Pyszne i chrupiące gofry z dodatkiem orzechów i cynamonu, typowo jesienny smak, a szczypta soli doskonale podkreśli każdy deser. Koniecznie podajcie gofry z powidłami śliwkowymi lub czekośliwką. SKŁADNIKI 2 jajka, 1szkl. mąki pszennej, 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich, ½ szkl. wody, ¼ szkl. mleka, 3 łyżki cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli o'Sole, szczypta cynamonu(...)dodajemy ubitą pianę – delikatnie mieszamy. Gofrownicę smarujemy lekko olejem – pieczemy ok. 4-5 minut, w zależności od gofrownicy (najlepiej nie otwierać podczas pieczenia). Studzimy na kratce (dzięki temu pozostaną chrupiące
słodki bratekjedna uwaga: przy gofrach, i to każdych, trzeba tylko pamiętać, żeby je robić w maszynce z dużą mocą, inaczej wyjdą nam kapcie, a nie chrupiące wafelki. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na gofry: gofry z bitą śmietaną i granatem gofry klasyczne mleczne gofry ryżowe Gofry żytnie pełnoziarniste Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 szklanka mąki żytniej(...)misce i miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. W międzyczasie rozgrzewamy gofrownicę. Delikatnie malujemy ją olejem i wylewamy na nią odpowiednią ilość ciasta. Pieczemy, az do uzyskania chrupiących gofrów. Podajemy z ulubionymi dodatkami, ja tym razem ubiłam do nich kremówkę z odrobiną barwnika spożywczego
Kulinarne przygody GatityJedne z najlepszych, chrupiących gofrów jakie kiedykolwiek jadłam. Przepis i wykonanie bardzo łatwe. Dla mnie najlepsze, same z cukrem pudrem. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealne z kubkiem gorącego kakao. Więcej rozpisywać się nie będę, bo trzeba je spróbować. Składniki: - 160g mąki pszennej (niepełna szklanka) - 1 łyżka cukru pudru - 50g masła - 2 jajka - 1 szklanka (250ml) mleka
CookYourselfPyszne, chrupiące gofry powstały dzięki Magdzie z bloga Owsianka i Kawa i jej akcji GOFRY NA KAŻDĄ OKAZJĘ . Przepis podobny do tego , ale zamiast wody dodałam mleka i całe jajka. Jako dodatek do gofrów u nas królował cukier puder i domowy dżem z czarnej porzeczki - pyszne są też z owocami i bitą śmietaną. Są mało słodkie
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieMożna zrobić pyszne, chrupiące gofry niemalże bez tłuszczu? Można :) Spróbujcie koniecznie i oceńcie sami. Uwielbiam rozpoczynać dzień od takiego śniadania :) Składniki (na 7 dużych gofrów): 200 g mąki pszennej 100 g mąki żytniej razowej typ 2000 4 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki brązowego cukru szczypta soli 300 ml chudego mleka 100 ml wody mineralnej 2 jajka 1 łyżeczka
Domowa Cookierenka AgiDziś proponuję gofry z bitą śmietaną i owocami . Lubicie ? GOFRY - przepis Ciasto: 0,5 kg mąki 0,5 szkl. cukru 1/3 kostki margaryny 2 jaja
kolorowotorcikowoGofry kojarzą mi się z wycieczkami, od kilku lat jest to nasz rytuał, że podczas każdego wyjazdu w góry lub nad jezioro gofr musi być:) Uwielbiamy gofry! Kilku miesięcy postanowiliśmy, że kupimy gofrownicę. Przetestowałyśmy z mamą kilka przepisów jednak, aby w końcu trafić na ten najlepszy! Gofry są puszyste i chrupiące. Polecam! Czas wykonania: 30 min (+20 min oczekiwania) Ilość(...)gofrownicę, przesmarować ją olejem i wylać po 2 – 3 łyżki do formy i piec zgodnie z opisem na instrukcji (7 – 8 minut). Po upieczeniu gofry odstawić na kratkę lub oprzeć o coś, aby gofry były chrupiące. Krok po kroku: 1. Roztopić masło 2. Utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym 3. Dodać masło, wodę i mąkę 4. Ubić białka
KuchniaWeDwoje.plmusi być:) Uwielbiamy gofry! Kilku miesięcy postanowiliśmy, że kupimy gofrownicę. Przetestowałyśmy z mamą kilka przepisów jednak, aby w końcu trafić na ten najlepszy! Gofry są puszyste i chrupiące. Polecam! Czas wykonania: 30 min (+20 min oczekiwania) Ilość porcji: 8 sztuk Składniki: 250 g mąki pszennej ¼ szklanki cukru 3 jajka ½ kostki masła(...)formy i piec zgodnie z opisem na instrukcji (7 – 8 minut). Po upieczeniu gofry odstawić na kratkę lub oprzeć o coś, aby gofry były chrupiące. Krok po kroku: 1. Roztopić masło 2. Utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym 3. Dodać mleko, wodę i mąkę 4. Ubić białka 5. Delikatnie połączyć
KuchniaWeDwoje.plMoja przygoda z goframi zaczęła się z przytupem, od zielonych gofrów szpinakowych i zdecydowanie kupiła domowników, od tej pory szpinak u nas w domu kojarzonych jest tylko z zielonymi goframi… Ale czym byłby blog bez … Artykuł Chrupiące gofry – podstawowy przepis pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.medzieci się nudzą, a dokładniej chorują, dla spokoju świętego trzeba urozmaicić im śniadanie. Co tu będę dużo mówić -zobaczcie sami. Gofry chrupiące, lekkie - dzieci zachwycone. Na około 10 gofrów: 2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-3 łyżki drobnego cukru 1/3 szklanki oleju szczypta soli 2 duże lub 3 małe jajka- osobno żółtka
Piekarz-Kucharz-Garkotłukdziecko potrafiłam wytrwale stać w długiej kolejce po chrupiącego gofra z bitą śmietaną. Teraz to kolejka chętnych na gofra stoi w kuchni Moja rodzina je uwielbia. Gofry sprawdzą się zarówno na obiad, jak i słodki deser, a nawet na specjalne okazje. Te prezentowane były przygotowane właśnie na taką okazję. Pyszne, chrupiące, pachnące pomarańczami, a do tego domowa bita śmietana, urocze
Słodkie okruszkiMoja przygoda z goframi zaczęła się z przytupem, od zielonych gofrów szpinakowych i zdecydowanie kupiła domowników, od tej pory szpinak u nas w domu kojarzony jest tylko z zielonymi goframi… Ale czym byłby blog bez … The post Chrupiące gofry – podstawowy przepis appeared first on FitSweet
Fitsweet.meLetni przysmak w postaci gofrów można przygotować na tak wiele sposobów, że praktycznie każdy będzie zadowolony 🙂 Zapraszam dziś na wersję gofrów bez jajek i bez cukru, ale równie chrupiących, jak te klasyczne. Mam wrażenie, że alergie i nietolerancje pokarmowe zataczają coraz szersze kręgi. Coraz więcej osób musi wykluczać jakieś produkty ze swojej diety. Najpopularniejsze […] Artykuł Chrupiące gofry bez jajek
WiszniówkaGofry leżakujące, gdyż leżakują 12 godzin w lodówce. Wieczorem zrobiłam ciasto, a rano upiekłam dla dzieci pyszne gofry. Chrupiące zewnątrz, a mięciutkie w środku. Tak - te gofry bardzo smakowały najmłodszym! Szybkie do zrobienia i szalenie efektowne. Nie są słodkie, więc dzieci do woli mogły korzystać z dodatków, takich jak czekolada, dżem, owoce czy cukier puder
Piekarz-Kucharz-Garkotłukgofry z moim ulubionym sosem adwokatowym, a dodam że bardzo lubię gofry i zamiast samej mąki , dodałam migdały i olej. Gofry z tymi produktami wyszły pyszne i bardzo chrupiące. Gofry z migdałami i olejem Składniki : 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szkl migdały tarte 2- jajka 1- łyżeczka proszku do pieczenia 6- łyżek oleju Rapso szczypta soli
Kuchnia Danusi