buraczki - 4888 przepisów (strona:268/326)

C - Przetwory - Sałatka Szlachecka 176

spiżarnia z dnia na dzień się zapełnia:)Po mleczu, jeżynach, cukiniowym dżemie, ogóreczkach, papryce, pomidorkach  i zielonych i suszonych,  przyszła pora na obiadowe sałatki. Póki posadzone buraczki nie osiągnęły swoich docelowych rozmiarów by przygotować z nich sałatkową wersję z papryką, zakupiłam kapustę (i co tam było trzeba;) i od nich rozpoczęłam zimowe propozycje obiadowych surówek

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Soczysty schab duszony w leśnych grzybach, w dwóch wariantach czasowych:) 141

masła. Schab posmarować  musztardą i włożyć na rozgrzaną patelnię smażąc do zrumienienia z obydwu stron, przełożyć do rondla, podlać wodą (bulionem) i dusić do miękkości.Pysznie smakuje z buraczkami z jabłuszkiem na zimno

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Roladki z kapustą i grzybami 150

Wyjątkowy smak roladek wieprzowych w takiej wersji odkryłam niedawno, dzięki koleżankom z pracy :) Składniki:70 dag łopatki (można użyć karkówki),30 dag kapusty kiszonej,suszone podgrzybki

Delicious Titbits
Zrazy wołowe zawijane - klasyczne polskie 147

swoim menu, a jeśli Waszym zagranicznym gościom, chcecie zaserwować coś tradycyjnie polskiego, to śmiało mogą to być właśnie takie roladki - koniecznie serwowane kaszą gryczaną i purée z buraczków. Ten zestaw towarzyszący był już wykorzystany nie tak dawno przy propozycji podania roladek wieprzowych z kapustą i grzybami, więc dziś się nie powtórzy, ale taki właśnie zestaw jest bezwzględnie ulubionym

Delicious Titbits
Morszczuk w majeranku 133

Moja ulubiona rybka z ulubioną przyprawą - majerankiem. Ten duet smakuje wybornie. Do tego ziemniaczki z koperkiem i buraczki  - prosto i smacznie. składniki: 500 g filetów z morszczuka majeranek mąka do panierowania 2 jajka olej do smażenia Filety morszczuka pokroić na mniejsze kawłki. Następnie kawałki ryby oprószyć z obu stron sporą ilością majeranku. Jajka roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować

Monia miesza i gotuje
Czekoladowy torcik na bazie buraków 110

Pyszny, niesamowicie elegancki tort, którego wykonanie jest bardzo proste, wręcz dziecinnie proste.  Jeżeli macie ochotę przygotować dla swoich gości wykwintne i pięknie wyglądające ciasto - jak

MamaOskarka
Buraczana pasta na kanapki z kabanosami 126

Pieczone buraki w połączeniu z charakternymi kabanoskami wzbogaconymi o smak cheddara to genialny pomysł na śniadanie z energetycznym "kopniakiem". Buraki możecie przygotować dzień wcześniej, ba, całą

MamaOskarka
Kwiat z jajek i sałatki owocowo – warzywnej dla dzieci babci Basi 159

formie bukietu, Składniki na kwiat : 2 jajka gotowane, kawałek ogórka zielonego . rzodkiewka, Natka pietruszki lub koperek zielony, rzeżucha, Składniki na środek kwiatka (surówka ): 1 jabłko, 1 marchew, 1 ugotowany buraczek, sól, pieprz, majonez, Ponadto : rzeżucha , albo kapusta pekińska , na trawkę . Przygotowanie kwiatka : Jajka kroimy na kawałki, ogórka ze skórką skośnie ( jako listki ), Wszystko układamy w formie kwiata . Smacznego

Pysznosci Babci Basi
Chłodnik z botwiną 200

moim stole. składniki: 1 litr maślanki 300 g młodej botwiny (buraczki i łodygi) 2-3 duże ogórki gruntowe 3 łyżki posiekanego koperku pieprz Kamis sól czosnkowa Kamis Buraczki i łodyżki młodych buraczków pokroić, zalać wodą tak aby przykryło. Ugotwać do miękkości z odrobiną soli, wystudzić. Ogórki obrać i pokroić w drobną kostkę. Do maślanki dodać wystudzone buraczki (razem z płynem u mnie było go niewiele), pokrojone ogórki i posiekany koperek. Dokładnie wszystko wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą czosnkową. Odstawaić do lodówki na godzinkę do schłodzenia i aby smaki sie przegryzły

Monia miesza i gotuje
Jak ugotować perfekcyjny barszcz czerwony 25

  Barszcz czerwony to jeden z najbardziej charakterystycznych i uwielbianych przez Polaków dań kuchni tradycyjnej. Jego głęboki kolor, intensywny smak i aromatyczny zapach sprawiają, że idealnie

Gotowanie...to proste !
Sałatka z brzoskwinią, buraczkiem i awokado 31

odmiany fajnie zjeść czasem coś lekkiego i smacznego. Świeże, lekkie i smaczne, idealny pomysł na lekki lunch.  Składniki: garść mixu sałat  mały gotowany lub pieczony buraczek  1/2 awokado  kawałek sera feta  łyżka pestek dyni  1 mała brzoskwinia odrobina sosu balsamicznego  Na suchej patelni upraż pestki dyni. Jeśli lubisz, to brzoskwinię grilluj na patelni

Mango Papaja
Kanapki z guacamole, rukolą, kozim serem i granatem 40

może Cię zainteresować: → Bruschetta z pieczoną papryką i burratą → Kanapki z wędzonym łososiem, mozzarellą i czerwonym pieprzem → Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą → Grillowany ser kozi z buraczkiem, orzechami włoskimi, rukolą i dessingiem z czarnego bzu → Bagietka z guacamole, pomidorem i jajkiem Artykuł Kanapki z guacamole, rukolą, kozim serem i granatem pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Sałatka z burakiem i fetą 47

Sałatka z buraków rukoli i fety Sałatka z burakiem gotowanym i serem, taka prawdziwa wiosenna lekka sałatka. Sałatka z burakiem i fetą bez majonez i innych

Dieta moja pasja
Jajka marynowane z burakami. Jajka w solance 53

Jajka marynowane z burakami. Jajka w solance. Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć pysznych jajek . Jajka marynowane są znakomitym dodatkiem do wielkanocnego stołu, idealnie komponują się

Zdrowy Styl Joanny
Babeczki kurczakowe z żółtym ryżem i brokułem 33

Składniki: ? 1 filet z kurczaka ? 4 ładne różyczki brokuła ? 1 torebka ryżu białego ? 2 plastry mozzarelli ? 1 łyżeczka kurkumy ? sól, pieprz do smaku ? sok z 1/2

To co kocham

Proponowane wyszukiwania