powstała też nowa kategoria na blogu , w której niebawem znajdzie się sporo przepisów. Obawiałam się, czy w wyniku mojego eksperymentu powstanie coś jadalnego. Niesłusznie, bo gofry wyszły genialne. Lekkie jak piórko, kruche, z bardzo chrupiącą skórką. Przypominały mi wręcz tradycyjne andruty. Posmakowały również mojej mamie, która nie lubi kasz. Ba, nawet się nie domyśliła, z czego się składają. Gofry podałam
Wrzosowa PolanaGofry to nasza ulubiona propozycja na "jakikolwiek" posiłek. Możemy je chrupać i na śniadanie i na podwieczorek a najlepiej smakują na wakacjach! Dziś idziemy o krok dalej bo zielone gofry na słodko już były ale teraz mamy zielone gofry na słono. Z twarożkiem i wędzonym tuńczykiem - bajka! Zapraszam oczywiście nie tylko niżej do wypróbowanie przepisu ale również do wiosennego
Życie zaczyna się w kuchnirobiłam gofry z jednego, sprawdzonego przepisu, w końcu więc przyszła pora na odmianę. A że ciągle nie mogę się spod pierniczków wygrzebać stwierdziłam, że piernikowe gofry będą jak najbardziej na czasie. Goferki wyszły chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku, niezbyt słodkie, więc świetnie smakują z cukrem pudrem lub słodkim dżemem. A w wersji na podwieczorek, gdy nikt nie liczy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeGofry orzechowe z dodatkiem masła orzechowego i migdałów. Delikatnie chrupiące i przepięknie pachnące orzechami. Świetnie smakują zarówno solo, jak i z dodatkiem bitej śmietany i orzechów. Gorąco polecam ich przygotowanie w domu 😉 Przepis na gofry orzechowe Składniki 3 jajka łyżeczka kakao (5 g) 2 łyżki słodziku (u mnie erytrytol , 20 g) łyżka masła orzechowego (30 g) 25 g zmielonych migdałów
WegePrzepisbazie znanych Wam już gofrów kokosowych . W rezultacie dzięki zmniejszeniu puli tłuszczu i dodatkowi izolatu białka uzyskałam makro, dla tych którzy przeszli już adaptację, są aktywni i chcą schudnąć. Jednak podbijając tłuszcz dodatkami sprawdzają się także na pozostałych etapach i modelach diety ketogenicznej oraz LCHF. Keto gofry białkowe są mega sycące i naprawdę pyszne. Lekko chrupiące z wierzchu a zarazem
Ola la LCHFGofry białkowe pięknie wyrastają i pomimo braku mąki są delikatnie chrupiące! Przepis idealny dla osób z nietolerancją glutenu , laktozy oraz na diecie cukrzycowej , keto czy też low carb . Praktycznie idealne dla każdego! Gofry świetnie smakują zarówno solo, jak i z dodatkiem bitej śmietany, orzechów lub owoców. Gorąco polecam ich przygotowanie w domu Przepis na gofry białkowe Składniki 2 jajka
WegePrzepislubiłam takie z bitą śmietaną i owocami – brzoskwiniami, truskawkami, czy malinami. Ostatnio zatęskniłam za tym smakiem i postanowiłam odkurzyć swoją gofrownicę Przetestowałam wiele przepisów na gofry bezglutenowe, ale żaden nie sprawił, że były one chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, jak te tradycyjne. Dlatego metodą prób i błędów dostosowywałam składniki oraz proporcje, aby powstał przepis idealny Z podanych przeze
Okiem Blondynki by McBlondiPyszne domowe gofry z dodatkiem kakao. Puszyste i lekko chrupiące. Idealnie smakują z owocami i bitą śmietaną. Składniki: 3 jajka, 2 szklanki mąki, 2 szklanki mleka, pół szklanki cukru, pół szklanki oleju, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 czubate łyżeczki kakao, szczypta soli Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli
Lena GotujeGofry wytrawne, to świetna alternatywa dla posiłków z pieczywem. Są też rewelacyjną propozycją na śniadanie lub kolację, ale można je przygotować także na obiad. Są przepyszne, a do tego można podawać je z różnymi dodatkami, dzięki czemu możecie dopasować je do potrzeb i wykorzystać produkty, które zalegają w lodówce . Drukuj Gofry wytrawne Przygotowanie: 1 h. Wielkość: 8 sztuk Kalorie (porcja/sztuka(...)posmaruj kratki olejem (później nie będzie to konieczne). Wylewaj ciasto na nagrzaną gofrownicę i zapiekaj do momentu, aż będą gotowe (czas będzie zależny od urządzenia). Gotowe gofry studź na kratce (dzięki temu będą chrupiące). Podawaj z ulubionymi dodatkami. Informacje dodatkowe Wartości odżywcze (1 sztuka): Kcal: 126 | Białko: 4,8 | Węglowodany: 16,8 | Tłuszcze: 4,6 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku
Przepisy na widelcukolejny plus to duża moc, nagrzewa się szybko, specjalna powłoka pokryta greblonem sprawia , że nic nie przywiera, dzięki temu nasze mięso opieczemy równomiernie i szybko. Gofry czy biskwity będą puszyste ale i chrupiące. A nie jak w innych o małej mocy cienki gumowy placek. Urządzenie doskonale sprawdzi się do opiekania pity, tortilli czy burrito , nie potrzeba płyt grzewczych smarować
Wanilia i Kardamonsobie myślę, że dziś jest dobry dzień na gofry! Co Wy na to? Pyszne i chrupiące, dodatki każdy wybiera te ulubione ;-) Składniki; 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki cukru waniliowego 2 jajka 1 i 1/3 szkl mleka 1/3 szkl oleju Przygotowanie; Wszystkie składniki przełożyć do miski. Wymieszać mikserem
Radość kipiąca uśmiechem.ulubionych dyscyplin sportowych, to Was aż przekręca w środku jak mnie?🙉 Dzisiaj z racji, prawie że letniej temperatury przygotowałam kojarzące się z latem gofry. Tym razem z mąki gryczanej i skrobi ziemniaczanej, dzięki czemu wyszły mega chrupiące👍 A dzięki przyprawie do piernika dodatkowo po całym domu unosił się piękny zapach😍 Składniki na 6 gofrów: -130 g mąki gryczanej
Zdrowie i pysznie na talerzuOwsiane gofry ze skyrem to doskonała propozycja na śniadanie na słodko . Pyszne, chrupiące, doskonałe dla osób będących na diecie. Oczywiście dodatki kto co lubi, u mnie były to owoce i odrobina masła orzechowego. Ale równie dobrze gofry te można podać z masłem czekoladowym, konfiturą lub posypane cukrem pudrem. A Wy lubicie zaczynać dzień na słodko czy wolicie bardziej tradycyjne śniadanie
Zrób to smacznieDziś przychodzę do Was z przepisem na gofry z białym serem. Wyszły idealne, pulchne, nie za słodkie, chrupiące (jednak polecam zajadać się nimi w krótkim czasie po upieczeniu, ponieważ po pewnym czasie tracą swoją chrupkość). Mojej rodzinie i gościom tak bardzo zasmakowały, że musiałam dorobić kolejną porcję ciasta, zwyczajnie zabrakło gofrów dla wszystkich, a to świadczy tylko
Zrób to smacznie