zaletach ich spożywania dowiecie się tutaj . WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI: 266kcal Białko: 9,4g Węglowodany: 53,9g Tłuszcz: 5,9g Błonnik pokarmowy: 12,2g Spróbuj także: koktajl z buraczkiem , mleczny koktajl bananowo-orzechowy. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe
Natka Pietruszki5 / 5 ( 9 votes ) Barszcz „Ukraiński” Uwielbiam wszelakie barszcze, żurki i inne kwasiorki Moja familia niestety już tak elastyczna nie bywa więc zdarza się
Ogrodnik w podróżyCoraz bliżej święta… Dlatego jak co roku w grudniu będę dzieliła się z Wami najróżniejszymi świątecznymi inspiracjami i przepisami. Dziś mam dla Was przepis na
Słodkie okruszkilepszych sposobów na wzbogacenie diety w warzywa, cenne witaminy, składniki mineralne i oczywiście błonnik. Więcej o zaletach wynikających z picia zielonych koktajli pisałam tutaj . Spróbuj także: koktajl z buraczkiem, koktajl z jarmużem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności
Natka Pietruszkimusimy zadbać w pierwszej kolejności jeśli chcemy zapobiec infekcjom i chorobom. Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o naturalnych metodach wspierania odporności, zajrzyjcie tutaj . Spróbuj także: koktajl z buraczkiem, koktajl brzoskwiniowo-imbirowy. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł
Natka Pietruszkiprzygotujecie a przy tym będzie mi miło jeśli podeślecie fotkę a ja wrzucę ja do galerii zdjęć czytelników, którzy korzystają z moich przepisów i podsyłają zdjęcia potraw. Sałatka z buraczka
Ewa w kuchniKiedyś zdarzało nam się kupować sklepową ćwikłę w słoiku, ale, gdy zrobiliśmy ją po raz pierwszy samodzielnie, jemy już tylko taką. Przepis jest naprawdę bardzo prosty
Kulinarna Polskamiodowo-musztardwy ocet balsamiczny kremowy do dekoracji Sposób przyrządzenia: Rukolę rozłożyć na talerzach; Na liściach rukoli poukładać pokrojony na małe części ser pleśniowy, buraczka upieczonego lub ugotowanego, figę obrana i pokrojoną w kostkę; Gotową sałatkę polać sosem, posypać uprażonymi pestkami słonecznika i ozdobić balsamico talerze. Sos: w misce wymieszać 3 łyżki musztardy dijon, dodać
pieprzny smaczekbiałka i mieszamy łyżką do połączenia się składników. 5. Pieczemy przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku i podajemy z sezonowymi owocami. Smacznego! Spróbuj także: pieczone pączki twarogowe, brownie z buraczka. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Serniczek na szybko pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl
Natka PietruszkiKiszona botwinka idealna na letni chłodnik Wcześniej kisiłam botwinkę w domowym kefirze, wyszła przepyszna i im dłużej stała, tym nabierała coraz bardziej intensywnego smaku. Zrobiłam eksperyment
Tajemnice Smakuczerwony burak 1 cm imbiru 150 g liści jarmuż, bez twardych łodyg 200 ml wody + dodatkowa porcja wg uznania szklanka kostek lodu Wykonanie Wszystkie składniki myjemy i obsuszamy, grejpfruta, buraczka i imbir obieramy ze skórki. Do kielicha miksującego wkładamy liście jarmużu, pokrojone na mniejsze kawałki grejpfrut, burak i imbir, wrzucamy kostki lodu i dolewamy 200 ml wody. Całość miksujemy
Tajemnice SmakuSurówka z pieczonych buraków Surówka z pieczonych buraków Dziś polecam Wam pyszną surówkę z pieczonych buraków. Prosta, zdrowa i taka pyszna Tą surówką zajada się u
Słodkie okruszkiRozgrzewający, sycący barszcz czerwony z dużą ilością korzeniowych warzyw, pieczonymi burakami oraz soczewicą z puszki. Ugotowałam go na bulionie warzywnym ( jeśli nie mamy domowego bulionu
cool and mintyJedna z moich ulubionych zup w sezonie jesienno-zimowym. Pełna warzyw, sycąca i rozgrzewająca. Idealna na przeziębienie, gdy nie mamy ochoty jeść nic ciężkiego, a potrzebujemy
cool and mintyZAKWAS Z BURAKÓW CZERWONYCH – ZAKWAS BURACZANY – NA BARSZCZ CZERWONY Dobroć barszczu zależy głównie na świeżym kwasie burakowym – Lucyna Ćwierczakiewiczowa , “365 obiadów”
Tajemnice Smaku