Chrupiące, smaczne słodko-kwaśne gofry z dodatkiem soku z cytryny mają orzeźwiający smak
Przepisy Kulinarnemnie wyzwaniem, z którym staram się mierzyć każdego dnia. Dziś poszły "na tapetę" gofry 😊 Na szczęście efekt końcowy był odwrotny do wspomnianego ciasta. Gofry pomimo, że nie są chrupiące wyszły baaardzo smaczne. Nie mocno słodkie (ostatnio mocno zredukowałam cukier) i bardzo puszyste. Kleksik ubitej śmietany podkręcił ich smak 😋 Składniki : 40 g stopionego masła o zawartości 82% tłuszczu
Walijskie PichcenieWspomnienie sprzed tygodnia, powtórzone, któregoś popołudnia późnego. Zdjęcia niedzielne tych trochę mniej smacznych bo ze starej, tosterowej gofrownicy. Lekkie i chrupiące. Podpatrzone w Moich wypiekach . Gofry, lekkie i chrupiace 2 szkl. mąki pszennej 2 szkl. mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 - 2 łyżki drobnego cukru do wypieków 1/3 szkl. oleju słonecznikowego 2 jajka (żółtka oddzielone
Dzieje kuchennej WiewióryGofry w zdrowym wydaniu, te gofry są bardzo proste do zrobienia, chrupiące i aromatyczne, polecam! PRZEPIS : - 100 g zmielonych płatków owsianych - 2 x kubeczek jogurtu naturalnego - 130 g mąki pszennej - 1 jajko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia W/w zmiksuj na gładki krem i smaż na gofrownicy. Gofry podałam z obłędnymi gruszkami w sosie z hibiskusem. Obierz 4 gruszki
SMYKWKUCHNIŚwietna propozycja! Nie tylko dlatego, że są zdrowsze od tradycyjnych gofrów, ale także dlatego, że mimo mąki pełnoziarnistej są pyszne i chrupiące! Dla tych, którzy jednak są tradycjonalistami polecam przepis na gofry tradycyjne, który znajdziecie tu . Dla kogo: dla mających ochotę na spróbowanie zdrowszej wersji gofrów dla gofromaniaków dla szukających pomysłu na pożywne drugie śniadanie Składniki suche: 160g
Mania WypiekaniaLubicie gofry? Ja i moja rodzinka bardzo! Dziś mam dla Was propozycję nie do odrzucenia – bananowe gofry na kefirze. Pyszne, delikatnie słodkie i chrupiące. Idealne na weekendowe śniadanko albo do zabrania na piknik. Świetnie komponują się z domową konfiturą i świeżymi owocami. Polecam Takie gofry to także fajna propozycja dla najmłodszych. Mój 7 miesięczny synek chętnie się nimi zajadał
Natka Pietruszkilubi muffinki na wytrawnie, polubi też te gofry. Wychodzą pyszne, choć raczej nie tak chrupiące, jak lubicie. Mimo to, polecam wypróbować:) Jeśli jeszcze podobnych nie robiliście, polecam zrobić i zaobserwować miny domowników, gdy podacie im gofry polane ketchupem – bezcenne 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1 szkl. maślanki w temp. pokojowej 1/4 szkl. oleju kilka
Smaki Na Talerzułyżeczka ksylitolu czy syropu klonowego). Chyba, że Twoje dodatki będą bardzo słodkie, jak np. dżem czy dojrzałe banany, wtedy pomiń dodatek słodzika nawet w cieście. Gofry wychodzą przepyszne! Są niezwykle lekkie, bardzo chrupiące, nie miękną, a pozostają, jakby to określić - "sztywne" (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi 😂). Bardzo polecam. Składniki: (3 gofry): 50 g mąki orkiszowej 1 jajko
Zdrowie na języku :PPrzepis pochodzi od przyjaciółki z Polski- z Uszwi dokładnie. Otrzymałam go wirtualnie - takie czasy. Dzieci uznały te gofry jako gofry doskonałe. Nam również bardzo smakowały. Chrupiące i miękkie w środku. Nie są bardzo słodkie, więc można zajadać się nimi z najróżniejszymi dodatkami. Ten przepis wchodzi na stałe w nasze dziecięce menu. Polecam
Piekarz-Kucharz-Garkotłukzachęcić swoje pociechy do spożywania deserów przygotowanych w domu, ponieważ takie wypieki są zdrowsze, a często także smaczniejsze. Przedstawiamy 3 desery, które dzieci lubią najbardziej. Gofry domowe Gofry to pyszne, pulchne, a zarazem chrupiące wafle, które można przygotować samodzielnie. Potrzebna do tego jest gofrownica oraz następujące składniki: 1 i pół szklanki mąki pszennej, 1 i pół łyżeczki proszku do pieczenia
Kuchcik gotujetrzeba dodać mąki, cukru itd.Przy tych gofrach dobrze jest przed każdą kolejną wlewaną porcją masy natłuścić gofrownicę olejem za pomocą pędzelka.Gofry, jeszcze gorące, świeżo po wyjęciu z gofrownicy wydają się być wiotkie. Po chwili stają się chrupiące, więc warto dać im sekundę na ogarnięcie się, zanim trafią do naszych żołądków! Można rzec, że są jak kobiety – potrzebują chwilki(...)siebie, by móc zachwycić.Temat gofrów, to temat rzeka, więc pewnie będziemy nimi zasypywać. W naszym gofrowym repertuarze m.in. bezglutenowe: czekoladowe, cynamonowe, amarantusowe, bardzo chrupiące, owocowe, kawowe, mocno maślane, orzechowe, kokosowe, migdałowe, bakaliowe, anyżowe, kukurydziane, pikantne, paprykowe itd. Wszystkie te „odmiany” oczywiście można wykonać w wersji nie-bezglutenowej. Ostatnio też wyczarowałyśmy gofry dietetyczne, proteinowe, dozwolone na diecie Dukana! Jeśli macie
Wypisz Wymalujwłaśnie sposób wykombinowałam gofry. Normalnie użyłabym babanów, ale nie miałam więc wykorzystałam puree z dyni (z musu z jabłek robiłam następnego dnia i też wyszły super). Baterie do wagi też mi się wyczerpały, więc miarą jest dowolny kubek lub szklanka. ps. Gofry po lekkim wystygnięciu robią ssię chrupiące, ale dzięki dodatkowi musu owocowego są w środku lekko wilgotnie, ideał poprostu
greenscarflatem i beztroskim dzieciństwem. Nie wyobrażam sobie aby nie zjeść nad morzem gofra z bitą śmietaną, dużą ilością polewy i owocami. Najlepsze są te chrupiące zewnątrz i miękkie wewnątrz. #mpm #wlaczgoscinnosc Ja przygotował belgijskie gofry w formie sticky waffles czyli gofry na patyku. Takie gofry sprawdzą się nie tylko podczas wypadku za miasto na piknik ale także jako słodka przekąska
Kuchnia w oparachUwielbiam gofry a te z nutką wanilii wyjątkowo przypadły mi do gustu. Są chrupiące z wierzchu i wyjątkowo puszyste w środku, pychotka! Składniki: 2 szklanki mąki 3 jaja 1 i 1/2 szklanki mleka 8 łyżek rozpuszczonego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 łyżka cukru szczypta soli. Sposób przygotowania: Produkty suche należy ze sobą starannie wymieszać(...)Jajka ubić i połączyć z resztą płynnych składników. Wymieszać wszystko razem i smażyć gofry na złoty kolor. Najlepiej studzić je na metalowej kratce, będą dużej chrupiące. A tak wyglądał goferek, gdy wyszłam na sekundę z pokoju. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytciasto. Dodaj pod koniec wyrabiania masło i pokruszone orzechy - wymieszaj. Odstaw je na około 30 minut. Nagrzej gofrownicę. Ciasto nałóż łyżką, upiecz gofry do chwili aż będą rumiane i chrupiące. Podajemy z wiejskim twarożkiem z kiełkami rzodkiewki, oprószone solą i pieprzem. W wersji słodkiej podaj z twarożkiem i dżemem śliwkowym.. Jeśli lubisz oprósz gofry
Gotuj Sam!Gofry budyniowe – to zachcianka mojego Męża, jako pomysł na słodki obiad. Te śmietankowe gofry budyniowe idealnie smakują z bitą śmietaną i owocami lub z dżemem. Są pyszne i chrupiące. Zachęcam do wypróbowania ich jeszcze dziś. Gorą Artykuł Gofry budyniowe pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} To mój kolejny przepis na gofry. Te za sprawą kefiru są lekkie, równie chrupiące i pyszne. Bardzo szybko znikają z talerza więc od razu warto przygotować większą ilość ciasta :) Porcja na 5podwójnych gofrów Składniki: 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej
W garach u Gosi