placuszki, racuszki, a tym razem naszło mnie na gofry. Nie takie zwykłe gofry, które dobre są tylko gdy są ciepłe, bo zaraz się robią gumowate, tylko takie prawdziwe chrupiące. Sekret tych gofrów tkwi w cukrze, a dokładnie w cukrze tzw. gruba rafinada, w Belgii, skąd pochodzą używa się do tego specjalnego cukru perłowego, ale ciężko taki znaleźć, więc spokojnie użyć(...)czym przestudź. Tuż po upieczeniu są miękkie, ale jak tylko lekko przestygną staja się idealnie chrupiące. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Smacznego! OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Belgijskie chrupiące gofry w wersji wegańskiej pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfWreszcie coś na słodko. Uwielbiam gofry ale tylko te chrupiące. Niestety w domu ciężko uzyskać taki efekt, z reguły są one miękkie i płaskie... Niczym nie przypominają tych puszystych, pysznych, chrupiących prosto z nadmorskiej budki z goframi. Ale jest pewien sposób... i ja go Wam zdradzę! Tajemnica tych pysznych gofrów wcale nie jest uzależniona od ciasta, które jak nam się(...)wydaje, ma masę ulepszaczy by to ciasto było grube i chrupiące a... od gofrownicy. To ona jest tutaj mentorem całego zamieszania. By nasze domowe gofry były równie pyszne ich robienie należy zacząć od nasmarowania gofrownicy tłuszczem i nagrzania jej, minimum przez 10 minut przed nałożeniem ciasta. Jest to uwarunkowane tym, iż nasze "domowe" gofrownice mają zdecydowanie mniejszą moc niż
Mango Papajasamo wspomnienie cieknie ślinka. Długo szukałam idealnego przepisu na te gofry, które mogłyby konkurować z tymi z profesjonalnych budek – i znalazłam! Teraz takie gofry przygotowuję w domu i przyznam się Wam, że kocham robić gofry tak samo, jak kocham naleśniki ! Sekretem chrupiących gofrów jest nie tylko dobre ciasto, ale i świetnej jakości gofrownica. Od jakiego czasu mam w domu(...)którym robię właśnie te gofry marzeń – jak z nadmorskiej budki! Tą gofrownicą jest GOFROWNICA DEZAL, model 301.7 Przeglądając „miliony” grup kulinarnych, fora internetowe, strony z poleceniami czy też komentarze pod zdjęciami gofrów zawsze znajdziecie wśród polecanych markę DEZAL. DEZAL to polski producent najlepszych gofrownic, które w połączeniu z idealnym ciastem gwarantują Wam gofry smakujące
Ostra na SłodkoDzisiaj przychodzę do Was z przepysznym przepisem na gofry. Ale jakie gofry! Takie, jak kocham najbardziej, bardzo chrupiące i przepyszne! Pokazałam Wam już przepis na moim profilu na Instagramie - smyk_w_kuchni_blog i piekliście je cały weekend. Zebrały same pozytywne opinie co mnie ogromnie cieszy! Polecam każdemu przepis jest bardzo prosty a gofry wychodzą mistrzowskie! Przepis na chrupiące gofry
SMYKWKUCHNIPamiętacie gofry nad morzem? Chrupiące z wierzchu, puszyste w środku, góra bitej śmietany i owoców za jedyne 12 zł. Do tego upaćkane wszystko, klejące się ręce, uświnione dzieci, piasek w zębach, truskawki w piasku, bita śmietana na koszuli. Jednym słowem – relaks w pełni. Od momentu zajęcia się gastronomią do tematu gofrów sprzedawanych we wszelkich budkach podchodzę jak pies do jeża(...)Gofrownicę rozgrzewam do maksymalnej temperatury, smaruję obie części pędzelkiem zamoczonym w oleju i na środek wylewam niedużą porcję ciasta, która rozprowadzam po formie. Zamykam i piekę kilka minut. Gofry są chrupiące i pyszne. Do gofrów podaję owoce, konfitury, miód, cukier puder i bitą śmietanę. Bitą śmietanę robię bez żadnych żel fiksów i innych wynalazków. Ubijam mocno schłodzoną śmietanę
ladykitchenIdealnie chrupiące gofry, któż ich nie lubi? Ja od razu zjadam kilka naraz. Najlepszym dodatkiem jest dżem truskawkowy. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki SKŁADNIKI 1 ¼ szkl. mąki pszennej, ½ szkl. wody gazowanej, 2 jajka, ¼ szkl. mleka, 3 łyżki cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 3 łyżki rozpuszczonego masła, dżem truskawkowy Łowicz WYKONANIE Żółtka oddzielamy od białek(...)białek, delikatnie mieszamy. Gofrownicę smarujemy olejem, nalewamy ciasto, pieczemy ok. 4-5 minut w zależności od gofrownicy. Najlepiej nie otwierać gofrownicy podczas pieczenia. Studzimy na kratce, dzięki temu pozostaną chrupiące. Podajemy z dżemem
słodki bratekgofry Gofry to idealny deser na każdą porę roku, a dziś jest ich święto. W dzień gofra nie mogliśmy ich po prostu nie zrobić. Chciałam wypróbować coś nowego, a w lodówce stał sobie jogurt naturalny, który czekał aż go do czegoś wykorzystam. Padło na gofry jogurtowe. Gofry jogurtowe są bardzo lekkie, mają silnie pęcherzykowatą strukturę, dobrze upieczone są chrupiące(...)smaczne. Zobacz też inne przepisy na gofry: kokosowe gofry wytrawne gofry twarogowe gofry gofry z cukinii Śniadanie Co zjeść na śniadanie? Nie ma dnia, żebym nie zadawała sobie tego pytania. Jeżeli chodzi o mnie to zawsze jem na szybko - niestety, ale dla reszty rodziny staram się bardziej, bo lubię karmić. Ciasto na gofry robi się niezwykle szybko i przyznam
MamaOskarkapyszne, chrupiące gofry - doskonale smakują z malinami i jagodami oraz bitą śmietaną SKŁADNIKI 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanka mąki krupczatki 1 szkl.mleka 1/2 szkl. wody 1/4 szkl. oleju 2 łyżki cukru 2 jajka WYKONANIE Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, następnie mleko i olej, a na końcu mąki. Ciasto nakładamy do gofrownicy posmarowanej olejem
słodki bratekporcje masy do rozgrzanej gofrownicy (używam małej chochelki). U mnie każda porcja gofrów jest u mnie gotowa po około 3-4 minutach. Czas przygotowania gofrów będzie różny w zależności od sprzętu. Rada: Warto najpierw przygotować jednego gofra, by sprawdzić jak długo ciasto musi być w gofrownicy. Gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego Czas na wyniki konkursu Moi drodzy, wiem(...)najlepiej wypieczony gofr się udaje ! My? Gofry kochamy w slodkiej postaci niesamowicie dzień staje się weselszy gdy postanawiamy je zrobić już o świcie! Dlatego właśnie proszę DEZAL Pro – Nowa Dęba o ten sprzet bo gofry chcemy jeść, niech zniknie powstały zamęt ! G GOFRY z mojej Babci receptury O OLŚNIEWAJĄ smakiem-to nie bzdury F FAJNIE chrupią i do tego
Słodkie okruszkiZamarzyły mi się gofry, takie jak pamiętam z dzieciństwa.Wiele stron i blogów przeszukałam zanim znalazłam ten właściwy, na blogu Modern Taste . Gofry wyszły chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Dokładnie takie, jakie można kupić w budkach z goframi :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 szczypty soli(...)Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów może różnić się od tego podanego w przepisie. Dobrze jest na początek przygotować próbnego gofra, aby sprawdzić jej moc. Gofry powinny być chrupiące i lekko zarumienione z zewnątrz oraz mięciutkie w środku. Moja gofrownica z Lidla potrzebuje dokładnie 9 minut :) W trakcie pieczenia "właściwych" gofrów nie otwieramy gofrownicy. 1. W jednej
My Culinary Artrazu kiedy gofrownica zasygnalizowała mi gotowość do podjęcia pracy - czyli kiedy zapaliła się zielona lampka a czerwona zgasła. Gofrownicę zamknęłam a po 2 minutach mogłam cieszyć się już gotowymi, chrupiącymi goframi. Ciężko było mi w to uwierzyć, bo w przypadku tańszej gofrownicy, którą kiedyś użytkowałam pieczenie trwało nawet do 10 minut a gofry wychodziły ciężkie i zbite niczym kluchy(...)wykonanie a efekt można podziwiać na końcowym zdjęciu. Polecam tę mieszankę zarówno osobom jedzącym bezglutenowo jak i tym leniwym, którzy lubią mieć pod ręką proste rozwiązania:) Gofry wychodzą pięknie wypieczone i chrupiące. Gofrownica otwiera się o 180 stopni, co również jest zaletą, zarówno przy wyciąganiu gofrów jak i przy myciu sprzętu. Jak już wspomniałam jest solidna i ciężka
Szefowa kuchnilubi gofry? My bardzo, robimy co jakiś czas próbując różne przepisy. Te wyszły bardzo smaczne i chrupiące. Najlepsze po upieczeniu i wtedy najbardziej chrupiące. Możemy zjeść je solo, z cukrem pudrem, a może bitą śmietaną i truskawkami (smakują obłędnie). Takie gofry - chrupiące i pyszne będą idealne na deser. Z podanego przepisu wychodzi 8 gofrów. Miłego dnia :-) Składniki: 3 szklanki mąki(...)obrotach miksera. 4. Gofrownicę rozgrzewamy, za pomocą pędzelka smarujemy odrobiną oleju. Chochelką nalewamy porcję ciasta i pieczemy do zrumienienia się. 5. Gofry studzimy na kratce układając jeden koło drugiego, żeby wystygły i były chrupiące. Jak nałożymy je na siebie to już takie nie będą. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego
kruche babeczkiGofry marchewkowe Bardzo łatwe do przygotowania gofry chrupiące. Można by powiedzieć, że stricte jesienne, bo z dodatkiem marchewki, która nie tylko wzbogaca ich wartości odżywcze i smak, ale też kolor. Zaczęły się chłodne dni, warto wrócić do jedzenia ciepłych posiłków. Ciepła kolacja czy ciepłe śniadanie to z pewnością to, czego nam teraz trzeba. Dzieci też chętnie sięgają po takie dania(...)Gofry też są smaczne same w sobie, ale oczywiście można je podać z czym lubimy: z cukrem pudrem, bitą śmietaną, dżemem, powidłami śliwkowymi czy ulubionym syropem. Z tej porcji ciasta wyszło nam ok 15 sztuk. PRZEPIS NA GOFRY MARCHEWKOWE Składniki na gofry: 2 średnie marchewki 3 jajka 2 szkl maki pszennej 2 szkl mąki graham 3 lyżki cukru 1 łyżeczka
Dorota SmakujeLekkie jak piórko gofry kokosowe, które mnie osobiście zachwyciły nie tylko lekkością, ale i smakiem. Przyznam, że jeszcze nigdy gofry nie wyszły mi tak nieziemsko chrupiące! :) To pyszności, których należy spróbować, bez dwóch zdań. :) Potrzebujemy: 1 puszka śmietanki kokosowej , u mnie ze sklepu Kuchnie Świata 170 g mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie(...)koniec dodajemy ubite białka i dokładnie mieszamy całość. Odstawiamy na czas dobrego rozgrzania się gofrownicy. Usmażone gofry przykładamy od razu na kratkę w celu odparowania, wtedy są doskonale chrupiące. Gofry są tak pyszne, że wymagają minimum dodatków. :) Wioleta Gargula
MamaOskarka