bełtamy jajko, w blenderze blendujemy grzyby. Kotlety panierujemy w jajku następnie w grzybach. Smażymy na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej ze stron. Można podawać z sałatką z buraczków idealnie się razem komponują :) Smacznego
Niezły MłynekJuż raz Wam pokazałam jak zrobić Brownie z fasolą, dziś polecam połączenie brownie z buraczkami:) Ciasto jest bardzo zdrowe, ze względu na dodatek buraków, oleju rzepakowego oraz siemienia lnianego i bogatego w przeciwutleniacze kakao. Szczególnie polecam je osobom, które mają niski poziom żelaza. Składniki:1 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 1 i 1/3 szklanki mleka, 1/2 szklanki kakao
Z miłości do słodkościwodą, ale nie jest to konieczne. Kluski gotowe! 11. PODANIE: ciepłe kluski przekładamy na talerz, nakładamy mięso i polewamy pozostałościami sosu. Dla urozmaicenia można podawać do tego gotowe konserwowe buraczki. OM NOM NOM! Post WIEPRZOWINA DUSZONA W POMIDORACH + KLUSKI ŚLĄSKIE – 5 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN
Nerds Kitchenprzez kolejne 5 minut, zostawiamy schaby aż płyn ostygnie. Wyjmujemy schaby, osuszamy ręcznikiem papierowym i wstawiamy do lodówki. Schab idealny na kanapki, jako zimna przekąska z zimnymi sosami, chrzanem, buraczkami, czy borówkami. Pokrojone plastry schabu można zalać klarowaną galaretką. The post Schab peklowany parzony appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięstopni, na 20-25 minut. Zrobione! :) Podałam kotleciki z dwoma małymi gniecionymi ziemniakami (ponieważ ziemniaki są zdrowe i o wiele mniej tuczące niż makaron lub ryż!), odrobiną buraczków i sałatą polaną jogurtem naturalnym ze szczyptą pieprzu
My Culinary Artnieco wody. Zamykamy i wkładamy do nagrzanego na 160stopni piekarnika na około 1,5h. Co jakiś czas zdejmujemy pokrywkę i polewamy kawałki mięsa. Podajemy z ziemniaczkami lub kaszą oraz buraczkami
Kolizje Smakówomlet wystarczył na obiad dla 2 osób;) Danie jest bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. Składniki: 675 g liści boćwiny (u mnie 2 pęczki botwiny, bez łodyg i małych buraczków) 4 łyżki oliwy 1 duża cebula pokrojona w plasterki (u mnie czerwona) 5 jajek (ja dałam 6) sól i świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie: Liście boćwiny kroimy na wąskie
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: 1 pęczek botwinki (tylko liście) 1 ząbek czosnku 1/2 cebuli łyżka posiekanej natki pietruszki gałka muszkatołowa sól, pieprz oliwa 4 duże jajka parmezan Przygotowanie: Odetnij liście botwinki od buraczków. Dokładnie je umyj i posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cebulę. Duś 2-3 minuty po czym dodaj
Chilli Czosnek i OliwaSałatka z buraczków i papryki idealnie pasuje do mięsa na zimno jak i do obiadku. Polecam! Składniki : 1kg buraków 3 czerwone papryki 3 cebule szklanka wody 3 łyżki octu 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu Buraki gotujemy i obieramy ze skórki dopiero gdy przestygną. Ścieramy na tarce o grubych(...)Cebule obieramy i też szatkujemy. Z wody, octu, cukru i soli robimy zalewę. Wszystko razem mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy paprykę i cebulę. Po kwadransie dodajemy buraczki i olej i gotujemy razem kolejny kwadrans na małym ogniu. Do robienia zalewy polecam przygotować własny ocet z jabłek
prawdziwe jedzenieszybko (ok 30 sekund z 1 strony) bo naleśniki szybko się smażą. Studzimy. Składniki na farsz: - 100 g ser typu feta - 2 jajka ugotowane na twardo - mix sałaty z buraczkami - 2 łyżki jogurtu greckiego - chili w młynku - trochę kukurydzy, fasoli i groszku z puszki Ser rozcieramy z jogurtem, aby uzyskał konsystencję zdatną do smarowania, doprawiamy chili. Serem smarujemy naleśniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępomocą łopatki, smażymy szybko (ok 30 sekund z 1 strony) bo naleśniki szybko się smażą. Studzimy. - 50 g łososia wędzonego z koperkiem - 2 łyżki jogurtu greckiego - mix sałaty z buraczkami - 2 łyżki serek kanapkowy - chili w młynku Naleśnik smarujemy serkiem wymieszanym z jogurtem i chili. Układamy liście sałaty i 2 plastry łososia, które można skropić cytryną lub limetką. Całość
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRobicie sami surówki, czy kupujecie gotowe? Ja zawsze do mięsa przygotowuję jakieś warzywne dodatki, mogą to być tarte buraczki, czy też surówkę z modrej kapusty. Bardzo lubię surówkę z młodej kapusty. Dużo osób lubi surówkę Colesław za sprawą KFC. To jest bardzo dobra surówką, jedna z najlepszych. Ta surówka, którą dzisiaj proponuję ma bardzo podobne składniki, ale doprawiana jest
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięobiadowe. Wiem jednak, że sporo osób kupuje już gotowe zestawy surówek, czy też innych dodatkó do obiadu. My jednak wolimy zawsze do mięsa przygotować jakiś warzywny dodatek, czy to buraczki, czy też surówkę z modrej kapusty. Bardzo lubię surówkę z młodej kapusty, ale tej już dawno nie ma. Do ryb uwielbiamy surówki z kiszonej kapusty, na którą przepis znajdziecie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgrillujemy pierś z kurczaka z obu stron, ja mam opiekacz, który zamykam i kurczak jednocześnie się grilluje z obu stron. Gotową pierś z kurczaka układamy na mixie sałat z buraczkami, ze świeżymi plasterkami ogórka i ćwiartkami pomidorów. Pierś z kurczaka grillowana pikantna jest bardzo smaczna i nie wymaga zbędnego wysiłku. The post Pierś z kurczaka grillowana pikantna appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmoże być zwykły) 6 ogórków gruntowych świeży koper duża śmietana 30% sól Dodatek: Ziemniaki ze smażonymi skwareczkami i cebulą :) Przygotowanie: Do garnka z zimną woda wlewamy ocet. Buraczki dobrze myjemy, łodygi kroimy w drobną kostkę a korzenie tarkujemy na tarce z dużymi oczkami (do pracy z burakami najlepiej używać rękawiczek kuchennych). Umieszczamy w garnku z zimną
Niezły Młynek