powiedział, że gofry muszą być nudne? Ja uwielbiam te chrupiące(...)jednocześnie puszyste w środku i z mnóstwem pysznych dodatków, które można według uznania wykładać na nasze domowe wypieki. Bardzo istotną rolę w wypiekaniu gofrów odgrywa gofrownica. Ważne aby miała dużą moc, wtedy gofry wychodzą chrupiące i nie są gumiaste :) Składniki (na 25 małych lub ok 14 dużych gofrów): 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki maślanki naturalnej szczypta soli
ChilliJemylejącego ciasta naleśnikowego. Gofrownicę pędzelkujemy olejem przed każdorazowym nałożeniem cista. Na rozgrzany blat gofrownicy, nalewamy cisto, zamykamy i czekamy 5 min. Gofry wyjdą pyszne i chrupiące. Gotowe gofry możemy posypać cukrem pudrem i ulubionymi owocami, konfiturą lub moim ulubionym lemon curd. Enjoy
Lajtkraft food intoleranceDzień dobry :-) Na pewno lubicie gofry :-) My bardzo. Długo szukałam dobrego przepisu na nie właśnie. Przetestowałam już kilka, ale gofry były albo mało chrupiące, albo gumowe. Tym razem przepis znalazłam na blogu poezja smaku i okazał się super. Gofry są smaczne, chrupiące i dobre po odgrzaniu na drugi dzień. Z tego przepisu robiliśmy gofry przez
kruche babeczkiPierwsze gofry w nowej gofrownicy. Pyszne! Lekkie i chrupiące! Do ciasta nie dodajemy cukru, bo nie ma takiej potrzeby, bo przecież na gofra kładziemy słodkie dodatki takie jak dżem, cukier puder, czy bitą śmietanę. No to co? Gofrujecie ze mną? Przepis pochodzi z MW . Składniki na 12 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku
Blondynka Gotujeczasu do czasu lubimy całą rodziną zjeść przepyszne gofry, ale ja nie byłabym sobą, gdybym nie eksperymentowała za każdym razem w kuchni. Tak właśnie dziś powstały gofry z twarogu z waniliową nutą. Wyszły przepyszne! Smakowały mężowi i dzieciaczkom, także serdecznie polecam Wam wypróbować ten przepis. Gofry wychodzą chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Jak dla mnie – idealne(...)masę. Na koniec dodajemy także ubite białka i delikatnie mieszamy całość łyżką. Gotowe ciasto nakładamy porcjami do rozgrzanej gofrownicy i zapiekamy przez kilka minut do zarumienienia. Gofry z zewnątrz są rumiane i chrupiące, a w środku mięciutkie. Jednym słowem – idealne! Polecam podać je z sezonowymi owocami WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 SZTUKI BEZ DODATKÓW: około 177kcal Białko: 11,2g Węglowodany
Natka PietruszkiSpecyficzną odmianą tradycyjnych gofrów czyli chrupkich wafli robionych w gofrownicy, są gofry belgijskie. Są one grube, chrupiące, z gęstego drożdżowego ciasta, które nie rozlewa się po gofrownicy jak przy tradycyjnych gofrach, lecz nadaje im nieregularne kształty. To drożdżowe gofry z dodatkiem dużych kryształków perłowego cukru, który w trakcie pieczenia się karmelizuje, pozostawiając ciasto(...)chrupiące, słodkie i karmelowe. W środku gofry pozostają miękkie, a na zewnątrz chrupiące. Jadłam lekko posypane cynamonem z dodatkiem sosu czekoladowego, ale wyśmienicie smakują same, bo aromat wanilii i słodkość cukru są już wystarczające. Mają być słodkie, ale dla mnie były zbyt słodkie, a i tak drastycznie zmniejszyłam ilość cukru
To co kochampiekarniku też dobrze smakują. To szybki i prosty przepis, bez ubijania białek na sztywno – wystarczy wymieszać wszystkie składniki mikserem i gotowe. Polecam mój sprawdzony przepis na gofry z bitą śmietaną i polewą czekoladową. Gofry z bitą śmietaną SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki pszennej + 1 łyżka 1 łyżka cukru z wanilią 1 spora łyżka cukru pudru szczypta soli 2 łyżeczki proszku(...)podanym w instrukcji danej gofrownicy. Po upieczeniu jednej porcji należy ponownie odczekać aż temperatura osiągnie pożądaną wysokość. Unikniemy w ten sposób “gumowych” gofrów lub słabo dopieczonych przy tym samym czasie pieczenia co poprzednia tura. Aby gofry były chrupiące pieczemy je w odpowiednio nagrzanej gofrownicy, a po upieczeniu odkładamy na kratkę, by odparowały. Na płaskim talerzu gofry od spodu będą “się
Zasmakuj Kuchnialbo okropnie przyklejało się do gofrownicy, albo gofry w ogóle nie wyrastały i były zwykłymi naleśnikami o gofrowym wzorku... Wszystko się zmieniło, gdy wpadła mi w ręce gotowa mieszanka do gofrów z Polskich Młynów ! Osobiście nie jestem wielką zwolenniczkę gotowych półproduktów ale to wymiata! Idealnie skomponowana mieszanka jest gwarancją puszystych gofrów z chrupiącymi brzegami i pysznego smaku ♥ Przyrządziłam gofry według
Kuchnia w Słońcu Skąpanauzyskać idealne, pyszne i chrupiące przysmaki, należy mieć nie tylko dobry przepis na gofry, ale również zainwestować w urządzenie wysokiej klasy. Tylko jak wybrać te dobre, z którego użytkowania będziemy usatysfakcjonowani spośród tak dużego wyboru urządzeń jaki mamy obecnie na rynku? Dobra gofrownica(...)czyli jaka? Dobrej jakości sprzęt z całą pewnością niezwykle docenią osoby, które spożywają gofry codziennie, jak i Ci którzy z ich dobrodziejstwa korzystają jednie od czasu do czasu. Dobrej jakości urządzenie musi mieć dobrej jakości powłokę wykonaną z odpowiednich materiałów – tylko dzięki temu gofry będą chrupiące i bez większych problemów będzie można w całości wydostać z urządzenia. Najważniejsze parametry
Trochę smakuDziś przepis na gofry z ciasta francuskiego , czyli sposób na szybką przekąskę bez dużego nakładu pracy i czasu. Gofry wychodzą chrupiące, lekkie i smaczne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gofry z ciasta francuskiego to doskonała alternatywa dla tradycyjnych gofrów . Robi się je błyskawicznie i podawane z ulubionymi dodatkami smakują naprawdę wyśmienicie. Jest to świetna opcja kiedy mamy ochotę zjeść coś na słodko
Przepiski.plminut, po upieczeniu odkładam na kratkę aby odparowały i będą chrupiące, można podawać z czym się lubi lub takie suche podjadać - moje pierwsze domowe gofry przygotowałam z instrukcji, dodałam tylko anyż, gofry są chrupiące, w środku wypieczone nie gumowe, będę ten przepis robić z różnymi dodatkami na słodko i na słono..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięspokojnie leżąc sobie w wygodnym łóżku niż w pośpiechu przekąsić tłustego pączka ;)Dziś mam dla Was pomysł na takie właśnie śniadanie ( albo też przekąskę w ciągu dnia! )Chrupiące mini gofry z kremowym serkiem i świeżymi warzywami – zdrowo i smacznie! Gofry w takiej postaci świetnie sprawdzą się nie tylko jako śniadanie czy przekąska, ale są też fajną alternatywą dla niezdrowych(...)kilka minut. Lekko przestudzone gofry dekorujemy serkiem wyciśniętym z rękawa cukierniczego i świeżymi warzywami. Polewamy odrobiną kremu balsamicznego i posypujemy szczyptą soli.PORADA: Po upieczeniu studzimy gofry na kratce – dzięki temu pozostaną puszyste i chrupiące.Przepis powstał jako efekt współpracy z ZT Kruszwica S.A. z wykorzystaniem produktu – Kujawskiego z ziołami
Ostra na SłodkoGofry na wodzie wychodzą chrupiące i długo po wystudzeniu zachowują chrupkość, a do tego mogą je jeść osoby nie tolerujące mleka. Przepis z mlekiem był wcześniej jako gofry lekkie i chrupiące . Składniki: (składniki o temperaturze pokojowej, na około 16 sztuk) 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju(...)masą i delikatnie wymieszać łyżką (nie miksować). Piec w nagrzanej gofrownicy o mocy 1200 W 7 minut bez jej otwierania lub zgodnie z wytycznymi posiadanej gofrownicy. Po upieczeniu gofry wystudzić na kratce i nie układać jeden na drugim, gdyż stracą chrupkość. Gofry podawać z czym kto lubi np. mogą to być: owoce, konfitura, cukier puder, bita śmietana (przepis znajdziesz
Kuchcik gotujeJakie są idealne gofry? Według mnie idealne gofry są chrupiące i złociste, a że dawno nie robiłam gofrów, to postawiłam sobie wyzwanie w postaci idealnych gofrów bez glutenu i do tego w wersji wegańskiej. Udało się, i to jak! Składniki na 4 gofry: 250 g mąki jaglanej, lub tak jak u mnie dokładnie było to 200 jaglanej
greenscarfOpis: Gofry, słodka przekąska uwielbiana przez wszystkich. Najlepsze gofry są chrupiące i lekkie. Idealne jako deser dla łakomczuchów. Gofry możemy przyrządzać na wiele różnych sposobów. Najlepsze są ze świeżymi owocami z dodatkiem bitej śmietany. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka szczypta soli 1/2 szklanki oleju słonecznikowego 2 łyżeczki cukru
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneKiedy mamy maszynę do gofrów nie musimy się głowić za długa nad pysznym deserem. Postanowiłam wypróbować kolejny przepis na gofry i muszę powiedzieć, że jest świetny gofry są chrupiące i to długo po leżakowaniu. Tak dobrych gofrów dawno nie jadłam, do powtórzenia. Zapraszam... źródło "Moje wypieki" Składniki: 160 g mąki pszennej 15 g drobnego cukru szczypta soli 50 g stopionego
Kubki smakuGofry Holenderskie Te gofry są chrupiące, lekko maślane w smaku, naprawdę najlepsze domowe gofry jakie jadłam. Przepis pochodzi z instrukcji nie istniejącej już gofrownicy. Są przepyszne. 300 g mąki (2 szklanki) 0,5 l mleka 75 g cukru pudru (3/4 szklanki) szczypta soli 100 g masła 2 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masło rozpuszczamy. Resztę składników przekładamy i dokładnie
Pelusiowa Kuchnia