chrupiące gofry - 767 przepisów (strona:18/52)

Twarogowe gofry 245

uwielbiają i tak naprawdę jeżeli nie wiem co mam im przyrządzić, zarządzamy gofry! :) Żeby jednak nie było nudy co jakiś czas przygotowuję różne wersje tych chrupiących łakoci. Tym razem padło na gofry twarogowe z pysznego wiejskiego twarogu z dodatkiem waniliowego serka homogenizowanego i (tutaj Was zaskoczę) Perełkami truskawkowymi! Perełki truskawkowe są wspaniałym dodatkiem do deserów, ale nie tylko, bo przecież(...)herbaty (które niebawem pokażę na swoim IG ) oraz naturalne kosmetyki. Przejdźmy może do przepisu, który Was zachwyci, jak i nas zachwycił! :) Gofry te nie są tak bardzo chrupiące jak gofry wykonane na bazie wody, ale są od nich dużo lżejsze, bardziej napowietrzone. Potrzebujemy: 125 g twarogu 2 jaja 1 i 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju

MamaOskarka
Chrupiące, kawowe gofry z espresso 163

Post Chrupiące, kawowe gofry z espresso pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Gofry. 150

wszystkich dostępne. Pewnie każdy ma swój przepis na te pyszności. Ja robiłam różnie, ale myślę, że ważne jest osobne ubicie białek i delikatne wmieszanie ich do ciasta. Wtedy gofrychrupiące. Czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy. moja gofrownica ma 1200 W i gofry pieką się około 5 minut. Czym niższa moc gofrownicy tym dłuższy czas pieczenia. Pamiętajcie też(...)należy otwierać gofrownicy podczas pieczenia, bo gofry nie będą tak chrupiące. Najlepiej sprawdzić czas pieczenia przy pierwszym wypieku, a kolejne piec tyle samo czasu. Wiadomo, że gofry najlepiej smakują na ciepło, ale jeśli nie są zjedzone od razu to najlepiej układać je na kratce, ponieważ na talerzu zwilgotnieją i będą gumowate. To tyle moich porad, bo już za dużo zaczęłam

Agusiowe smakołyki
Gofry dyniowe czyli Niedzielne Sniadanie odc.71 164

chęć na szybka przekąskę na słodko powstają gofry.  Czekoladowe, cynamonowe, zwykłe jasne aż w końcu dyniowe.  Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki . Są odrobinę mniej chrupiące niż gofry tradycyjne ale rewelacyjnie podgrzewają się na chrupko w opiekaczu. Lekko słodkie, mile korzenne.  Wspaniałe na podwieczorek jak i na śniadanie. U nas zostały pożarte z dżemem i solo. Gofry(...)Odstawiamy na 15 minut. Ubijamy białka na sztywną pianę. Delikatnie mieszamy z ciastem, by piana nie opadła. Ciasto nabieramy łyżką wazową, pieczemy w gofrownicy na złoty kolor. Upieczone gofry powinny być chrupiące z wierzchu. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ekspresowe gofry cioci Agnieszki 113

Urlop jest dla mnie nie tylko słodkim lenistwem, ale też szukaniem nowych smaków, odkrywanie starych przepisów. Jednym słowem rozkosz smakowania.  Przedstawiam Wam przepis cioci Agnieszki na szybkie, chrupiące, aromatyczne gofry.  Wystarczy niecałe 10 minut, aby w domu cudownie pachniało.  Gofry są pyszne, chrupiące i nie miękną- bez względu na czas pozostają chrupiące. Zaletą tego przepisu jest też

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wytrawne gofry z szynką, papryką i kukurydzą 127

gofry królują w nadmorskich kurortach oraz miejscowościach wypoczynkowych. Chrupiące i puszyste gofry to jeden z najpopularniejszych deserów uwielbiany przez wielu. Przecząc wszelkim przyzwyczajeniom i szukając nowych inspiracji, stworzyliśmy wytrawne gofry, na słono. Jeśli słodkie gofry mają tak wielkie powodzenie, to może z wytrawnymi goframi będzie podobnie? Spróbuj koniecznie chrupiących wafli smażonych z warzywami, szynką i serem. Wyjątkowa przekąska, która zaskoczy(...)image":""}],"aggregateRating":{"@type":"AggregateRating","ratingValue":"5.0","reviewCount":2}} Drukuj Wytrawne gofry z szynką, papryką i kukurydzą 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Przekąska Trudność: Łatwe Porcje 6 gofrów Przygotowanie 20 min. Smażenie 20 min. Kalorie 288 kcal Wytrawne gofry z warzywami, szynką i serem. Chrupiące wafle z w wersji na słono to mój faworyt wśród wytrawnych przekąsek. Składniki

ProstePesto.pl
GOFRY SZPINAKOWE Z SERKIEM WIEJSKIM I ŁOSOSIEM 160

Gofry na kolację? Czemu nie! Bo gofry nie muszą być tylko na słodko 😉 Oto wytrawna wersja gofrów... ze szpinakiem oraz dodatkiem serka wiejskiego pełnego świeżych ziół i łososia wędzonego. Chrupkość gofrów, w tym przypadku, zależy od mocy gofrownicy - im większa moc, tym gofry będą bardziej chrupiące.   Zielone gofry pod białą pierzynką to pyszna i niebanalna propozycja zarówno kolacyjna(...)dobrze rozgrzanej gofrownicy wysmarowanej tłuszczem, aż będą złociste i chrupiące. Dodatki: Łososia wędzonego kroimy na małe kawałki. Szczypiorek, koperek oraz natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Serek wiejski przenosimy do miski i mieszamy z posiekanymi ziołami. Dodajemy kawałki łososia oraz przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy. Upieczone gofry szpinakowe podajemy z przygotowanym ziołowym serkiem wiejskim i wędzonym łososiem

Kuchnia MagdaLeny
GOFRY SZPINAKOWE Z SERKIEM WIEJSKIM I ŁOSOSIEM 181

wytrawna wersja gofrów... ze szpinakiem oraz dodatkiem serka wiejskiego pełnego świeżych ziół i łososia wędzonego. Chrupkość gofrów, w tym przypadku, zależy od mocy gofrownicy - im większa moc, tym gofry będą bardziej chrupiące.   Zielone gofry pod białą pierzynką to pyszna i niebanalna propozycja zarówno kolacyjna, jak i śniadaniowa, która z pewnością zaskoczy domowników. Idealne również do lunchboxa 🍱 Składniki(...)dobrze rozgrzanej gofrownicy wysmarowanej tłuszczem, aż będą złociste i chrupiące. Dodatki: Łososia wędzonego kroimy na małe kawałki. Szczypiorek, koperek oraz natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Serek wiejski przenosimy do miski i mieszamy z posiekanymi ziołami. Dodajemy kawałki łososia oraz przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy. Upieczone gofry szpinakowe podajemy z przygotowanym ziołowym serkiem wiejskim i wędzonym łososiem

Kuchnia MagdaLeny
Chrupiące gofry z truskawkami i bitą śmietaną 141

Chrupiące, lekkie gofry z orzeźwiającymi truskawkami i puszystą bitą śmietaną to świetny pomysł na domowy, sezonowy deser ze świeżymi owocami. Składniki: Gofry: 2 jajka 340g mąki pszennej 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru pudru szczypta soli olej do wysmarowania gofrownicy Frużelina truskawkowa: 200g truskawek 30 cukru 80ml wody 1 czubata łyżeczka mąki

Szalona Kuchnia Eweliny
gofrownica Hoffen WM-9529 = polecam... 147

Gofrownica Hoffen WM-9529 to moja pierwsza gofrownica i jestem zadowolona, gofrychrupiące, nie gumowate w środku, nawet jak suche poleżą na talerzu parę godzin też są chrupiące. moje pierwsze gofry zrobiłam "zobacz TUTAJ" z przepisu, który jest w instrukcji, dodałam tylko anyż. moc: 800-1000 Wat, uchwyt chroniący przed poparzeniem, antypoślizgowe nóżki zapewniają stabilność urządzenia podczas pracy, powłoka

W Mojej Kuchni Lubię
Pomarańczowe gofry – idealne na każdą okazję 145

olejem. Dodaję też kilka kropel aromatu pomarańczowego. Następnie dodaję ubite białka i ostrożnie mieszam je łyżką z masą. Ciasto nakładam chochelką do dobrze nagrzanej gofrownicy. Wyciągam, gdy gofrychrupiące (u mnie gofry pieką się szybko, mam mocną gofrownicę, przy słabej polecam dobrze ją rozgrzać). Gofry podaję z ulubionymi dodatkami lub bez (wg gustu). Smacznego

Słodkie okruszki
GOFRY BATATOWE Z KOPERKIEM 102

Idealne. Chrupiące. Śniadaniowe.... gofry z batatów. Bataty uwielbiam za tę słodycz, którą mają w sobie :) Składniki: 40 g ugotowanych batatów 100 g masła 4 jajka 240 ml kefiru 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia WINIARY sól pieprz koperek posiekany 1 łyżka (opcjonalnie) plastry ulubionej szynki (np. boczek wędzony) jajka Ziemniaki trzemy na tarce o grubych oczkach. Masło

Kuchnia w oparach
Gofry, lekkie i chrupiące 233

pewno nie ostatnie. Korzystałam ze znalezionego w necie przepisu, z drobnymi zmianami, bo mleko zastąpiłam kefirem i wodą gazowaną. Powiem nieskromnie, że wyszły obłędne, lekkie i chrupiące. Na chwilę powrócił smak dzieciństwa, pysznych gofrów z budki J Właściwie to je upiekłam na podwieczorek, ale były(...)pyszne i chrupiące, że musiałam dorobić następną porcjęą ciasta, więc mieliśmy słodką kolację. Starsza córka pierwszego porwała (tego najbrzydszego), druga gofrem z cukrem pudrem się zajadała.. Gofry, lekkie i chrupiące Składniki na 5 podwójnych gofrów: 2 szklanki mąki pszennej( szklanka 250 ml) 1 ¼ szklanki kefiru lub maślanki ½ szklanki wody gazowanej  4 łyżki cukru ½ szklanki oleju 2 jajka

Mia Cucina Sofieta
GOFRY JAK Z BUDKI NAD MORZEM 328

morza. Pamiętam jak zawsze jako dziecko, a nawet gdy dorosłam zawsze lubiłam jeść gofry kupowane w budkach nad morzem. Przepis, który Wam przedstawię przypomina mi te właśnie gofry. Są lekkie, pulchne, chrupiące i przepyszne. Najbardziej lubię posypane je cukrem pudrem albo ze śmietaną i owocami, jednak można je też podać z ulubioną konfiturą, masłem czekoladowym czy polane syropem klonowym. Składniki(...)wymieszać drewnianą łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Gofrownicę rozgrzać (jeśli potrzeba to natłuścić ją odrobiną oleju). Wylewać porcje ciasta i smażyć gofry na złoty kolor. RADA: By gofry były chrupiące należy je zaraz po upieczeniu układać na kratce, by tam odparowały i dobrze się schłodziły (ja kratkę układam na zlewie by gofry mogły dobrze odparować i z góry

Zrób to smacznie