Gofry czekoladowe na maślance

Gofry czekoladowe na maślance

Gofry czekoladowe na maślance

Czekoladowych łakoci ciąg dalszy, gofry podwójnie czekoladowe. bo oprócz kakao z dodatkiem drobinek czekolady. Gofry na wzór belgijskich, tych z rodzaju trochę racuchowatych. Mięsiste, czekoladowe wnętrze zadowoli wszystkich czekoladocholików. Jeśli wolisz gofry lżejsze i bardziej chrupiące, wystarczy zwiększyć dodatek maślanki, także przepis bardzo uniwersalny. Proste składniki, które na pewno masz na stanie. Zatem do dzieła! Nałożenie wg uznania, ale dla mnie najlepsze to najprostsze, z cukrem pudrem. Skł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.