życia, bo wiecie jak jest. Stąd też moja mniejsza aktywność na blogu. Wybaczcie. Ale dziś mam dla was coś super prostego i pysznego, w iście jesiennej odsłonie, a mianowicie gofry marchewkowe z dodatkiem jabłka i cynamonu. Genialne! Właściwie nie trzeba do nich żadnych dodatków, bo same smakują świetnie. Dbajcie o siebie, umilajcie sobie jak tylko możecie ten mroczny listopad(...)wszystko razem mieszamy. Na rozgrzaną gofrownicę nakładamy łyżką porcję ciasta i pieczemy kilka minut (zgodnie z zaleceniami producenta sprzętu) do zrumienienia się gofrów. Polecam gofrownice o dużej mocy, przynajmniej 1000W, gwarantuje to że gofry będą chrupiące
Smakowity Blog KulinarnyRobiłam już gofry nie raz, ale tak naprawdę dopiero niedawno natrafiłam na przepis na gofry z drożdżami i chciałam wypróbować ten przepis. Gofry wyszły chrupiące i miękkie w środku. Składniki 4 g drożdży 3.5 szklanki mąki 25 g masła 2 jajka 2 łyżki cukru 3/4 szklanki mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drożdże roztapiamy w ciepłym mleku z cukrem
Delusional Trineprzekładania, do jogurtów, musli i dodać można tylko do czego się lubi niestety, nie mam jeszcze gofrownicy, przymierzam się do zakupu, kupiłam gofry gotowe w Makro, są nawet chrupiące - i takie gofry gotowce z dżemami Stovit i przybrane listkiem świeżej mięty nabierają wyśmienitego smaku a kolacja może być i smaczna na słodko...............SMACZNEGO!!! Naturalnie owocowe zawierają tylko
W Mojej Kuchni Lubiępieczenia i dalej mieszamy, aż do osiągnięcia jednolitej masy. Wylewamy na rozgrzaną gofrownicę odpowiednią ilość ciasta w przypadku naszej gofrownicy są to około 3 łyżki. Przypominamy, że aby gofry były chrupiące, rozkładamy je osobno, nie jeden na drugim na szmatce lub papierze do pieczenia. Smacznego
KasiaiKrzysiu.plsobą. Piec w gofrownicy (im większa jej moc tym lepiej) na złoty kolor. U mnie były na kolację więc podałam je z konfiturą jagodową. Uwaga: Żeby gofry były chrupiące, nie należy lać zbyt dużo ciasta żeby nie wyszły za grube, a po upieczeniu najlepiej jest zostawić je na chwilę w pionie żeby odparowały (ja opieram dwa o siebie tworząc
Kto ugości moich gości?Ucieszyłam się jak dziecko, bo mam sporo żytnich mąk. Ciągle je kupuję nie pamiętając, że przecież mam. Ciasto wygląda śmiesznie. Jest szare jak popiół, ale pięknie się wypieka. Gofry Są chrupiące. Pyszne. Do wypiekania nie używam żadnego tłuszczu. szklanka mąki żytniej razowej typ 2000 szklanka mleka lub wody pół łyżeczki soli płaska łyżeczka proszku do pieczenia
AZgotuj!starszy syn, przejął ode mnie pałeczkę i najlepsze gofry wychodzą właśnie spod jego ręki. Przepis jest banalnie prosty, jak napisałam wcześniej do przygotowania przez dziecko. Bo najlepsze gofry to te pulchne, chrupiące..jak z najlepszych wspomnień z wakacji nad morzem. Składniki: 500 g mąki 660 ml mleka 3 łyżki oleju 4 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)wśród tych urządzeń kuchennych jest gofrownica polskiej firmy DEZAL .Ja wybrałam model Dezal 301.7. Posiada ona moc 1300 w co pozwala w szybki sposób uzyskać puszyste, chrupiące ( nawet po kilku godzinach) gofry. Dodatkowym plusem tej gofrownicy jest fakt iż powłoka na którą wylewamy ciasto została pokryta greblonem- zapobiega on przywieraniu. Po zakończonej pracy nie ma konieczności mycia
Z Majeczką w kuchnilubił gofrów? Sama forma chrupiącego wafla z dużymi wgłębieniami kusi. Oprócz gofrów uwielbiam również cieciorkę i falafele więc gdy zobaczyłam ten przepis w książce "Kuchnia roślinna dla każdego" Eryka Wałkowicza musiałam je przygotować! Gofry falafelowe z ciecierzycy 1 szkl. ciecierzycy 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki mąki pszennej 2 zabki czosnku 1 mały pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki
Dzieje kuchennej WiewióryNajlepsze gofry jakie robiłam. Dla mnie - po prostu idealne! Tak jak pokochałam wypieki na maślance, tak samo i gofry z maślanką podbiły moje serce - dzięki niej są lekkie, wspaniale chrupiące i w ogóle przepyszne! A do tego w łatwy sposób można uzyskać również ich zdrowszą wersję , która jest równie pyszna jak oryginał :) Robi się je błyskawicznie, są banalnie proste(...)najlepszy efekt będzie przy gofrownicy minimum 1000 W, przed wylaniem pierwszej porcji płytki można leciutkoo natłuścić olejem - pędzelkiem lub spryskiwaczem), nakładać łyżką wazową ciasto (nie za grubo, wtedy gofry będą bardziej chrupiące) i piec ok 2-3 minuty (u mnie na połowie mocy, przy większej za szybko się rumieniły). Po upieczeniu odparować przez 20-30 sekund w pionie - ja opieram
Kto ugości moich gości?Jeżeli w lodówce zalega Wam twaróg i nie wiecie z czym go zjeść to zachęcam do przygotowania domowych gofrów twarogowych. Po upieczeniu gofry są idealnie chrupiące (przygotowane w gofrownicy z której "wychodzą" cienkie gofry). Poniższe gofry są sycące i świetnie smakują posypane samym cukrem pudrem. Ps. jestem pewna, że nikt z domowników nie zorientuje się, że je gofry ze zmiksowanym
Ugotowaćciasta, zamknąć i piec gofry dłużej niż standardowe, tradycyjne gofry (+/- 2 minuty od czasu aż z gofrownicy przestanie wydobywać się para a gofry będą odpowiednio zarumienione i chrupiące z zewnątrz). Studzić gofry na kratce. Z podanych składników wychodzi 6 średnich gofrów ziemniaczanych. Podawać je z sosem tzatziki (lub sosem czosnkowym ) i oprószone posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post
Kulinarne Przebojespecjalne życzenie córki zrobiłam w weekend gofry. Pyszne, szybkie i chrupiące. A bita śmietana i gofry świetnie komponują się z kwaśnym domowym dżemem malinowym. Mój dżem był zrobiony z pulpy owocowej po soku i bardzo dobrze sprawdził się w tych gofrach. Polecam! Składniki: 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jajka (białka i żółtka osobno) 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Kuchnia domowa Anipogardzę). Poniższy przepis jest chyba najszybszym i najłatwiejszym jaki znalazłam i przetestowałam. Wszystkie składniki należy po prostu dokładnie wymieszać trzepaczką lub mikserem. Gofry wychodzą zawsze pyszne i chrupiące. Czas smażenia/pieczenia gofrów zależy od naszego sprzętu. U mnie to około 7–8 minut na partię ale posiadam gofrownicę niedużej mocy. Musicie tutaj kierować się instrukcją obsługi waszego sprzętu, ale też
Wypieki i RumieńceGofry to nic innego, jak rodzaj chrupkiego z zewnątrz i puszystego w środku wafla o różnych kształtach (serduszka, koła, kwadraty) w zależności od tego, jaką mamy gofrownicę. Najczęściej są one jednak w kształcie prostokątów z kratownicą. Gofry najlepiej smakują podane na słodko z bitą śmietaną i owocami, ale można je również serwować z ulubionym dżemem lub posypane cukrem pudrem(...)budce przy plaży. Możemy gofry także przygotować samodzielnie w domu. Przepis na gofry jest niezwykle prosty. Wystarczy tylko kilka podstawowych składników i mikser (niekoniecznie, można użyć łyżki i ręcznej trzepaczki do białek lub rózgi) oraz gofrownica, która odgrywa bardzo dużą rolę. Ważne jest, aby miała ona odpowiednią moc, czyli minimum 800W, wówczas gofry będą idealnie chrupiące i puszyste
Danka Pichcimnie idealne gofry powinny być chrupiące na zewnątrz i puszyste oraz aksamitnie miękkie w środku. Podawałam Wam już sprawdzony przepis i kilka porad , aby właśnie takie wyszły. Możecie precyzyjnie trzymać się receptury oraz wszystkich wskazówek, ale i tak coś może pójść nie tak i Wasze gofry nie będą doskonałe... Przyznam szczerze, że moja gofrowa przygoda zaczęła się dość dawno(...)była jej moc. Od razu po pierwszym użyciu zauważyłam różnicę w gofrach, a korzystałam z tego samego przepisu. I znowu niepowodzenie, ponieważ po kilku razach upieczenia idealnych gofrów sprzęt okazał się awaryjny. Moim kolejny wyborem była gofrownica Dezal model 301.7 PROFI . Posiadam ją od około 4 miesięcy i gofry piekę w niej średnio 2-3 razy w tygodniu. Żałuję
Di gotujezrobiłam takie gofry z tego przepisu . Wyszły niesamowite! Byłam ciekawa jak będą smakować gofry z herbatą…Herbata podkreśla smak kakao przez co gofry smakują nieco jak czekolada o zawartości 60% kakao. Są chrupiące takie jak nad morzem…chociaż tam nie spotkałam czekoladowych gofrów. Z czym lubicie jeść gofry. Ja pożarłam od razu dwa na sucho zaraz po upieczeniu(...)środek i piecz gofry przez około 3-4 minut w zależności od rodzaju gofrownicy. Upieczone gofry układaj pojedynczo na metalowej kratce. Wtedy szybko ostygną i będą chrupiące. Ubij śmietanę z lemoncurd. Posmaruj nią gofry. Udekoruj owocami i cukrem pudrem. Ja posypałam dodatkowo pistacjami. Gofry można zamrozić. Zazwyczaj rozmrażam je w piekarniku i są wtedy jak świeżo upieczone. Spara
codojedzenia