składniki: 210 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka cukru 20 g masła, w temperaturze pokojowej 250 ml mleka 2 jajka (osobno białka i żółtka) 2 i 1/2
Domowy Smak JedzeniaKolejny przepis na coś słodkiego w wersji light. Pyszne, chrupiące gofry, z ulubionym dżemem, cukrem pudrem lub owocami to coś, co moje dzieci uwielbiają. Wodę można oczywiście zastąpić mlekiem, wtedy gofry będą bardziej miękkie. Gofry są świetne dla osób z nietolerancją mleka i białka jaja. Polecam! 2 szklanki mąki 2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePyszne chrupiące gofry pachnące masłem ten przepis warto wypróbować Składniki • 1,5 szklanki mąki • 2 jajka • 2 łyżki masła • 1 łyżka cukru • 1 łyżka cukru waniliowego • 3 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia • szczypta soli Sposób przygotowania 1. • Białka ubić na sztywną pianę Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia cukrem i szczyptą soli wlać mleko zaraz wszystko zmiksować dodać żółtka
W królestwie smaków Beatydziecko nie przejdzie obok nich obojętnie! Zobacz również inne słodkie przepisy dla dzieci -----> WAFLE ŚMIETANKOWO-CZEKOLADOWE , WAFLE Z KAJMAKIEM I LEMON CURD , KOLOROWE NALEŚNIKI , NALEŚNIKI SUZETTE , CHRUPIĄCE GOFRY CZEKOLADOWE , CIASTECZKA KORZENNE , CIASTECZKA MOCNO CZEKOLADOWE , KOKOSANKI , KRAJANKA KRÓWKOWA Z ORZECHAMI , KRUCHE CIASTECZKA Z OKIENKIEM , DOMOWE PTASIE MLECZKO , PTYSIE , SERNICZKI NA ZIMNO , ŚLIMACZKI CYNAMONOWE Czapeczki
Moje QulinariaJedne z najlepszych, chrupiących gofrów jakie kiedykolwiek jadłam. Przepis i wykonanie bardzo łatwe. Dla mnie najlepsze, same z cukrem pudrem. Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Idealne z kubkiem gorącego kakao. Więcej rozpisywać się nie będę, bo trzeba je spróbować. 'gofry M.Roux' Składniki: - 160g mąki pszennej (niepełna szklanka) - 1 łyżka cukru pudru - 50g masła - 2 jajka - 1 szklanka
CookYourselfZawsze miałam marzenie żeby zrobić takie prawdziwe, chrupiące gofry belgijskie. Co prawda zrobienie ich zajmuje nieco więcej czasu niż tych naszych tradycyjnych, jednak smak nieporównywalny z niczym innym. A zapach? Obłędny! Składniki: 270 gram mąki orkiszowej, typ 1850 20 gram świeżych drożdży 2 jaja 2/3 szklanki ciepłego mleka 100 gram masła w temperaturze pokojowej 3 łyżki cukru szczypta soli laska
Mango PapajaIdealna propozycja na śniadanie, kiedy w domu zabraknie Wam chleba. Pyszne, chrupiące gofry z jajkiem sadzonym, z płynnym żółtkiem i podpieczony bekon. Niebo w gębie. Kombinacji tego typu śniadania jest sporo - można dodać plastry awokado, paprykę, pomidor - co tylko zachcecie. Gofrowe śniadanie zostaje u nas na dłużej :) 'serowo-czosnkowe gofry z sadzonym jajkiem i bekonem' Składniki: - 160g mąki pszennej (niepełna
CookYourselfdobrać odpowiednie dodatki. Szczególnie zachecam Was do spróbowania gofrów wersji wytrawnej, np. z jajkiem sadzonym i boczkiem lub z jajkiem w koszulce i awokado. Idealne na śniadanie. Dziś podaję przepis podstawowy na zdrowe gofry, które z powodzeniem możecie podawać na słodko jak i na słono. Porcja na 4 gofry: 150 g mąki jaglanej* 2 jajka 250 ml mleka (może być(...)miksera lub rózgi-gofry będą mniej chrupiące, ale nadal dobre. Uwaga 2: Przygotowując gofry w wersji wytrawnej nie pomijam słodziwa i cukru z wanilią (u mnie ksylitol z wanilią). Uważam, że takie słodkawe gofry super się komponują ze słonymi dodatkami. Uwaga 3: To czy gofry będą chrupiące zależy w dużej mierze od mocy gofrownicy. Polecam urządzenia o mocy powyzej
Zawsze głodna!necie i znalazłam gofry pieczone przez Jamiego Olivera na patelni grillowej i dzięki temu pomysłowi mam i ja gofry. Różnią się tylko kształtem bo smakują jak prawdziwe gofry z chrupiącymi brzegami. Polecam wszystkim którzy tak jak ja nie mają gofrownicy aby takie placki - gofry sobie sprawili. Przepis na gofry zaczerpnęłam z Lisiej kawiarenki . Dodatek wody w gofrach sprawia(...)bardziej chrupiące niż te na mleku. Gofry z patelni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepidżamach”. Zresztą… kiedyś trzeba pozwolić sobie na takie leniuchowanie i porządnie wypocząć. Niezbyt często, ale czasem lubię. Drugą natomiast rzeczą, na którą czasem bezwzględnie należy sobie pozwolić są gofry. Pyszne, chrupiące, pachnące, gorące gofry. Zawsze, gdy jem gofry przypomina mi się, jak jako dziecko jeździłam z moją Mamą do naszych przyjaciół do Muszyny. Mieli oni piękny drewniany dom spory kawałek(...)innymi wyjazdami mam wiele fajnych wspomnień, ale dziś koncentruję się na gofrach. Otóż razem z moją Mamą w lecie chodziłyśmy popołudniami na muszyński rynek na gofry właśnie. Pamiętam ich smak do dziś. Puchate, lekko chrupiące. Ja najbardziej lubiłam z bitą śmietaną, borówkami i czekoladą. Podczas tych „wypraw” moja Mama oczywiście nudziła się niemiłosiernie, w związku z czym śpiewała sobie
Kate's KitchenPyszne, złociste, lekkie, chrupiące, domowe gofry, tym razem z dodatkiem kakao, przez co nazwałam je łaciate :) Przepisów na gofry jest sporo, ale tak naprawdę to jakie wyjdą zależy tylko i wyłącznie od gofrownicy i jej mocy. Polecam taką powyżej 1000W, wtedy gofry na pewno będą chrupiące. Składniki na około 12-14 gofry: * 3 szklanki mąki pszennej * 5 łyżek cukru
Zrób to smacznieuwielbiają i tak naprawdę jeżeli nie wiem co mam im przyrządzić, zarządzamy gofry! :) Żeby jednak nie było nudy co jakiś czas przygotowuję różne wersje tych chrupiących łakoci. Tym razem padło na gofry twarogowe z pysznego wiejskiego twarogu z dodatkiem waniliowego serka homogenizowanego i (tutaj Was zaskoczę) Perełkami truskawkowymi! Perełki truskawkowe są wspaniałym dodatkiem do deserów, ale nie tylko, bo przecież(...)herbaty (które niebawem pokażę na swoim IG ) oraz naturalne kosmetyki. Przejdźmy może do przepisu, który Was zachwyci, jak i nas zachwycił! :) Gofry te nie są tak bardzo chrupiące jak gofry wykonane na bazie wody, ale są od nich dużo lżejsze, bardziej napowietrzone. Potrzebujemy: 125 g twarogu 2 jaja 1 i 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju
MamaOskarkaPost Chrupiące, kawowe gofry z espresso pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojewszystkich dostępne. Pewnie każdy ma swój przepis na te pyszności. Ja robiłam różnie, ale myślę, że ważne jest osobne ubicie białek i delikatne wmieszanie ich do ciasta. Wtedy gofry są chrupiące. Czas pieczenia zależy od mocy gofrownicy. moja gofrownica ma 1200 W i gofry pieką się około 5 minut. Czym niższa moc gofrownicy tym dłuższy czas pieczenia. Pamiętajcie też(...)należy otwierać gofrownicy podczas pieczenia, bo gofry nie będą tak chrupiące. Najlepiej sprawdzić czas pieczenia przy pierwszym wypieku, a kolejne piec tyle samo czasu. Wiadomo, że gofry najlepiej smakują na ciepło, ale jeśli nie są zjedzone od razu to najlepiej układać je na kratce, ponieważ na talerzu zwilgotnieją i będą gumowate. To tyle moich porad, bo już za dużo zaczęłam
Agusiowe smakołyki