buraczki - 4888 przepisów (strona:270/326)

Botwina kiszona w kefirze 76

Chłodnik z botwinki to najlepsza zupa na upały. Do tej pory przygotowywałam chłodnik tradycyjnie, czyli obgotowywałam botwinkę w wodzie lub bulionie, studziłam dodawałam pozostałe warzywa, kefir

Tajemnice Smaku
Kiszona kalarepa z burakiem 127

Uwielbiam kiszonki, szczególnie te z dodatkiem buraków. Czerwony burak, oprócz smaku nadaje kiszonym warzywom piękny kolor. Kalarepę kroimy w słupki, dzięki temu będzie chrupiąca i wyrazista

Tajemnice Smaku
Wytrawna orkiszowa tarta – galette – z ricottą, ziemniakami, burakiem i kiełbasą 111

Rustykalna tarta gallete to jeden z moich ulubionych wypieków. Jest bardzo prosta w wykonaniu, nie potrzebujemy foremki,  a ciasto możemy przygotować dzień wcześniej i trzymać

Tajemnice Smaku
Jak pasteryzować słoiki 172

Przygotowując domowe przetwory , aby przedłużyć ich trwałość i móc przechowywać je przez dłuższy czas, musimy poddać je procesowi pasteryzacji . Warto zatem wiedzieć jak pasteryzować słoiki. Pasteryzacja

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Buraczany kotlet mielony 93

okazji pokazania Wam przepisu na pyszny sok z buraka pisałam o prozdrowotnych właściwościach tego warzywa. Do przygotowania soku wykorzystałam surowego buraka, dlatego dziś pokażę Wam przepis z wykorzystaniem smażonego buraczka. Tradycyjnie buraki na obiad kojarzone są z surówką - zazwyczaj jemy buraki zasmażane, czasem z dodatkiem śmietany lub jogurtu. Ja dziś pokażę inny sposób przemycenie ich w obiedzie - przyda się zwłaszcza

Z notatnika dietetyka
PLACUSZKI JARMUŻOWE - ZDROWA PRZEKĄSKA /DRUGIE ŚNIADANIE DLA DZIECKA 146

Lubią zgłodnieć między śniadaniem a obiadem. Wolę mieć na tę okazję w rezerwie takie oto placuszki. Nie zawsze "pakuję" w nie jarmuż. Często ich składnikiem jest dynia, cukinia lub buraczek. Dziś jednak postanowiłam przemycić dzieciom porcję zieleniny. Dodałam tez kurkumę- przyprawę, która powinna gościć w codziennym menu, bo ma właściwości antywzapalne, wzmacnia odporność, oczyszcza krew, reguluje poziom cukru we krwi

Jeść, by żyć w zdrowiu
PYSZNE SOKI W WYCISKARCE KUVINGS D9900 101

promocja-kuchnia-marioli Polecam pyszne przepisy na soki, sorbety i musy.  SOK Z JARMUŻEM :   3 plasterki imbiru 3 duże liście jarmużu  3 jabłka 1 marchew 1 buraczek odrobina liści mięty lub melisy Umyte owoce i warzywa wkładamy partiami do wyciskarki i miksujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Zimowa sałatka z białej kapusty 94

Czas Przygotowania : 1 godz Gotowe w : 1 godz   Bardzo lubię sałatkę z kapusty i papryki dlatego każdego roku obowiązkowo musi zagościć w mojej piwnicy, tak

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Grzanka z serem cheddar z mangoldem i cukinią 206

Lubimy kanapki. Zawsze lubiliśmy i chyba zawsze będziemy ;)  Ale taka kanapka musi być inna, musi mieć tektury i ciekawe smaki, wtedy staje się kanapką idealną

Plate of Joy
DIETA SMACZNIE DOPASOWANA + PRZEPISY 149

minut. Podajemy z gotowanymi ziemniaczkami i pomidorem skropionym oliwą z oliwek. Kaloryczność posiłku: całość (4 porcje): 2160 kcal 1 porcja: 540 kcal       PLACUSZKI Z BURACZKIEM Składniki: 400 g buraków 2 jajka 6 płaskich łyżek mąki (u mnie: pełnoziarnista) 2 ząbki czosnku (dodałam od siebie) sól, pieprz olej do smażenia (2 łyżeczki) Wykonanie: Buraki myjemy i gotujemy

Kuchnia MagdaLeny
DIETA SMACZNIE DOPASOWANA + PRZEPISY 149

minut. Podajemy z gotowanymi ziemniaczkami i pomidorem skropionym oliwą z oliwek. Kaloryczność posiłku: całość (4 porcje): 2160 kcal 1 porcja: 540 kcal       PLACUSZKI Z BURACZKIEM Składniki: 400 g buraków 2 jajka 6 płaskich łyżek mąki (u mnie: pełnoziarnista) 2 ząbki czosnku (dodałam od siebie) sól, pieprz olej do smażenia (2 łyżeczki) Wykonanie: Buraki myjemy i gotujemy

Kuchnia MagdaLeny
Kwiaty z ciasta nadziewane wędzonym łososiem i ryżem 137

papierowy ręcznik, środek każdego kwiatka posypać rozgniecionym czerwonym pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mus z koziego sera, galaretką z czerwonego wina i chipsami z buraczka → Mus z wędzonego łososia w sosie z rukoli → Mus z ryby w kremowym sosie z oscypka → Łosoś z czerwonym pieprzem, fenkułem i sosem pomarańczowo – śmietankowym → Łosoś z jagodami goji

Oryginalny smak
Coś dobrego dla jednego: sałatka z buraczkowa z jabłkiem... 164

Inspiracja z bloga Dietfit od kuchni . Wystarczy, że w średniej misce wymieszasz: 1 buraczka (lub 2 małe), ugotowanego i pokrojonego w kostkę; 1 jabłko , obrane, oczyszczone i pokrojone w kostkę; 1 cebulę (lub połowę dużej), pokrojona w kostkę;  dodasz 2 łyżki jogurtu naturalnego (dobry, gęsty, np. grecki będzie w sam raz) i doprawisz do smaku - sól i biały pieprz

Lejdi of the house
Kwiaty z ciasta nadziewane wędzonym łososiem i ryżem 110

papierowy ręcznik, środek każdego kwiatka posypać rozgniecionym czerwonym pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mus z koziego sera, galaretką z czerwonego wina i chipsami z buraczka → Mus z wędzonego łososia w sosie z rukoli → Mus z ryby w kremowym sosie z oscypka → Łosoś z czerwonym pieprzem, fenkułem i sosem pomarańczowo – śmietankowym → Łosoś z jagodami goji

Oryginalny smak
Hummus buraczany z chrzanem 141

dwie części i mieszam z ulubionymi składnikami. Taki hummus może posłużyć jako pasta na kanapkę, dip do warzyw, dip do naleśników czy placków. Dziś przestawiam przepis na hummus z buraczkiem oraz chrzanem. Ma piękny kolor, jest lekko słodki a jednocześnie ostry. Do tego ulubione dodatki – kiszone ogórki, rzodkiewka, kiełki, pomidor i pyszna i przede wszystkim zdrowa kanapka gotowa ! Składniki

Życie ze smakiem

Proponowane wyszukiwania