sezamowe gofry są najbardziej chrupiącymi goframi, jakie do tej pory udało mi się zrobić. Pełne wartościowego białka i witamin, a przede wszystkim pyszne! W duecie ze śliwką, sosem z jagód goji i sosem jogurtowym stworzyły idealny zestaw na śniadanie. Bez wątpienia po takim posiłku mogę stwierdzić, że śniadanie daje moc :) CHRUPIĄCE GOFRY SEZAMOWE (PROTEINOWE I WEGAŃSKIE) | przepis
Poranek na słodkocóreczką w kuchni i przygotowywałyśmy ciasto na gofry. Pyszne, proste, chrupiące gofry z owocami i porcją bitej śmietany. Cała rodzina szczęśliwa. Gofry, to czasem najlepsze rozwiązanie. Zwłaszcza na takie pochmurne, deszczowe dni. Od razu wraca humor Jeśli szukacie innych przepisów na gofry, to polecam Wam też: Twarogowe gofry Gofry na soku jabłkowym Składniki: 2 szklanki mąki pszennej – u mnie(...)proszkiem do pieczenia, mlekiem, cukrem, olejem i ekstraktem waniliowym. Następnie ubite białka dodajemy do masy. Całość krótko mieszamy łyżką. Wlewamy porcje masy do rozgrzanej gofrownicy (najlepiej małą chochelką). Pieczemy chrupiące gofry. Gofry podajemy z owocami z syropu i bitą śmietaną. Ja bitą śmietanę jeszcze lekko skrapiam syropem z owoców. Smacznego The post Gofry z owocami first appeared on Słodkie
Słodkie okruszkiPyszne, chrupiące gofry. Lepsze niż te z nadmorskiej budki ! ;-) Poniżej propozycja podania gofrów z frużeliną czereśniową i bitą śmietaną. Składniki Mąka pszenna tortowa 2 szklanki o pojemności 250ml (ok. 350g mąki) Cukier pół szkla The post Gofry chrupiące appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeChrupiące gofry. Przepis na gofry jak z nadmorskiej budki, a nawet lepsze :) Te pyszności to nic innego jak rodzaj pulchnego lub chrupkiego wafla pieczonego w gofrownicy o różnych kształtach (najczęściej jest to prostokąt lub kwadrat z kratownicą, rz The post Przepis na gofry jak z budki nad morzem! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojenajlepszy początek dnia! W ramach małych przyjemności zrobiłam sobie prezent w postaci gofrownicy i się zaczęło! Od blisko dwóch tygodni prawie codziennie na śniadanie jemy puszyste i chrupiące bezglutenowe gofry i szczerze mówiąc… mogłabym je jeść również na drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację! Wiem, że to czyste szaleństwo, ale nie jadłam gofrów od kilku lat i teraz nadrabiam(...)gofrownicy jak są jeszcze miękkie i pozwalamy in odpocząć minutę na talerzu aż nabiorą chrupkości. Cały proces trwa 15-20 minut i możemy się cieszyć pysznymi, aromatycznymi i chrupiącymi goframi. Ja je lubię najbardziej polane syropem klonowym i posypane sezonowymi owocami ale możliwości kompozycji smaków są nieograniczone. Będzie też wersja wege… wkrótce. Pracuję jeszcze nad wegańską wersją przepisu
Book of spellsnajlepszy początek dnia! W ramach małych przyjemności zrobiłam sobie prezent w postaci gofrownicy i się zaczęło! Od blisko dwóch tygodni prawie codziennie na śniadanie jemy puszyste i chrupiące bezglutenowe gofry i szczerze mówiąc… mogłabym je jeść również na drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację! Wiem, że to czyste szaleństwo, ale nie jadłam gofrów od kilku lat i teraz nadrabiam(...)gofrownicy jak są jeszcze miękkie i pozwalamy in odpocząć minutę na talerzu aż nabiorą chrupkości. Cały proces trwa 15-20 minut i możemy się cieszyć pysznymi, aromatycznymi i chrupiącymi goframi. Ja je lubię najbardziej polane syropem klonowym i posypane sezonowymi owocami ale możliwości kompozycji smaków są nieograniczone. Będzie też wersja wege… wkrótce. Pracuję jeszcze nad wegańską wersją przepisu
Book of spellsszczypta soli szczypta cukru szczypta proszku do pieczenia oliwa do wysmarowania gofrownicy Gofrownice włączam od razu, musi być bardzo dobrze nagrzana jeżeli chcemy uzyskać chrupiące gofry. Składniki na gofry mieszam, blaszki gofrownicy smaruję tłuszczem i mniej więcej po 10 minutach od włączenia urządzenia do prądu nakładam pierwszą porcję ciasta. Ciasto piekę długo bo około 5 minut(...)Chrupiące gofry przekładam na kratkę i studzę chwilę. W tzw. "międzyczasie" nakładam kolejną porcję ciasta i piekę kolejną porcję gofrów. W tym czasie na jednej z patelni smażę z miodem i cynamonem posiekaną drobno gruszkę oraz część pistacji przez 4-5 minut. Mango obieram, miksuję na mus a następnie duszę w garnku aż stanie się bardzo gęste. Ser kroję
Mango PapajaZielone gofry, chrupiące pomimo tego, że nie mają w sobie glutenu. Słodkie, chociaż wyglądają na wytrawne. Zielone dzięki dodatkowi młodego jęczmienia do ciasta. Z odrobiną cukru pudru smakują wybornie. W ogóle są przepyszne :) Składniki (na 2 - 3 porcje): 1 szklanka mixu mąk bezglutenowych (użyłam Shar ale może być wymieszana skrobia kukurydziana z mąką ryżową pół na pół) 2 łyżki młodego(...)cukier puder do podania Włączam maszynę do pieczenia gofrów, powinna nagrzewać się minimum 10 minut przed nałożeniem pierwszej porcji ciasta. Dobrze rozgrzana gofrownica to klucz do sukcesu, by osiągnąć chrupiące gofry. Mieszam w misce mąkę, młody jęczmień, odżywkę, cukier, sodę. Dodaję olej, mleko, jajko, sól. Całość mieszam bardzo dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto powinno być gęste i będzie stawało
Mango PapajaGofry idealne, czyli takie, które są chrupiące z zewnątrz i aksamitnie miękkie w środku. W dzisiejszym wpisie mam dla was sprawdzoną recepturę, która jeszcze nigdy mnie nie zawiodła i gwarantuję, że upieczone według niej gofry wychodzą(...)właśnie takie, jakie powinny być. Aby je przygotować, potrzebujesz dobrej gofrownicy oraz zaledwie kilku produktów, które na pewno znajdziesz w swojej kuchni. Zapraszam do wypróbowania przepisu na pyszne i chrupiące gofry, które smakują jak z budki nad morzem. GOFRY IDEALNE – PRZEPIS Składniki na 6 sztuk 300 g mąki 3 jajka 375 ml mleka 85 ml oleju 1 łyżeczka cukru
Alle Dobre!wątpienia najbardziej chrupiące gofry, jakie znam. Według mnie nie nadają się na śniadanie jak większość gofrowych przepisów z bloga, natomiast na deser jak najbardziej. Pozostają chrupiące nawet długo po upieczeniu, są bardzo słodkie i myślę, że nie potrzebują zbyt wielu dodatków. Najbardziej lubię je ze świeżymi malinami i truskawkami, a zimą z jogurtem naturalnym i konfiturą np. z pomarańczy(...)delikatnie mieszamy. W natłuszczonej i rozgrzanej gofrownicy pieczemy gofry (w mojej było to 4,5 minuty na każdą serię). Studzimy na kratce. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego :) Artykuł Najbardziej chrupiące gofry pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blognaszło mnie w weekend na gofry, do tego stopnia,że upiekłam ich ponad dzwadziescia sztuk. Najśmieszniejsze jest to, że Miśki warowały i co się upiełko to zjadali na bierząco. Gofry z tego przepisu sa idealnie chrupiące i lekkie. Smakują sa w sobie delikatnie przypruszone cukrem pudrem, a ja zajadałam się suchymi, popijąjąc ulubioną kawę. Składniki na około 20 sztuk litr(...)samym końcu dodaj czekoladę. Piecz gofry w nagrzanym do maksymalnej temperetury gofrownicy około 5 minut. Smacznego! OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Podwójnie czekoladowe idealnie chrupiące gofry pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfwiem jak to u Was bywa, ale u mnie w domu niezależnie od tego ile gofrów nie zrobię to i tak zawsze jest za mało. Drożdżowe gofry smakują jak za dawnych lat, chrupiące w środku, a mięciutkie wewnątrz, i nawet po ich wystudzeniu to się nie zmienia, czyli nie robią się gumowate. Cukier w przepisie został zredukowany do minimum(...)dostała gofry podane z jeszcze ciepłą konfiturą truskawkową oraz wegańską bitą śmietaną, tak tak nawet takie cuda można już kupić! Artykuł Drożdżowe chrupiące gofry pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfrazu! Hheehhe! Gofry mogłabym jeść na śniadanie, obiad i kolację. Na blogu jest już spora ilość przepisów na gofry min. na gofry z kaszy jaglanej , bardzo delikatne i chrupiące, gofry z mąki gryczanej , czy też czekoladowe gofry na słodko. Przepis na gofry, którym dzisiaj się z Wami dzielę to bardzo prosty i podstawowy przepis na gofry, które zawsze(...)się Wam wyjdą jak te z cukierni! Polecam serdecznie ;-))) PRZEPIS NA CHRUPIĄCE GOFRY SKŁADNIKI: - 2 białka z jaja rozmiaru L - 1 żółtko - 1,5 szklanki mąki tortowej - 1 szklanka mleka bez laktozy 3,2% tłuszczu (dostępne w każdym markecie) - 1/2 szklanki wody gazowanej - 3 łyżki masła klarowanego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki cukru (opcjonalnie, jeśli ograniczasz
SMYKWKUCHNIktóra ma odpowiednią moc do pieczenia chrupiących gofrów, staram się za każdym razem eksperymentować z przepisami Dzisiaj zapraszam na korzenną wersję – gofry piernikowe z płatków owsianych. Owsiane gofry ze skyrem robiłam już kiedyś w klasycznej wersji i okazały się bardzo chrupiące i lekkie. Dzięki płatkom owsianym są świetną propozycją(...)gofry trochę na tym skorzystały Mam nadzieję, że kolejna blogmasowa propozycja wam się spodoba i spróbujecie upiec gofry piernikowe z dodatkiem przypraw korzennych. Wierzch udekorujcie ulubionymi dodatkami – owocami lub konfiturą (prażone jabłka lub aromatyczne powidła śliwkowe z pomarańczą sprawdzą się świetnie!). Solo też są przepyszne i chrupiące Gofry piernikowe z płatków owsianych
Fitkot