chrupiące gofry - 767 przepisów (strona:21/52)

Najlepsze domowe gofry z balsamicznymi truskawkami 223

Pyszne, chrupiące, lekko słodkie - gofry idealne! Długo testowałam różne przepisy na gofry, a ten który dziś podaję jest jednym z moich ulubionych. Nie ważne czy solo, czy posypane cukrem pudrem czy z różnymi ciekawymi dodatkami zawsze smakują doskonale i znikają w zastraszającym tempie:) SKŁADNIKIgofry1 i 1/2 szklanki mąki1 szklanka mleka1/3 szklanki gazowanej wody mineralnej1/3 szklanka oleju1 łyżeczka proszku

Magiczna kuchnia Darii
Gofry z serem – wytrawne 152

Mamy gotowe ciasto, teraz nakładamy z zależności od wielkości gofrownicy kilka łyżek ciasta. W naszym przypadku trzy i smażymy. W naszym przypadku smażyliśmy trzy minuty. Przypominamy, że aby gofry były chrupiące, trzeba je odkładać osobno, na papier do pieczenia lub czystą ściereczkę. Smacznego… Jeżeli macie pomysły jak jeszcze można wykorzystać te gofry, lub w czym je podać, napiszcie

KasiaiKrzysiu.pl
Gofry 155

Blueberry Corner by "jagodzianka" Gofrychrupiącym i bardzo smacznym deserem. Żeby móc je upiec potrzebna jest gofrownica. Jeśli jej nie macie, to w … Przeczytaj cały artykuł Post Gofry pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pełnoziarniste wytrawne gofry 127

Pełnoziarniste wytrawne gofry są świetną bazą do pysznych śniadań. Dodatki są tu tak naprawdę dowolne. Już niedługo pokażę Wam kilka swoich propozycji, a na razie kombinujcie z ulubionymi składnikami. Podstawą dobrych gofrów jest przede wszystkim porządna i dobrze grzejąca gofrownica. Np. taka jak moja o mocy 1300W. Dzięki temu macie gwarancje, że gofry wyjdą chrupiące i lekkie, a nie ciężkie

Pasja Smaku
Wegańskie gofry proteinowe :) 178

być także bezglutenowe (jeżeli użyjesz certyfikowane jako bezglutenowe płatki owsiane). Jestem w 100% zadowolona z mojej gofrownicy, bo pomimo braku jajek, tłuszczu, zwykłej mąki pszennej upiekła mi fantastyczne gofry, z chrupiąca skórką i miękkim wnętrzem. A odnośnie wnętrza - jest ono zielone, z powodu dodania odżywki białkowej, która właśnie taką barwą się odznacza. Ale przynajmniej gofry, dzięki takiemu zabiegowi zyskują

Zdrowie na języku :P
Gofry z jagodami i jogurtem 161

kurortach zapach pieczonych gofrów rozchodzi się od rana do wieczora. Ten wakacyjny klasyk cieszy się tak dużym powodzeniem nie tylko wśród młodszego pokolenia, dorośli równie chętnie sięgają po chrupiące, ciepłe gofry z dodatkami, no właśnie, z dodatkami. Niestety nie wszędzie zjecie dobrego gofra, budki zapchane są po brzegi przesłodzonymi frużelinami, co gorsza wiele z nich dopiero co wyjęto z plastikowego

Słodki Kompromis
Morlińskie gofry ziemniaczane 134

Dziś polecam niezwykłe gofry. Niezwykłe, bo wykonane z tartych, surowych ziemniaków z dodatkiem pysznej kiełbasy Morliny z szynki. Gofrychrupiące na zewnątrz i puszyste w środku. Smakiem przypominają placki ziemniaczane, jednak są dużo lżejsze, bo pieczone w gofrownicy.  Dodatek kiełbasy Morlińskiej z szynki, sprawia, że gofry są sycące. Zawartość mięsa w kiełbasie to aż 80%, a sama kiełbasa

Krylowa Kuchnia
Gofry ziemniaczane 110

Placki ziemniaczane z gofrownicy są fantastyczne i jak powiedział mój mąż dużo lepsze niż z patelni. Placki są bardzo chrupiące delikatne no i bez tłuszczu ! Jeśli macie tylko gofrownice to nie zwlekajcie i natychmiast przygotujcie porcję chrupiących placków! Do gofrów ziemniaczanych można podać prostą surówkę z kapusty kiszonej lub kiszone ogórki. Polecam również pyszną sałatkę coleslaw ona zawsze się sprawdza(...)gofrownica wymaga natłuszczenia przed pieczeniem, to posmarujcie ją odrobiną oleju. Kiedy gofrownica jest już wystarczająco rozgrzana nałożyć porcję ciasta, zamknąć gofrownicę i piece do uzyskania złotych i chrupiących placko-gofów. Smacznego! Artykuł Gofry ziemniaczane pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Dyniowe gofry z chipsem z szynki parmeńskiej! 248

Śniadanie! Idealna pora dnia na kreatywne wyżycie się i zrobienie dla bliskich czegoś wyjątkowego, smacznego, nietuzinkowego i obłędnego w smaku!  Idealne chrupiące dyniowe gofry z kwaśno- słodkim dżemem z czarnej porzeczki Łowicz, z dużą ilością świeżej szałwii i chipsem z szynki parmeńskiej.  Hmmmm... Było przepysznie! Dżem dobry, pobudka! Kto by nie chciał wstać rano na takie śniadanie

SMYKWKUCHNI
Gofry idealne - przepis podstawowy + kilka rad 1988

Idealne gofry powinny być chrupiące na zewnątrz i puszyste oraz aksamitnie miękkie w środku. Dobry przepis, odpowiedni sprzęt (polecam firmę Dezal !) oraz kilka ważnych wskazówek, które umieściłam pod opisem przygotowania to podstawa! Ta receptura jeszcze nigdy mnie nie zawiodła i zapewniam, że upieczone według niej gofry wychodzą właśnie takie, jakie powinny być! I obiecałam mojemu mężowi, że to napiszę... Gofry(...)Oczywiście na początku bez tego się nie obejdzie, aby wyczuć swoją gofrownicę, więc warto przygotować próbną, gofrową partię.  Te idealne powinny być lekko rumiane i chrupiące na zewnątrz oraz miękkie w środku. - Gofry należy studzić na kratce.  Studzone na płaskiej powierzchni zrobią się gumiaste, ponieważ dobrze nie odparują i zatrzymają w sobie całą wilgoć. Otworzenie gofrownicy podczas pieczenia

Di gotuje
Gofry wg Michela Roux 726

Przepyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach gofry których zrobienie zajmuje dosłownie chwilę. Pomysł na słodkie np. weekendowe śniadanie, z którym poradzi sobie naprawdę każdy a efekt na pewno zaskoczy i uraduje tego kto będzie miał przyjemność zjeść takie gofry : -) P.S. Gofry na zdjęciach zrobił mój mąż :-) Polecam! Składniki: (Z tej porcji wyszło 8  gofrów jak na zdjęciach

maniapieczenia
Gofry belgijskie 147

Czas czytania: 2 min Kolejny przepis zrealizowany z listy oczekującej – gofry belgijskie. Gofry belgijskie różnią się znacznie od dobrze nam znanych klasycznych gofrów, którymi najczęściej objadamy się na wakacjach nad morzem lub w górach. Podstawowa różnica to taka, że gofry belgijskie przygotowane są z ciasta drożdżowego, a nie z naleśnikowego. Druga istotna rzecz, to spora ilość cukru w cieście(...)cukier perlisty, tak jak powinno być, a do drugiej cukier zwykły. Efekt jest nieporównywalny, gofry ze zwykłym cukrem są dobre, ale o niebo lepsze wprost fantastyczne są z dodatkiem cukru perlistego! Warto poszukać cukru w sklepie, aby gofry były wyborne! Gofry są cudowne z pyszną chrupiącą skórką, która karmelizuje się podczas pieczenia. W karmelowym smak gofrów naprawdę można się zakochać

SprawdzonaKuchnia.pl
GOFRY LEKKIE I CHRUPIĄCE 3489

promieniach słońca objadając się goframi posypanymi cukrem pudrem, lub jak woli mój mąż z dziećmi- z konfiturą malinową . Ciasto wychodzi bardzo rzadkie, ale takie ma być, ponieważ dzięki temu gofry są bardzo delikatne. Gorąco polecam bo są baaardzo pyszne i szybciutko się je robi!:) Przepis znalazłam tutaj . Składniki: -2 szklanki mąki orkiszowej(lub pszennej) -1 szklanka mleka -1 szklanka wody(...)białek zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Piec w gofrownicy ok. 6-8 minut.(muszą się przypiec-inaczej nie będą takie chrupiące). Smacznego

Smaczne Zdrowe
Czekoladowo-wiśniowa fantazja na waniliowych gofrach 227

składniki miksujemy do uzyskania jednolitego dość gęstego ciasta (konsystencja ciasta powinna być gęstsza od tradycyjnego ciasta naleśnikowego). Gofrownicę smarujemy olejem (przy użyciu pędzelka). Bardzo dobrze ją rozgrzewamy. Aby gofry wyszły chrupiące i nie „giętkie”, najważniejsza jest moc gofrownicy! Idealna jest, ta o mocy 1.700 W. Jeżeli takiej nie posiadamy, wówczas liczy się czas nagrzewania przed nałożeniem kolejnej porcji masy

Słodkie okruszki
Gofry z palonym masłem i truskawkami / Brown butter waffles with strawberries 209

Generalnie nie przepadam za kanapkami i zawsze mam problem z kolacją lub śniadaniem, dlatego przepis na gofry z palonym masłem i truskawkami zawsze ratuje mnie w takich momentach. Uwielbiam je bo są puszyste i chrupiące, podane z jogurtem który równoważy ich słodycz i dużą ilością truskawek. Często polewam je sobie sosem czekoladowym i pomimo wyrzutów sumienia w związku(...)uzyskania jednolitego ciasta. Wlej około 1/2 szklanki ciasta do gofrownicy (w zależności od rodzaju gofrownicy) i smaż zgodnie z instrukcjami producenta, aż gofry staną się rumiane i chrupiące. Rozsmaruj na upieczonych gofrach po 2-3 łyżeczki jogurtu, wyłóż na nie truskawki i polej miodem lub sosem czekoladowym. Podawaj natychmiast! Smacznego! Engish version Brown butter waffles with strawberries (5-6 servings

karmelowy