czytania: 2 min Od niedawna jestem właścicielką maleńkiej gofrownicy i gofry stały się niemal daniem podstawowym w naszym domu 🙂 Goframi z tego przepisu z pewnością będziecie zachwyceni, bo są po prostu wyśmienite! W smaku są neutralne, ciasto w środku gofrów jest sprężyste i delikatne, natomiast na zewnątrz bardzo chrupiące. Jest jedna tajemnica przy przygotowywaniu gofrów, a mianowicie, żeby gofry były(...)zależy to od Waszych gofrownic, ale może trwać to od 2 do około 5 minut. Gofry podajemy od razu, najlepiej z bitą śmietaną, owocami, dżemem ... Jeśli gofry pieczemy "na później" po upieczeniu układamy je na kratce i studzimy, tak wystudzone będą suche i chrupiące w późniejszym czasie można je odgrzać w gofrownicy lub zjeść na zimno. Smacznego! Artykuł Gofry
SprawdzonaKuchnia.plChrupiące gofry belgijskie z kremem kawowym to łatwy do zrobienia, pyszny i prosty deser. Gofry drożdżowe świetnie smakują z delikatnym kremem z dodatkiem rozpuszczalnej kawy zbożowej. Z tego przepisu gofry wychodzą lekkie i chrupiące z wierzchu, a w środku z dużą ilością pęcherzyków powietrza. Chrupkość gofrów zależy od mocy gofrownicy, najlepiej wypieka się je w takiej powyżej 1200 W. Czas(...)masła Krem kawowy: 500 ml śmietany 36% (schłodzić) 8 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek rozpuszczalnej kawy zbożowej Inka Dodatkowo: maliny, borówki (mogą być mrożone) Jak zrobić gofry belgijskie? Świeże drożdże rozpuścić w 1/2 szklanki ciepłego mleka z łyżeczką cukru i mąki, odstawić na 5 - 10 minut, aby podwoiły objętość. Suchych drożdży nie rozpuszczać, tylko od razu dodać do mąki. Wymieszać
Kuchcik gotujePomysł na Chrupiące gofry z espresso podpatrzyłam na blogu smacznariposta.com. Nieco zmodyfikowałam kolejne kroki wykonania, ale muszę przyznać, że te gofry mają świetny, charakterystyczny smak i na stałe zagoszczą w mojej kuchni ;-) Składniki Mą The post Chrupiące, kawowe gofry z espresso appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeotrzymanie odpowiedniego efektu końcowego. W dużej mierze ma na to wpływ gofrownica i jej moc, więc dla tych słabszych urządzeń trudniej wybrać takie ciasto, na którym można upiec chrupiące gofry. Kiedyś natknęłam się na gofry z serkiem ricotta i postanowiłam wypróbować, bo sam serek bardzo lubię ;) Przepis okazał się idealny dla gofrownicy, nic nie przywiera, a same gofry są chrupiące
FitKotMaślane gofry – prosty przepis Dziś zostawiam Wam prosty przepis na maślane gofry . Chrupiące i pyszne. My je uwielbiamy. Same, z owocami, polane sosem czekoladowym, z cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i cynamonem. Bez względu na propozycje podania są zawsze pyszne i mile widziane A Wy lubicie gofry? Na blogu znajdziecie też inne przepisy na gofry. Polecam Wam spróbować(...)mąką, proszkiem do pieczenia, mlekiem, cukrem i rozpuszczonym masłem. Ubite białka dodajemy do składników z drugiej miski. Całość krótko mieszamy łyżką. Wlewamy porcje masy do rozgrzanej gofrownicy. Pieczmy chrupiące maślane gofry. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. bitą śmietaną i cynamonem. Smacznego The post Maślane gofry first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszkinaprawdę wszechstronne. I co ważne do przygotowania dań nie używam tłuszczu. Polecam! Taki opiekacz, to też doskonały pomysł na zbliżające się święta A wracając do naszych wyjątkowych gofrów. Możecie je przygotować bardziej chrupiące, tak aby trzymać je w ręce jak tradycyjne gofry (takie woli mój mąż) lub bardziej giętkie, które można zwinąć czy pokroić na kawałeczki (takie lubią moje dzieci(...)mąką, proszkiem do pieczenia, mlekiem, ekstraktem waniliowym lub cukrem waniliowym z prawdziwą wanilią i olejem. Następnie ubite białka dodajemy do masy. Całość krótko mieszamy łyżką. Masa ładnie wyrasta, mamy chrupiące gofry. Szybkie gofry w opiekaczu: Wszystkie składniki krótko miksujemy do połączenia lub mieszamy ręczną trzepaczką (ja tak robię najczęściej, masa ma być gładka). Małą chochelkę masy wylewamy na płytę rozgrzanego
Słodkie okruszkizaglądać zbyt często do gofrów. Gofry po upieczeniu układam na kratce, żeby mogły odparować. Dzięki temu nie zrobią się mokre i miękkie od spodu, a pozostaną idealnie kruche. Dodatki zalecam układać na gofry bezpośrednio przed zjedzeniem, gdyż np. zbyt wcześnie położona bita śmietana rozpuszcza się na ciepłych gofrach. Jaką gofrownicę wybrać? Jako że gofry robię bardzo często, postawiłam na naprawdę(...)temat są w 100% prawdziwe. Nie znajdziecie na rynku lepszego sprzętu. Gofrownica Dezal charakteryzuje się przede wszystkim dużą mocą, co wpływa na szybkość robienia gofrów, oraz na to, że gofry wychodzą równiutko przyrumienione i chrupiące. Po drugie bardzo chwalę sobie jej jakość i sposób wykonania. A mianowicie to, że gdy np. wlejecie za dużo ciasta, to konstrukcja zapobiega jego dostawaniu
Arbuziakiawersję do gofrów po 3-miesięcznej pracy w gofiarni w Juracie po maturze. Niemniej jednak powrót do ich przygotowania uważam za bardziej niż udany, bo udało mi się opracować wegański przepis na ciasto zarówno w wersji tradycyjnej jak i na zakwasie. Myślę, że nie ma nic gorszego (oczywiście w przenośni) niż miękki gofr. Gofry powinny być chrupiące i mieć delikatny(...)można uzyskać robiąc gofry na zakwasie. Dzięki temu są one lekkie i dobrze napowietrzone. Przyrumieniony wierzch gofra to oznaka dobrego wypieczenia. Często nie mamy cierpliwości i wyjmujemy gofry z gofrownicy zbyt szybko, co skutkuje tym, że nie są dostatecznie przesuszone. Tradycyjnie gofry pochodzą z Belgii i tam można je dostać w piekarniach, natomiast u nas gofry to bardziej „jarmarkowo
rabarbarowosłowa na "d" i świadomości, że w naszej lodówce się on kryje. Pojawiło się jednak pytanie - "co do dżemu"?I tak zrodziły się one - bezglutenowe, amarantusowo-owsiane gofry... migdałowe! Smaczne, zdrowe, chrupiące i bosko pachnące gofry... dżemem malowane. To był smaczny dzień. To była pyszna pobudka.SKŁADNIKI:- jajka, 4 (w przypadku nietolerancji - 8 jajek przepiórczych),- mąka amarantusowa prażona, pół szklanki(...)było ;)Ale... magia rozniosła się po domu, gdy w ręce wpadła tajemna broń, obiekt westchnień porannych - szanowny Pan Dżem. Padło na Łowicza. Dwa cudowne smaki warte skonsumowania. W towarzystwie chrupiących gofrów ich delikatna faktura i owocowy smak (+ kawałki owoców) prezentowały się wybitnie. Zresztą... warto spróbować :)ŁOWICZ - OWOCE LEŚNE: W (nie bez powodu) poręcznym słoiczku kryją się kawałki takich owoców
Wypisz Wymalujczasu do czasu nachodzi mnie ochota na gofry, takie domowe chrupiące z ulubionymi dodatkami. Tym razem ochota była podwójna, bo dostałam elegancką gofrownicę z serii party time od marki Ariete. Party time to cała seria produktów o unikalnym, nowoczesnym, wzornictwie w skład, której wchodzi m.in. urządzenie do naleśników, hod dogów, hamburgerów, popcornu czy lodów, wszystkie urządzenia możecie zobaczyć(...)gofrownicy nie było innej opcji jak tylko to cacko wypróbować, a do próbowania takich sprzętów najlepszy jest sprawdzony przepis, którym chcę się z Wami dziś podzielić. Gofry z tego przepisu, ładnie wyrastają wychodzą chrupiące i pozostają takie przez dłuższy czas. Testowałam już wiele przepisów ale do tego wracam najczęściej. Składniki: 3 3/4 szklanki (0,5 kg) mąki 1 szklanka oleju
Cynamonowe szczęścieMini gofry z miodem Dziś mam dla Was przepis na mini gofry mojego synka. On uwielbia taką mini wersję gofrów. Idealne by złapać je w rączkę i zjeść na 2 gryzy Takie mini gofry można zrobić na śniadanie, deser, a nawet kolację. Można je podać z dowolnymi dodatkami, np. owocami, kleksem bitej śmietany lub domowym dżemem. Nasze mini gofry dziś(...)mleko, olej i wbijamy 2 jajka. Wszystko dokładnie mieszamy tak, by masa nie miała grudek. Rozgrzewamy gofrownicę. Na środek każdej płyty wlewamy 1,5 łyżki masy i pieczemy mini gofry. Chrupiące mini gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego The post Mini gofry z miodem first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszkipoczątek po wielu próbach, chcemy dojść do momentu, kiedy nasze gofry będą miały odpowiednią chrupkość, smak oraz kolor. Często jest tak, że nasze gofry mogą okazać się za miękkie albo za twarde. Więc, aby były w sam raz należy prawidłowo ustawić temperaturę w gofrownicy. Dlatego bardzo istotne jest ścisłe przestrzeganie zaleceń zamieszczonych w instrukcji obsługi dołączonej do urządzenia. Odpowiednią temperaturę(...)wiedzieć, że gofry bez nadzienia i kremu można przygotować na zapas i przechowywać kilka dni w dobrze zamkniętej puszce a później wystarczy je odgrzać w tosterze. Warto też wiedzieć, że gofry nadają się także do zamrażania. Następnie po lekkim rozmrożeniu wystarczy krótko odświeżyć je w tosterze lub w nagrzanym piekarniku. Najlepszy przepis na najlepsze gofry: Najlepsze chrupiące gofry z bitą
ProstePesto.plchrupiące i pyszne, polecam. Borówki miałam mrożone, pierwszy raz w tym roku mroziłam borówki i powiem Wam że jest to znakomity pomysł, owoce nie zmieniają smaku i nadal są chrupiące. Gofry z otrębami i borówką amerykańską. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieGofry z pastą orzechową – prosty przepis Lubicie chrupiące gofry? A pastę orzechową? Ja uwielbiam i jedno i drugie. Dziś znów przygotowałam dla rodziny pyszne gofry z orzechową nutą. Chrupiące, proste w przygotowaniu z dodatkiem pasty orzechowej w cieście. To ciekawa odmiana dla tradycyjnych gofrów. My je uwielbiam. Polecam i Wam. Jaką pastę orzechową wybrać? Do ciasta można dodać dowolną
Słodkie okruszkidodać porcję jagód leśnych, dzięki temu gofry same w sobie są bardzo ciekawe w smaku, wystarczy posypać je cukrem pudrem i w zasadzie deser jest gotowy. Do poniższej porcji dodałam 100 g jagód leśnych, ale mogłoby być ich nawet trochę więcej. Gofry z jagodami 💡 Wskazówki Pamiętajcie, że często o tym, czy gofry będą chrupiące po upieczeniu, czy nie decyduje(...)chwila. W tym czasie gofry nabierają chrupkości. Bardzo ważnie jest też, żeby upieczonych gofrów nie układać w stos jeden na drugim. Gorące gofry ułożenie jeden na drugim zaparzą się i bardzo szybko zmiękną. Jeśli tak by się stało, to nie ma co panikować. Wystarczy odgrzać gofra w gofrownicy lub tosterze i znów będzie pysznie chrupiący. Nie odgrzewajcie gofrów w kuchence
SprawdzonaKuchnia.pl