Przepis na same gofry udostępniła na swoim fanpage Jaśminowa Kuchnia, Ania. Te gofry są wyśmienite same, bez dodatków, oczywiście z owocami smakują jeszcze lepiej. To są najlepsze gofry jakie piekłam, chrupiące, pachnące, ładnie się pieką, polecam i ja serdecznie. Wyśmienite gofry. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieliczy, prawda? ;-))) Dlatego zapraszam Was gorąco do wypróbowania tego bardzo smacznego przepisu na śniadaniowe gofry, podane na słodko! Zdjęcie wykonałam aparatem Lumix Panasonic, w ramach Konkursu Fotograficznego Panasonic. Gofry są przepyszne, chrupiące i bardzo aromatyczne. Przepis podaje poniżej ;-) #LUMIXPOLSKA #EXPERIENCEFRESH BEZGLUTENOWE GOFRY: - 200 ml mleka bez laktozy - 100 g mąki kokosowej - 60 g mąki jaglanej - łyżeczka mąki ziemniaczanej
SMYKWKUCHNIbudek z goframi pachnie na odległość, aż ciężko przejść obojętnie. Jednak pyszne gofry możemy w łatwy sposób przygotować w domowym zaciszu. Wystarczy kilka składników, które z reguły każdy posiada w swojej kuchni, i ten pyszny deser lub nawet posiłek mamy gotowy. Ja dziś przygotowałam gofry z dodatkiem budyniu śmietankowego w proszku. Wyszły pyszne i chrupiące. Nie potrzeba do nich wcale(...)drogiej i wymyślnej gofrownicy. Wystarczy najtańsza z marketu, a gofry i tak wyjdą chrupiące. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 jajko 3 łyżeczki cukru 1 cukier waniliowy szczypta soli 1szkl. + 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1szkl. mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 3 łyżki oleju (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Z jajka oddzieliłam żółtko
Waniliowe ImprowizacjeCzas czytania: 2 min Gofry z jabłkiem Średniowiecze było okresem, kiedy to narodził się pierwszy prymitywny przepis na gofry. Gofry miały zupełnie inny skład i formę, były płaskie i cienkie jak dzisiejsze opłatki, a ich składniki ograniczały się do minimum. W XII wieku zmieniła się forma wypiekanych wafli , gofry zaczęły przypominać spłaszczony plaster miodu , skład ciasta nadal pozostawał dość ubogi(...)miód i mleko wreszcie zaczęło się szaleństwo! Kontynuując to szaleństwo, chciałam zaproponować wam gofry z dodatkiem jabłka i serka ricotty . Oczywiście składniki te dodałam do ciasta. Połączenie jabłka, serka i cynamonu to bardzo udane trio zapewniam, że gofry smakują wybornie! Po upieczeniu są dość ciemne, chrupiące z zewnątrz i delikatnie wilgotne w środku. Gofry można zjeść bez dodatków
SprawdzonaKuchnia.plIdealne gofry to te chrupiące, które rozpływają się w ustach :) :). Dlatego polecam Wam ten przepis. Zasmakuje każdemu. Są pyszne, lekkie, chrupiące. Do tego odrobina bitej śmietany, która wręcz rozpływa się po ciepły gofrze oraz ulubione owoce! Mniam ! Zapraszam ! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli 2 łyżki drobnego cukru do wypieków
Gotuj z MąkąGofry kakaowe Mając już i tak wyjętą gofrownicę stwierdziłam, że może warto spróbować stworzyć gofry z posmakiem kakaowym. Gofry są równie chrupiące i leciutkie jak zwykłe, jednak daje się wyczuć smak kakaowy, idealnie w wypadku tych gofrów sprawdzi się polewa czekoladowa, co dodatkowo wzmocni smak czekolady. Pozycja dobra szczególnie dla smakoszy kakao i czekolady. Składniki
My sweet a lifeochota na coś słodkiego w wypasionej wersji jak z kawiarni albo jak z budki z goframi nad Bałtykiem. Tylko raz w pewnej przytulnej kawiarni trafiłam na gofry z lodami, były przepyszne. To rzadki smakołyk zapewne za sprawą różnicy temperatur między gorącymi goframi a zimnymi lodami, przez co może płatać figle. Rozpływające się lody od ciepła mogą kapać gdzie popadnie, przez(...)możemy się rozkoszować połączeniem ciepłego gofra i lodowatych lodów w domowym zaciszu. Mini gofry użyte do deseru kupujemy w Lidlu. Smakują pysznie nawet bez podgrzewania, niekiedy zajadam je bez dodatków, gdy w pośpiechu muszę uzupełnić cukier. To fajna słodka przekąska dzięki której zaoszczędźmy czas w samodzielnym wypiekaniu gofrów. Nie są one tak smaczne i chrupiące jak te swojskie gofry
ProstePesto.plKochani na dzień dziecka proponuję przygotować gofry z maślanką bardzo chrupiące, które uwielbiają małe i duże dzieci. Goframi możemy się delektować przez cały dzień. Zastąpienie mleka maślanką sprawia, ze gofry są mniej słodkie, a dzięki temu bardziej uniwersalne. Jeśli ciasto jest zbyt gęste możemy dodać 2- 3 łyżki maślanki. Od ponad 40 lat używam gofrownicę marki Dezal, która moim
Kulinarne pyszności MolkiMamy lato, a więc sezon na gofry. W końcu nie ma wyjazdu wakacyjnego nad morze czy w góry bez porządnego gofra. Jednak nie trzeba pokonywać setek kilometrów by zjeść te najpyszniejsze gofry z budki przy plaży, bo w domu też można takie zrobić. Dzisiaj przepis na mięciutkie i pulchne w środku, a zarazem chrupiące na zewnątrz: GOFRY! Na ciepły dzień
Analiza Smakugofry na słodko ( gryczane , ze szpinakiem , moje ulubione czekoladowe z cukinią czy z dynią ) oraz wytrawne ( ziemniaczane z serem , z cukinią i cheddarem ). Dziś kolejna propozycja – bananowe gofry z czekoladą. Chrupiące, bez dodatku cukru (słodycz pochodzi z banana ale jak lubicie słodkie można dodać łyżeczką cukru brązowego) i z kawałkami czekolady. Takiego gofra znaleźć na przerwie w pudełku
Cooking for Emilyjakiś czas można zgrzeszyć ;-) Uwielbiam gofry i pojawią się one dość często na śniadanie w moim domu. Przy przygotowaniu gofrów ważne są proporcje, gofry powinny być dość chrupiące, ale nie mogą być wysuszone. Moje dzisiejsze gofry pachną pomarańczami! Pycha! PRZEPIS NA GOFRY: - 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej - 0,5 szklanki wody gazowanej - 1/4 szklanki mleka roślinnego - 1 łyżeczka
SMYKWKUCHNIdużą ilością kolorowych owoców. Taki deser z powodzeniem zastępuję ciasto do niedzielnej kawy. Przepis, z którym się z wami dzielę, dopracowałam na przestrzeni około 20 lat. Gofry wychodzą z niego chrupiące, a w środku puszyste. Muszę nadmienić, że gofry nie wyjdą idealne bez dobrej, dużej gofrownicy, która ma około 2000W mocy. Pierwszy taki sprzęt kupiłam jeszcze na początku
Przepisy AleksandryJakie powinny być dobre gofry? Dla mnie - chrupiące, ale miękkie w środku, lekkie i nie za słodkie. A jeśli jeszcze pachną pomarańczą i cynamonem - biorę podwójną porcję;) Polecam też inne przepisy na gofry: Gofry - przepis podstawowy Bananowe gofry z czekoladą Gofry z cukinią i serem Owsiane gofry z cukinią i serem Gofry twarogowe Składniki
Obiad gotowygotowe. Gofry z cukinii z chorizo najlepiej smakują tuż po upieczeniu. Natomiast jeśli wystygną możemy je po prostu podgrzać w tosterze. To super patent, będą wtedy chrupiące i gorące. Gofry z cukinii z chorizo Gofry z cukinii z chorizo Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 400 g młodej cukinii 1 jajko 3 łyżki startego twardego sera 1 szklanka mąki pszennej
Kulinarne przygody GatityOpis gofry: Gofry – pyszne i chrupiące. Uwielbiam je, bo są pyszne oraz przypominają mi smaki dzieciństwa. Kiedy byłam mała, często stałam w długiej kolejce, aby móc zjeść najlepsze w moim mieście gofry, które swoim kuszącym zapachem zapraszały do zakupu wszystkich. Przepis jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Gotowe gofry możemy podawać z czym tylko chcemy od bitej śmietany
CookMag