lubił gofrów? Sama forma chrupiącego wafla z dużymi wgłębieniami kusi. Oprócz gofrów uwielbiam również cieciorkę i falafele więc gdy zobaczyłam ten przepis w książce "Kuchnia roślinna dla każdego" Eryka Wałkowicza musiałam je przygotować! Gofry falafelowe z ciecierzycy 1 szkl. ciecierzycy 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki mąki pszennej 2 zabki czosnku 1 mały pęczek natki pietruszki 2 łyżeczki
Dzieje kuchennej WiewióryNajlepsze gofry jakie robiłam. Dla mnie - po prostu idealne! Tak jak pokochałam wypieki na maślance, tak samo i gofry z maślanką podbiły moje serce - dzięki niej są lekkie, wspaniale chrupiące i w ogóle przepyszne! A do tego w łatwy sposób można uzyskać również ich zdrowszą wersję , która jest równie pyszna jak oryginał :) Robi się je błyskawicznie, są banalnie proste(...)najlepszy efekt będzie przy gofrownicy minimum 1000 W, przed wylaniem pierwszej porcji płytki można leciutkoo natłuścić olejem - pędzelkiem lub spryskiwaczem), nakładać łyżką wazową ciasto (nie za grubo, wtedy gofry będą bardziej chrupiące) i piec ok 2-3 minuty (u mnie na połowie mocy, przy większej za szybko się rumieniły). Po upieczeniu odparować przez 20-30 sekund w pionie - ja opieram
Kto ugości moich gości?Jeżeli w lodówce zalega Wam twaróg i nie wiecie z czym go zjeść to zachęcam do przygotowania domowych gofrów twarogowych. Po upieczeniu gofry są idealnie chrupiące (przygotowane w gofrownicy z której "wychodzą" cienkie gofry). Poniższe gofry są sycące i świetnie smakują posypane samym cukrem pudrem. Ps. jestem pewna, że nikt z domowników nie zorientuje się, że je gofry ze zmiksowanym
Ugotowaćciasta, zamknąć i piec gofry dłużej niż standardowe, tradycyjne gofry (+/- 2 minuty od czasu aż z gofrownicy przestanie wydobywać się para a gofry będą odpowiednio zarumienione i chrupiące z zewnątrz). Studzić gofry na kratce. Z podanych składników wychodzi 6 średnich gofrów ziemniaczanych. Podawać je z sosem tzatziki (lub sosem czosnkowym ) i oprószone posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post
Kulinarne Przebojespecjalne życzenie córki zrobiłam w weekend gofry. Pyszne, szybkie i chrupiące. A bita śmietana i gofry świetnie komponują się z kwaśnym domowym dżemem malinowym. Mój dżem był zrobiony z pulpy owocowej po soku i bardzo dobrze sprawdził się w tych gofrach. Polecam! Składniki: 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jajka (białka i żółtka osobno) 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Kuchnia domowa Anipogardzę). Poniższy przepis jest chyba najszybszym i najłatwiejszym jaki znalazłam i przetestowałam. Wszystkie składniki należy po prostu dokładnie wymieszać trzepaczką lub mikserem. Gofry wychodzą zawsze pyszne i chrupiące. Czas smażenia/pieczenia gofrów zależy od naszego sprzętu. U mnie to około 7–8 minut na partię ale posiadam gofrownicę niedużej mocy. Musicie tutaj kierować się instrukcją obsługi waszego sprzętu, ale też
Wypieki i RumieńceGofry to nic innego, jak rodzaj chrupkiego z zewnątrz i puszystego w środku wafla o różnych kształtach (serduszka, koła, kwadraty) w zależności od tego, jaką mamy gofrownicę. Najczęściej są one jednak w kształcie prostokątów z kratownicą. Gofry najlepiej smakują podane na słodko z bitą śmietaną i owocami, ale można je również serwować z ulubionym dżemem lub posypane cukrem pudrem(...)budce przy plaży. Możemy gofry także przygotować samodzielnie w domu. Przepis na gofry jest niezwykle prosty. Wystarczy tylko kilka podstawowych składników i mikser (niekoniecznie, można użyć łyżki i ręcznej trzepaczki do białek lub rózgi) oraz gofrownica, która odgrywa bardzo dużą rolę. Ważne jest, aby miała ona odpowiednią moc, czyli minimum 800W, wówczas gofry będą idealnie chrupiące i puszyste
Danka Pichcimnie idealne gofry powinny być chrupiące na zewnątrz i puszyste oraz aksamitnie miękkie w środku. Podawałam Wam już sprawdzony przepis i kilka porad , aby właśnie takie wyszły. Możecie precyzyjnie trzymać się receptury oraz wszystkich wskazówek, ale i tak coś może pójść nie tak i Wasze gofry nie będą doskonałe... Przyznam szczerze, że moja gofrowa przygoda zaczęła się dość dawno(...)była jej moc. Od razu po pierwszym użyciu zauważyłam różnicę w gofrach, a korzystałam z tego samego przepisu. I znowu niepowodzenie, ponieważ po kilku razach upieczenia idealnych gofrów sprzęt okazał się awaryjny. Moim kolejny wyborem była gofrownica Dezal model 301.7 PROFI . Posiadam ją od około 4 miesięcy i gofry piekę w niej średnio 2-3 razy w tygodniu. Żałuję
Di gotujezrobiłam takie gofry z tego przepisu . Wyszły niesamowite! Byłam ciekawa jak będą smakować gofry z herbatą…Herbata podkreśla smak kakao przez co gofry smakują nieco jak czekolada o zawartości 60% kakao. Są chrupiące takie jak nad morzem…chociaż tam nie spotkałam czekoladowych gofrów. Z czym lubicie jeść gofry. Ja pożarłam od razu dwa na sucho zaraz po upieczeniu(...)środek i piecz gofry przez około 3-4 minut w zależności od rodzaju gofrownicy. Upieczone gofry układaj pojedynczo na metalowej kratce. Wtedy szybko ostygną i będą chrupiące. Ubij śmietanę z lemoncurd. Posmaruj nią gofry. Udekoruj owocami i cukrem pudrem. Ja posypałam dodatkowo pistacjami. Gofry można zamrozić. Zazwyczaj rozmrażam je w piekarniku i są wtedy jak świeżo upieczone. Spara
codojedzeniaPrzepis na same gofry udostępniła na swoim fanpage Jaśminowa Kuchnia, Ania. Te gofry są wyśmienite same, bez dodatków, oczywiście z owocami smakują jeszcze lepiej. To są najlepsze gofry jakie piekłam, chrupiące, pachnące, ładnie się pieką, polecam i ja serdecznie. Wyśmienite gofry. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieliczy, prawda? ;-))) Dlatego zapraszam Was gorąco do wypróbowania tego bardzo smacznego przepisu na śniadaniowe gofry, podane na słodko! Zdjęcie wykonałam aparatem Lumix Panasonic, w ramach Konkursu Fotograficznego Panasonic. Gofry są przepyszne, chrupiące i bardzo aromatyczne. Przepis podaje poniżej ;-) #LUMIXPOLSKA #EXPERIENCEFRESH BEZGLUTENOWE GOFRY: - 200 ml mleka bez laktozy - 100 g mąki kokosowej - 60 g mąki jaglanej - łyżeczka mąki ziemniaczanej
SMYKWKUCHNIbudek z goframi pachnie na odległość, aż ciężko przejść obojętnie. Jednak pyszne gofry możemy w łatwy sposób przygotować w domowym zaciszu. Wystarczy kilka składników, które z reguły każdy posiada w swojej kuchni, i ten pyszny deser lub nawet posiłek mamy gotowy. Ja dziś przygotowałam gofry z dodatkiem budyniu śmietankowego w proszku. Wyszły pyszne i chrupiące. Nie potrzeba do nich wcale(...)drogiej i wymyślnej gofrownicy. Wystarczy najtańsza z marketu, a gofry i tak wyjdą chrupiące. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 jajko 3 łyżeczki cukru 1 cukier waniliowy szczypta soli 1szkl. + 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1szkl. mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 3 łyżki oleju (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Z jajka oddzieliłam żółtko
Waniliowe ImprowizacjeCzas czytania: 2 min Gofry z jabłkiem Średniowiecze było okresem, kiedy to narodził się pierwszy prymitywny przepis na gofry. Gofry miały zupełnie inny skład i formę, były płaskie i cienkie jak dzisiejsze opłatki, a ich składniki ograniczały się do minimum. W XII wieku zmieniła się forma wypiekanych wafli , gofry zaczęły przypominać spłaszczony plaster miodu , skład ciasta nadal pozostawał dość ubogi(...)miód i mleko wreszcie zaczęło się szaleństwo! Kontynuując to szaleństwo, chciałam zaproponować wam gofry z dodatkiem jabłka i serka ricotty . Oczywiście składniki te dodałam do ciasta. Połączenie jabłka, serka i cynamonu to bardzo udane trio zapewniam, że gofry smakują wybornie! Po upieczeniu są dość ciemne, chrupiące z zewnątrz i delikatnie wilgotne w środku. Gofry można zjeść bez dodatków
SprawdzonaKuchnia.plIdealne gofry to te chrupiące, które rozpływają się w ustach :) :). Dlatego polecam Wam ten przepis. Zasmakuje każdemu. Są pyszne, lekkie, chrupiące. Do tego odrobina bitej śmietany, która wręcz rozpływa się po ciepły gofrze oraz ulubione owoce! Mniam ! Zapraszam ! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli 2 łyżki drobnego cukru do wypieków
Gotuj z Mąką