woda, 2 sztuki czosnek ząbki, 4 łyżki cukier, 2 łyżki ocet jabłkowy, 2 łyżki vegeta, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, 1 łyżka majeranek,- maggi do smaku umyte, wyszorowane buraczki gotuję w łupinkach w 3 litrach z gotowanych buraków wodę odlewam przez sitko z nałożonym filtrem do kawy do większego garnka - jest około 1,5 litra wywaru taki wywar
W Mojej Kuchni Lubiępanierka lepiej się trzyma, każdy kotlet maczać dobrze w jajku i obtaczać w mące smażyć na gorącym oleju na złocisto z obu stron podać z gotowanymi ziemniakami i np. buraczkami na ciepło i marchewką z masłem, posypać koperkiem.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięworeczków i tłuczkiem rozbijam na 2 kotlety rozbite maczać w roztrzepanym jajku i obtaczać w tartej bułce na gorącym oleju smażyć na rumiano kotlety można podać z ziemniakami i buraczkami lub z czym lubisz.......SMACZNEGO!!! kotlety mają smaczny posmak wędzenia, są bardzo soczyste i kruche dzięki rozbijaniu razem z marynatą.....polecam.... sól morska wędzona Royal Brand: powstaje w wyniku
W Mojej Kuchni Lubięgorącym oleju z każdej strony dolać wody i pod przykryciem dusić z 30 minut na średnim ogniu, do smaku maggi przepyszne piersi zrazowe nam smakują z ziemniakami i buraczkami......SMACZNEGO!!!argentyńska przyprawa "chimichurri" Royal Brand - nie zawiera glutaminianu sodu, zawiera liofilizaty, produkt naturalny - skład: papryczka jalapeno, natka pietruszki, czosnek granulowany, pieprz mielony, sól naturalna - opakowanie: 50 gram
W Mojej Kuchni Lubięminut na mniejszym ogniu pod przykryciem śmietanę 18% wymieszać z mąką pszenną wlać do sosu i mieszając zagęścić smaczny kurczak z rosołu na drugie danie np. z ziemniakami, buraczkami.......SMACZNEGO!!! pomidory suszone na słońcu Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu - właściwości: tradycyjny sposób suszenia na słońcu nadaje pomidorom bardzo mocny i skoncentrowany smak i zapach - skład: suszone
W Mojej Kuchni Lubięogniu z 20 minut zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką i dodać 1 łyżkę natki pietruszki i do smaku dodać maggi podać z ugotowaną kaszą gryczaną i np. z buraczkami........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięśrednim ogniu poddusić z 5 minut do ugotowanych ziemniaków dodać ze 4 łyżki tłuszczu po smażeniu kotletów i utłuc je tłuczkiem mielone i ziemniaki podać np. z zasmażanymi buraczkami.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwyrobić ręką i odstawić na 15 minut ręką zwilżoną olejem formować kotlety obsypując je tartą bułką na mocno gorącym oleju smażyć na złocisto makaronowe kotlety my lubimy np. z buraczkami zasmażanymi i sosem pieczarkowym kotlety można też podjadać same na zimno........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwyjąć na talerz i podzielić na połowędo sosu włożyć 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki i zamieszać - nie trzeba zagotowywać sosu, taki jest dobrydo wkładu na parę włożyć młode obrane buraczki, fasolkę szparagową, na to położyć woreczek ryżu, przykryć pokrywką i gotować z 35 minut, ryż przełożyć do miseczki i wymieszać z posiekanym tymiankiem................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięproc - ile potrzeba, jajka ugotowane na twardo 6 sztuk, masło 1/4 kostki liście botwinki z łodyżkami dobrze wypłukać, pokroić na kawałki większe i w garnku na maśle je poddusić buraczki obrać i pokroić na plastry, dodać włoszczyznę opłukana i zalać wodą zagotować, gotować z 25 minut dodać podduszoną na maśle botwinkę, kucharka, pieprz, cukier, ocet jabłkowy i gotować
W Mojej Kuchni Lubięodlać, wlać teraz odpowiednią ilość wody i zagotować wsypać ziele i liście i gotować z 40 minut pod przykryciem wsypać rozdrobnioną włoszczyznę, obrane i starte na tarce grubsze oczka buraczki, fasolkę szparagową, ziemniaki i gotować z 35 minut do smaku doprawić kucharkiem, koncentratem z buraków, pieprzem, majerankiem, koperkiem podawać z mięskiem, z jajkiem ugotowanym na twardo.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępyszna herbatka od Skworcu! W jej składzie znajdziemy prawdziwy bilet na tropiki! Składniki: · kawałki jabłka, · kawałki dzikiej róży, · ananas kandyzowany, · kawałki banana, · skórka pomarańczy, · kawałki buraczków. Herbatka ma działanie rozgrzewające powiedziałabym, ma wspaniały i głeboki smak, kolor pozwala pozytywnie myśleć. Zimno jest i mglisto. Taka herbatka to doskonały sposób na poprawę humoru ! Smacznego i polecam...szczególnie teraz
Z Kuchni Do Kuchnikażdą imprezę, na kolację...mamy fazę ostatnio na śledzie;)))Składniki; 5 solonych filetów śledziowych, cebula, 4 ogórki konserwowe, 2 ziemniaki duże, 2 buraki duże lub gotowa sałatka z buraczków z papryką, 3 jajka, majonez, Wykonanie;Śledzie moczymy w wodzie na 2 godziny. Po tym czasie na pół godziny w mleku. Kroimy w paseczki. Gotujemy jajka, ziemniaki i buraki. Kroimy
Anioły w kuchniwlać śmietankę, dodać koperek i przełożyć kawałki ryby Dusić, około 5 minut, cały czas mieszając, żeby się śmietanka nie zważyła. W wersji obiadowej można podać z ryżem i buraczkami
Anioły w kuchniposiekać drobno. Włożyć do garnka i zalać 2 l wody. Zagotować do miękkości warzyw. Ostudzić.Ogórki zetrzeć na tarce. Koperek posiekać. Wszystko posolić, wymieszać i odstawić. Do zimnych buraczków dodajemy osciśnięte ogórki, koperek, wyciśnięte ząbki czosnku,jogurt. Wszytsko mieszamy i soprawiamy cukrem, sol,ą, pieprzem i sokiem z cytryny.Odstawimy do lodówki na 2 godziny. Podajemy z jajkiem ugotowanym
Anioły w kuchni