ułóż skórą do góry na talerzu i wstaw do lodówki
SandraFrej.comchrupiącą i aromatyczną karkóweczkę:) Wiadomo że z grilla była by jeszcze lepsza, ale w sezonie nie grillowym z patelni też można opędzlować takiego smakołyka :) Danie stosunkowo proste wymagające tylko odpowiednio przygotowania mięsa przed smażeniem a potem tylko pilnować żeby się dobrze smażyło i jeśli potrzeba lekko podlewać wodą ewentualnie bulionem i następnie poddusić. Jako dodatek można dodać ziemniaki gotowane
Kuchnia Pełna Pasjirazem chciałabym podzielić się z Wami przepisem na packi ziemniaczane z pieczarkami, które są naprawdę smaczne i mega chrupiące. W moim domu sprawdziły się niejednokrotnie! To kto skusi się na takie połączenie? Polecam. (około 17 większych sztuk) 5 ziemniaków (średnich; około 400g) 100g pieczarek 2 jajka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki mąki pszennej
Di gotujedodatków (na taką 'gołą' wersję miałam chęć), ale bardzo fajnie komponuje się z czymś chrupiącym, np.; chipsami z szynki szwarcwaldzkiej, chrupiącymi grzankami czy podprażonymi pestkami dyni. 4 porcje: * bulion warzywny- 1 litr (ew. rosół) * czosnek- 2 duże główki czosnku * ziemniaki- 2 duże * cebula- 1 mała * śmietana 30%- 4 łyżki * masło klarowane- 1 łyżka * suszona włoszczyzna- 1 łyżeczka * sól- do smaku
Kraina Miodem Płynącaforma i proste przygotowanie ale doskonały smak. Zapraszam na pyszny placek ziemniaczany przygotowany w piekarniku z dodatkiem chrupiącego boczku, aromatycznego rozmarynu, cząbru i prostym sosem śmietanowym. Jego przygotowanie zajęło niecałą godzinę, a efekt był rewelacyjny. Do przygotowania dania użyłem: 1 kilograma ziemniaków, 3 cebul dymek wraz ze szczypiorkiem, 150 gram boczku wędzonego w plastrach, 2 jajek, 200 ml śmietany
Wyprawy kulinarnedodać chociażby szczyptę- i już pospolity placek ziemniaczany nabiera nowego wymiaru. I pamiętajcie- najpyszniejsze placki, mięsiste w środku i chrupiące na zewnątrz, to te starte na tarce o grubych oczkach i konieczne smażone na dużej ilości tłuszczu! 😜👌 Około 30 szt. * ziemniaki surowe- 600 g * dynia- 400 g * jajka- 2 szt. * cebula- 1 bardzo mała * mąka pszenna- 4 lekko czubate łyżki
Kraina Miodem Płynąca