Gofry kakaowe Mając już i tak wyjętą gofrownicę stwierdziłam, że może warto spróbować stworzyć gofry z posmakiem kakaowym. Gofry są równie chrupiące i leciutkie jak zwykłe, jednak daje się wyczuć smak kakaowy, idealnie w wypadku tych gofrów sprawdzi się polewa czekoladowa, co dodatkowo wzmocni smak czekolady. Pozycja dobra szczególnie dla smakoszy kakao i czekolady. Składniki: (na około 9 szt.) 2 niepełne szklanki mąki (2 szkl - 2 łyżki) 2 łyżki kakao 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...