chrupiące gofry - 767 przepisów (strona:33/52)

gofry (przepis II) 132

takie też są najlepsze ale niestety na nie jeszcze musimy trochę poczekać. Poza sezonem jadamy je z bitą śmietaną i frużeliną lub dżemem, albo innymi owocami. Gofry z tego przepisu są bardzo chrupiące a w środku delikatne. Na pewno zasmakują każdemu, w końcu to ponadczasowy deser dla małych i dużych łasuchów.  *na ok. 12 sztuk Składniki(...)Dodać żółtka, mleko i olej, zmiksować. Białka ubić na pianę i wymieszać z ciastem- całość będzie dość gęsta. Gofrownicę przed pierwszym smażeniem nasmarować olejem. Wlać ciasto i smażyć aż gofr będą złote czyli około 4 minuty.  Im większa moc gofrownicy tym gofry wychodzą lepsze (moja ma niestety małą moc- tylko 750 W ale daje radę:). Gofrownicę o niskiej mocy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Gofry bez mleka 198

zamiast mleka można dać wodę gazowaną...i cóż pozostało..tylko robić gofry z wodą gazowaną...podałam córce przepis...ale ona i tak zrobiła prawie wszystko na "oko"..a gofry...były pyszne...chrupiące.. 450 g mąki 1/2 l mleka lub wody wody gazowanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 75 g cukru pudru 100 g margaryny 2 jaja Wszystkie składniki

Moje domowe kucharzenie
Bezglutenowe i bez laktozy gofry z jajem 108

Uwielbiam gofry na różne sposoby. Nawet bardziej wytrawne od tych na słodko bo są zdrowsze. Podaję z przeróżnymi dodatkami i warzywami. Lubię bawić się i kombinować coraz nowsze wersje goferków. gofry owsiane: 6 sztuk 1 szklanka mąki owsianej/ zmielone płatki owsiane/  200 ml mleka owsianego / zblendowane płatki owsiane z wodą/ 4 łyżki płatków i 250 ml wody/ sól, pieprz(...)olej rzepakowy Ciasto gofry: Płatki owsiane zmieliłam w młynku do kawy. Mąkę owsianą przesypuję do miski, dodaję mleko owsiane, żółtka, proszek do pieczenia, sól, pieprz, paprykę, i masło roztopione. Miksuję ciasto. Białka ubijam na sztywno i dodaję do ciasta, mieszam łyżką. Gofrownicę nagrzewam, smaruję olejem i wylewam ciasto. Gofry smażę tak długo aż będą rumiane i chrupiące. Na patelni rozgrzewam

wesoła kuchnia
Jogurtowe gofry (Gaufre allo yogurt) 112

Gofry z jogurtem, lekkie, z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie. Idealne na pożywne i słodkie śniadanie, w sam raz na niedzielny poranek. Polecam Wam serdecznie i życzę mi ł ej niedzieli! **** Le gaufre sono delle cialde dolci  croccanti all'esterno e soffici all'interno.  Le gaufre sono ottime per la golosa colazione della domenica. Buona domenica a tutti(...)międzyczasie rozgrzewamy gofrownicę. Pędzelkiem z niewielką ilością tłuszczu (masła lub oleju) smarujemy wnętrze gofrownicy. Nakładamy porcję ciasta i pieczemy na złoty kolor (ok. 3 minut). Upieczone gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. W moim przypadku była to konfitura z owoców leśnych, świeże owoce, płatki migdałowe i odrobina cukru pudru. **** PREPARAZIONE In una ciotola setacciate la farina con lo zucchero

La grande e la piccola cuoca
Wytrawne gofry i mus truskawkowy z olejem rzepakowym 115

podsunęło pomysł, gofry, ale nie takie słodkie, tradycyjne, ale na słono, zamiast kanapek, szybko i domowo. Bałam się, że wyjdą gumowate, ale nie wyszły chrupiące, a dzieci zajadały się ze smakiem. Wytrawne gofry z dodatkiem szczypiorku i żółtego sera z warzywami, mozzarellą i wszystko polane musem truskawkowym z dodatkiem chili na bazie oleju rzepakowego, dziwnie brzmi, ale wyszło pysznie

dom-agi.pl
Gofry z kaszy jaglanej z ajvarem i awokado. 188

oryginalnej chorwackiej receptury nadaje im charakteru i kremowości, awokado wzmacnia to odczucie, a szpinak i pestki z dyni nadają kolejnej tekstury, dzięki czemu posiłek jest idealnie chrupiący, a to lubi każdy z Nas! Gofry z Ajvarem  Podravka możecie też przygotować w wersji mini, wtedy będą idealną i bardzo ciekawą przekąską na niejedną imprezę karnawałową. Warto podkreślić, ze Ajvar Podravka

SMYKWKUCHNI
Dziecinnie proste desery 1257

był prawdziwy hit. Jutrzejszy dzień spędzćie razem z dzieciakami tak miło jak to tylko możliwe, a Moja smaczna kuchnia niech będzie Waszą inspiracją na deserowe pyszności! Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Koktajl bananowy z kiwi Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy

Moja smaczna kuchnia
640. Sernikowe gofry. 155

xdJeju, jak ja bym chciała już nową gofrownicę :O Bo jednak moja ma już swoje lata, i ma niestety dość słabą moc, przez co te gofry nie wychodzą takie puszyste i chrupiące :( Pracowity weekend mnie czeka

More food, love and dreams
Bezglutenowe gofry czekoladowe z masłem orzechowym i porzeczkami 120

Gofry zawsze kojarzą mi się z latem. Dawno ich już nie jadłam, datego postanowiłam je zrobić, ale w troszkę zdrowszej wersji. Nie wyszły mi niestety chrupiące, ale prawdopodobnie jest to wina mojej gofrownicy. Gofry w smaku i tak były pyszne, dodatek masła orzechowego i świeżych porzeczek wspaniale do nich pasował. Zamiast porzeczek można użyć innych owoców, z malinami czy borówkami

Healthy food explorer
Najpyszniejsze gofry proteinowe 288

Tytuł nie kłamie. To naprawdę najpyszniejsze gofry proteinowe, jak przygotowałam i jakie jadłam. Lekko chrupiące z wierzchu i mięciutkie, bardzo puszyste w środku. Nie sprawiają problemów podczas pieczenia, a czas ich przygotowania to w sumie z 10 minut. Bardzo polecam. Składniki (3 gofry): 40 g mąki owsianej 30 g (1 miarka) odżywki białkowej, u mnie biała czekolada z maliną

Zdrowie na języku :P
Odkryj nowe możliwości grillowania z Gourmet BBQ System Weber 87

Podstawą systemu jest dwuczęściowy ruszt z wymiennym środkiem, który oprócz tradycyjnego grillowania pozwala na umieszczenie w nim różnych wkładów, jak na przykład patelni żeliwnej, wkładu do kanapek i gofrów, kamienia do pizzy, woka, stojaka do opiekania drobiu, żeliwnego garnka z pokrywą oraz rusztu do przypiekania Sear Grate. Jak widać, daje to nieograniczone wręcz możliwości grillowania. System GBS jest dedykowany(...)tylko tradycyjne kotlety mielone, ale także usmażyć np. jajko sadzone, naleśniki, tortille, chlebki naan czy placki ziemniaczane.  Wkład do kanapek i gofrów to jak gofrownica i toster w kuchni. Ten wkład pozwala przygotować zarówno chrupiące opiekane tosty z ciągnącym się serem w środku, jak i słodkie (i nie tylko) gofry na deser. Specjalny obrotowy mechanizm sprawia, że obie strony

Obiad gotowy
Gofry drożdżowe 149

przez bitą śmietaną i dżem. Dzisiejsze gofry są z tych nie słodkich, więc można serwować je z czym tylko macie ochotę.  Mięsiste i chrupiące. W naszym domu wystarczył cukier puder. Przepis na 15 gofrów 270 ml wody gazowanej 315 ml ciepłego mleka 5 g suchych drożdży lub 10 świeżych 2 łyżeczki pasty z wanilii 2 łyżki cukru szczypta soli

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Owsiane gofry bananowe 63

Komu pysznego goferka na śniadanie? Owsiane gofry bananowe to wspaniała propozycja nie tylko dla najmłodszych, choć pewnie to właśnie oni będą najbardziej zadowoleni. Ten przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Gofry wychodzą przepyszne, choć muszę przyznać, że nie są chrupiące. Nam jednak bardzo smakują, szczególnie z takimi dodatkami jak jogurt naturalny i pyszne, sezonowe owoce. Zapraszamy do przepisu

Natka Pietruszki
Gofry ryżowe (bez laktozy, bez glutenu) 128

Zapraszam na pyszne gofry bez laktozy i bez glutenu. Gofry zrobione na mące ryżowej wyszły niezwykle chrupiące i pięknie przyrumienione. Polecam na śniadanie lub deser. Składniki: 200 ml śmietany kwaśnej 18% (bez laktozy) 100 ml mleka (bez laktozy) 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu) 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka cukru (ksylitolu) 1,5 szkl mąki ryżowej(...)miski wsypujemy mąkę ryżową, proszek do pieczenia, cukier i mieszamy. Następnie wlewamy śmietanę, mleko, jajka i olej. Miksujemy na gładką masę. Rozgrzewamy gofrownicę i pieczemy na niej złote gofry. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Gofry z bitą śmietaną i frużeliną 159

ważne, są proste i szybkie w przygotowaniu, ze składników, które zawsze mamy pod ręką, a jedynym warunkiem do ich domowej produkcji jest posiadanie gofrownicy. Gofry najlepiej robić tuż przed konsumpcją, bo wtedy są najsmaczniejsze: ciepłe, chrupiące i nieziemsko pachnące wanilią :) A co do dodatków to ogranicza Was tylko wyobraźnia. Ja przygotowałam gofry klasyczne, czyli z bitą śmietaną i frużeliną (użyłam

MyCookBook.pl