Przepis na : obiad
Gdy słońce przygrzewa nie ma się ochoty na ciężkie dania, w takie dni idealnie sprawdzają się chłodniki. Dzisiaj polecam bombę witaminową z botwinki- szczególnie polecany dla anemików :) Składniki (na 4 porcje): 2 pęczki botwinki + 2 buraki bulion warzywny (ok. 1,5l) ząbek czosnku ogórek szklarniowy lub 3 ogórki gruntowe pęczek koperku kefir 400g pieprz 4 jajka W garnku nastawiamy bulion warzywny i dodajemy buraki- umyte, obrane i pokrojone w kostkę. Botwinkę dokładnie myjemy i ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...