chrupiące gofry - 767 przepisów (strona:28/52)

Gofry idealne w zdrowszej wersji 139

swój niejednokrotnie sprawdzony przepis na gofry idealne - klik , z którego skorzystało już mnóstwo osób. (Znajdziecie w nim także wskazówki do uzyskania najlepszych gofrów.) Są najlepsze, czyli chrupiące na zewnątrz i puszyste oraz aksamitnie miękkie w środku. Tym razem postanowiłam zaprezentować je w nieco zdrowszej wersji. Mąkę pszenną zamieniłam na orkiszową, ale jaglana także świetnie się sprawdza oraz użyłam rafinowanej oliwy

Di gotuje
Owsiane gofry z piekarnika 204

przechowywanie. W przeciwieństwie do tradycyjnej gofrownicy, silikonowa forma jest lekka i zajmuje bardzo mało miejsca. Przetestowałam formę i muszę przyznać, że gofry wyszły dobre, lekkie i chrupiące. Po upieczeniu, formę można szybko przemyć i schować do szafki. Ja zrobiłam owsiane gofry z przepisu Pieguska , które bardzo mi smakowały. Nie zawierają

Marta Gotuje
Gofry PINA COLADA! Mój dzień z Hortex! 201

kokosy i ananasy to Pina Colada ;-))) I tak powstały te przepyszne gofry z dodatkiem nektaru z ananasa i wiórków z kokosa , z soczystym świeżym ananasem i chrupiącym, podprażonym kokosem. Smak bomba! Gofry nie tylko zachwycają smakiem, ale dodatkowo ich aromat jest bardzo kuszący, po prostu nie da się ich odmówić. Koniecznie zróbcie sobie tą przyjemność i zasmakujcie w smykowych gofrach

SMYKWKUCHNI
Gofry na zakwasie pszenno żytnim 115

Takie troszkę inne gofry. Skusiłam się na ich wykonanie z czystej ciekawości. Okazały się bardzo smaczne i chrupiące, ale zupełnie nie miałam pomysłu jak je sfotografować. A czasu na to było niewiele, bo stało nade mną stadko łasuchów i wyciągało łapki :)  Może następnym razem uda mi się zrobić lepsze fotki, to podmienię. Gofry na zakwasie Składniki: Na zaczyn(...)cukier. Ciasto zmiksowałam. Rozgrzałam gofrownicę. Przed nalaniem pierwszej porcji ciasta, przy pomocy silikonowego pędzelka posmarowałam powierzchnie grzewcze odrobiną oleju. Nalewałam małe chochelki ciasta i piekłam gofry, aż stały się rumiane i chrupiące – gofrownica 850W mocy, poziom 5 z sześciu możliwych. Upieczone zdejmowałam drewnianą łopatką i ustawiałam pionowo opierając o metalową podstawkę z mikrofalówki. Podałam z bitą śmietaną, dżemem truskawkowym

Kuchenne zapiski Edyty
Chałwowe Gofry Belgijskie 181

oryginale pochodzi od Valerie z bloga C'est ma fournée   poniżej z małymi modyfikacjami. *cukru perlistego nie zastąpisz, żadnym innym. To on sprawia,że gofry są tak niesamowicie chrupiące. Będziesz potrzebować mąka pszenna - 250 g jajko - 1 szt drożdże - 10 g świeżych mleko - 100 ml cukier brązowy - łyżka masło - 90 g cukier perlisty - 100 g sezam(...)minut. Etap III - Cukier perlisty Dodaj cukier perlisty i delikatnie wymieszaj. Na rozgrzaną gofrownicę wyłóż łyżką gęste ciasto. Piecz wg zaleceń producenta swojej gofrownicy. Po upieczeniu wyjmij gofry na kratkę do wystygnięcia. Etap IV - Lody Chałwowe Na każdym gofrze (może być lekko ciepły :) połóż gałkę lodów chałowych, posyp sezamem lub czekoladowymi płatkami i jeżeli lubisz ekstremalnie słodkie desery polej solonym

Wylizany Rondel
Kanapka z gofra z warzywami i serem halloumi 138

Był taki moment, że częściej jadłam gofry niż inną formę pieczywa. Chrupiące i ciepłe, doskonałe nawet jako kanapki. Właściwie w tej chwili nie zdarza mi się jeść innych gofrów niż w formie kanapki. Do środka możesz włożyć wszystko! Grillowane warzywa, halloumi, jajko albo ser i szynkę. Każda kombinacja jest dobra. Nie zapomnij tylko o dobrym sosie. Ja mogłabym jeść wszystko

Mango Papaja
Gofry budyniowe 181

Dzień dobry :-) Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na gofry z dodatkiem budyniu waniliowego. Moje dzieci ostatnio uwielbiają placuszki, naleśniki z budyniem właśnie. Dlatego też dodałam budyń do gofrów. Wyszły bardzo smaczne, chrupiące i delikatne. Najlepsze na świeżo, więc najlepiej zrobić jedną porcję, a potem ewentualnie dorobić. Nam smakowały bardzo, polecam Wam i miłego poniedziałku życzę :-) Składni na około(...)obrotach.  3. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.  4. Rozgrzewamy gofrownicę. Smarujemy pędzelkiem namoczonym w oleju. Wylewamy porcje ciasta i pieczemy gofry. 5. Po upieczeniu studzimy na metalowej kratce. Gofry muszą mieć dostęp powietrza z obu stron, bo inaczej zrobią się gumowe. Gofrów nie układamy też jednego na drugim, dopóki nie będą

kruche babeczki
Kulinarne historie w podcastach 178

spróbował jej ciasta. Rozsiądź się wygodnie i wsłuchaj w ciepłą rozmowę, którą prowadzi nie kto inny, jak niesamowita Phoebe Jude. Belgian Waffles To dopiero jest historia! Chrupiąca i pachnąca jak gofry belgijskie. A konkretnie jest to podcast o tym, jak Amerykanie pokochali te wypieki. W 23 minutowej rozmowie, Dan Pashman znany ze świetnych podcastów o jedzeniu, przeprowadza wywiad z MariePaule

Pink Envelope
Gofry czyli wafels 114

przecież to wielokulturowe państwo jest wspaniałym miejscem, gdzie rozkwita różnorodność. Dlaczego warto odwiedzić Belgię ? Bo to nie tylko czekoladki i Bruksela Z Belgii pochodzą też wafels czyli gofry. Najlepsze oczywiście są te chrupiące, lekko przypieczone, świeże i pachnące. W kwestii dodatków ograniczeniem jest tylko i wyłącznie nasza wyobraźnia albo gust kulinarny. Gofry możecie przygotować z bitą śmietaną, owocami, czekoladą, dżemem

Słodki sentyment
Gofry czyli wafels 115

przecież to wielokulturowe państwo jest wspaniałym miejscem, gdzie rozkwita różnorodność. Dlaczego warto odwiedzić Belgię ? Bo to nie tylko czekoladki i Bruksela Z Belgii pochodzą też wafels czyli gofry. Najlepsze oczywiście są te chrupiące, lekko przypieczone, świeże i pachnące. W kwestii dodatków ograniczeniem jest tylko i wyłącznie nasza wyobraźnia albo gust kulinarny. Gofry możecie przygotować z bitą śmietaną, owocami, czekoladą, dżemem

Słodki sentyment
GOFRY KOKOSOWE 138

Delikatne i kruche gofry potrójnie kokosowe - z mlekiem kokosowym, olejem z kokosa i kokosowymi wiórkami. Łatwe i szybkie do przygotowania, idealne na podwieczorek lub weekendowe śniadanko. Można posypać je tylko cukrem pudrem lub podać z domową marmoladą wieloowocową, dżemem malinowym(...)świeżymi malinami. Opcjonalnie - aby było jeszcze bardziej kokosowo - udekorować płatkami kokosa. Pamiętajcie, aby wykładać ciasto na mocno rozgrzaną gofrownicę  (10 minut) im większa jej moc, tym gofry będą lepsze - bardziej chrupiące. SKŁADNIKI / 8 SZTUK 150 g (1 szklanka) mąki pszennej 250 ml płynnego mleka kokosowego + 50 ml wody 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 2 łyżki

cool and minty
Gofry orkiszowe 118

smakowały bez cukru! Przygotowanie zajmuje dosłownie 2 minuty! Mieszamy składniki, wlewamy do gofrownicy i gotowe! W wielu przepisach na gofry widziałam, że trzeba osobno ubijać białka. W tym nie trzeba a gofry są smaczne i chrupiące. 3 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej (typ 2000) 3 opakowania budyniu śmietankowego (120 g) 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego

VioletoweKucharzenie
Gofry czekoladowe na maślance 185

gofry podwójnie czekoladowe. bo oprócz kakao z dodatkiem drobinek czekolady. Gofry na wzór belgijskich, tych z rodzaju trochę racuchowatych. Mięsiste, czekoladowe wnętrze zadowoli wszystkich czekoladocholików. Jeśli wolisz gofry lżejsze i bardziej chrupiące, wystarczy zwiększyć dodatek maślanki, także przepis bardzo uniwersalny. Proste składniki, które na pewno masz na stanie. Zatem do dzieła! Nałożenie wg uznania, ale dla mnie najlepsze to najprostsze

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gofry orzechowe 159

sekund). Ciasto odstaw na 10 minut. Rozgrzej gofrownice najmocniej jak się da. Następnie za pomocą ręcznika papierowego lub pędzelka silikonowego namoczonego w oleju natłuść maszynkę. Gofry smaż aż będą chrupiące. Wystudź je na kratce (może być ta z piekarnika), wówczas będą cudownie chrupiące. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Gofry z batata – 2 składniki! 95

gofry nie mają w sobie ani trochę mąki a do ich przygotowania potrzebujesz TYLKO 2 SKŁADNIKÓW! Naprawdę, Też nie wierzyłam że to możliwe a gofry wyszły naprawdę pyszne i chrupiące. To zdecydowanie coś dla wielbicieli batatów i ich słodkawego smaku. Przeczytaj dokładnie przepis i podążaj za moimi wskazówkami. Wtedy Twoje gofry udadzą się idealnie. Nie chcesz już przegapić żadnego przepisu

nietylkopasta.pl
Gofry gryczane z komosą ryżową 119

Mąka gryczana okazała się smakować nawet niemowlakom. Wychodzą z niej pyszne chleby , naleśniki , placki , kopytka czy gofry. Podane z domowymi powidłami – niebo w gębie! Dzisiejsza wersja wzbogacona jest w komosę ryżową i proso, przygotowana na mleku roślinnym, bez jajek. Danie wegańskie. PRZEPIS GOFRY GRYCZANE Z KOMOSĄ RYŻOWĄ Składniki: 3 szklanki mąki gryczanej 1 szklanka kaszki z komosy ryżowej(...)gładkie konsystencji. Ciasto musi być dość gęste – gęściejsze niż naleśnikowe ale nadal lekko płynne. Potem rozgrzewamy mocno gofrownicę. Następnie do gofrownicy wylewamy porcje ciasta i pieczemy gofry. Jeśli chcemy by pozostały chrupiące, studzimy je na kratce, jeśli chcemy by były miękkie studzimy na talerzu, desce czy innej płaskiej powierzchni by zaparowały. Artykuł Gofry gryczane z komosą ryżową pochodzi

Dorota Smakuje