buraczki - 4888 przepisów (strona:257/326)

w jabłkach uda kurczaka duszone... 118

przykryciem dusić z 20 minut wsypać majeranek i z 5 minut jeszcze dusić z jabłek zrobił się fajny sos i uda podać z ziemniakami tłuczonymi i np. buraczkami..........SMACZNEGO!!! popieram akcję: BLOGERZY JEDZĄ JABŁKA

W Mojej Kuchni Lubię
Salatka obiadowa z buraczkow, korniszonow, z koperkiem 369

jakiś czas temu. Umknęło mi :)Przepis podpatrzony w "1500 sprawdzonych przepisów. Kuchnia domowa. Gotowanie krok po kroku". Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna, taka jesienno zimowa!Sałatka obiadowa z buraczków, korniszonów, z koperkiem1 duży burak, upieczony1 por, biała część4 spore korniszonypół pęczka koperkusok z połowy cytrynyłyzka oliwysól

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szuba 2087

Taka warstwowa sałatka najlepsza jak troszkę smaki się przegryzą..ilość składników dowolna..najlepiej układać w przeźroczystym naczyniu, aby były widoczne warstwy..u mnie sałatka była

Moje domowe kucharzenie
Buraczane frytki w rozgrzewającym sosie 195

powoli wlewamy do buraków z sosem które ciągle są na palniku na małym gazie. Stopniowo wlewając roztwór badamy gęstość sosu i jeżeli jest dobra nie wlewamy całości.7/ Buraczki ściągamy z kuchenki i układamy na talerzu - SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Faszerowane buraki pastą z fasoli 136

majonezu, dodajemy sól i pieprz. Do gotowej pasty dodajemy ogórki konserwowe pokrojone w kostkę oraz cebulę także pokrojoną w kostkę. Doprawiamy wg uznania. Pastę z ogórkami dajemy do środka buraczków i gotowe! Wszystkie te składniki można przygotować w wersji jako sałatkę. Przepis na sałatkę z tych składników także w moich przepisach :)Buraki można faszerować także humusem czyli

Bon Appetit Małgorzaty
Pieczona gęś w soku jabłkowym 145

sumie pieczemy minimum 2 h do 2,5 h. W trakcie pieczenia gęś często polewamy utworzonym sokiem z dnia brytfanny. Podajemy z kaszą gryczaną oraz z buraczkami albo kiszonymi ogórkami. Smacznego! :)pieczona gęś

Bon Appetit Małgorzaty
Gulasz z szynki wieprzowej 255

moich ulubionych blogów - gulasz według Margarytki. Polecam - ten gulasz jest wyborny! Pasuje zarówno do ziemniaków, klusek śląskich jak i kasz :) My zjedliśmy z kaszą gryczaną na sypko i buraczkami w zalewie chrzanowej.Składniki:60 dag surowej szynki2 cebule1 liść laurowy4 ziarenka ziela angielskiegopieprz, sólsłodka mielona paprykachilli1 płaska łyżeczka cukruodrobina olejuzioła prowansalskie1 łyżka mąki pszennej Sposób przygotowania:1. Mięso umyć

Kuchnia domowa Ani
Barszcz ukraiński z botwinką 152

kostkę warzywa: ziemniaki, marchewkę, selera, cebulę, a także liść laurowy i ziele angielskie.3. W międzyczasie myjemy i kroimy w paski botwinkę, buraki obieramy i ścieramy na tace jarzynowej. Buraczki zalewamy wrzątkiem.4. Z zupy wyciągamy skrzydełka i dodajemy buraki razem z wywarem, odsączoną fasolę, pokrojoną botwinkę, łyżeczkę kminku, zmiażdżone ząbki czosnku i chwilkę gotujemy. W razie potrzeby dolewamy wody.5

Kuchnia domowa Ani
Śledzie pod pierzynką 303

każdą imprezę, na kolację...mamy fazę ostatnio na śledzie;)))Składniki;5 solonych filetów śledziowych,cebula,4 ogórki konserwowe,2 ziemniaki duże,2 buraki duże lub gotowa sałatka z buraczków z papryką,3 jajka,majonez,Wykonanie;Śledzie moczymy w wodzie na 2 godziny. Po tym czasie na pół godziny w mleku. Kroimy w paseczki. Gotujemy jajka, ziemniaki i buraki. Kroimy

Anioły w kuchni
Gulasz z dzika 216

Kiedy sos zgęstnieje, wyławiamy rozmaryn, dodajemy masło i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy z powrotem mięso, podgrzewamy i podajemy . Można z kaszą lub kluskami kładzionymi i buraczkami . Smacznego

Stare Gary
Zapiekana kasza z jarmużem i chorizo 175

się roztopi. Jeżeli przygotowaliśmy danie wcześniej, wstawiamy do piekarnika na ok 30 minut, żeby dobrze się zagrzało. Można na początku naczynie przykryć folią. Do kaszy podałam sałatkę z kiszonych buraczków. Świetne zestawienie. Smacznego

Stare Gary
Pieczony schab z musztardą 164

przez ok 60 minut. ( temp wewnątrz mięsa 54 - 60 st C) Po wyjęciu z piekarnika pozostawić przez co najmniej 10 minut pod przykryciem.Podawać na gorąco z chrzanem i buraczkami lub na zimno jako wędlinę. Smacznego

Stare Gary
Najlepsze pierogi na Wigilię 394

Pyszny, ale jak różny od tego, co znam z rodzinnego domu! W związku z tym aktualnie raczę nas moimi ulubionymi wigilijnymi, polskimi daniami. Pokazałam Wam przepis na krem z buraczków, który świetnie zastąpił barszcz. Do niego podałam moje ukochane pierogi - mogłabym je jeść cały rok, ale przygotowuję tylko w grudniu. Inaczej chyba straciłyby swoją magię...Tych pierogów nie pamiętam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Barszcz czerwony z ciecierzycą i mlekiem kokosowym 128

oleju rzepakowegp1/2 lyzeczki mielonego kuminu500 ml bulionu warzywnego( uzylam Alnatury)400 ml mleka kokosowego z puszki215 g ciecierzycy ugotowanej( z puszki)sol, pierz z mlynkaswieza kolendra do przybraniaPrzygotowanie:Czerwone buraczki obieramy i kroimy w kostke,raczej mala,wtedy szybko beda miekkie.Cebule i czosnek siekamy i podsmazamy na oleju.Dodajemy pokrojone w kostke buraki,posypujemy kuminem ,podsmazymy okolo 5 minut.Zalewamy bulionem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pyszny rosół na giczy wołowej-Rindfleischsuppe 209

Rosół to świetna rozgrzewajaca zupa,zimą też samkuje najlepiej.Od dawna już rosół za mną chodził.I nie tylko sama zupa,ale rozpływająca się w ustach sztuka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania