buraczki - 4888 przepisów (strona:264/326)

Sałatka z buraka i kiszonego ogórka 152

nigdy nie próbowałam połączenia buraka i kiszonego ogórka. Dorzuciłam do tego koperek oraz cebulkę i w ten sposób powstała przepyszna sałatka – idealna np. do lunchboxa. Jeżeli nie macie buraczka ugotowanego na parze w niektórych sklepach widziałam już ugotowane. Składniki: 1 duży ugotowany czerwony burak 2 duże kiszone ogórki pół dużej cebuli pęczek koperku sól, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy

Życie ze smakiem
Blue cheese dressing... I o jedzeniu bez granic (Pizza Hut) 178

kilka razy. I kiedy pojawia się zamówiony obiad nikt już nie jest głodny...  Ale muszę przyznać, że mnie w zupełności wystarcza do szczęścia miska sałaty z pokrojonym buraczkiem i kukurydza, i z dużym kleksem sosu/dressingu z sera pleśniowego. Dlatego zaraz po powrocie do domu wynalazłam przepis na takowy, do odtworzenia, kiedy tylko najdzie mnie ochota na michę zielonego dobra

Lejdi of the house
Ciasto czekoladowe z burakiem - mega 139

mięsiste i długo zachowuje świeżość. Kolejne na blogu z ciast z dodatkiem warzyw, które wzbogacają małe co nieco do kawy o wartościowe składniki odżywcze. Dzisiaj w roli gwiazdy poczciwy buraczek! Moje ulubione warzywo jest w cieście absolutnie niewyczuwalne. Sama zdrowa słodycz. Zrób i poznaj ten smak

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pięć Przemian - recenzja zdrowej żywności 213

przygotować je na sposób wegański. Placuszki są niezwykle delikatne, mięciutkie i puszyste. Czuć, że faktycznie są wytrawne, ale kompletnie nie czuć soli, co dla mnie jest dużym atutem. Buraczek jest raczej słabo wyczuwalny, za to przebija się lekko cebulka. Ogólnie podsumowuje je bardzo dobrze i szczerze polecam. Wartość odżywcza w 100 g produktu:  Energia: 374 kcal Tłuszcz

Zdrowie na języku :P
Kotlety mielone po szwedzku 114

Przepis zaczerpnięty z książki " Najlepsze kotlety ". Kolor różowy zawdzięczają dodatkowi marynowanego buraczka, choć w całym daniu nie jest on bardzo wyczuwalny. Dla urozmaicenia smaku domowych klopsów można wykorzystać ten, jednak inny od rodzimego, przepis. Składniki : - 300 g mielonego mięsa, - mała cebula, - 1/2 ziemniaka, - 1mały, marynowany burak, - 1małe jajko, - 2 - 3 łyżki bułki tartej, - 2 łyżki mleka, - sól, pieprz, - bułka tarta

Przepisy Mikołaja
Jajka marynowane 113

Długo zwlekałem z ich zrobieniem, ale ciekawość smaku zwyciężyła. Przepis zaczerpnięty z bloga Z Majeczką w kuchni . Od siebie dodałem buraczka marynowanego dla koloru i ząbek czosnku :) Na zdjęciu : marynowane jajka są w kolorze różowym. Składniki : - ugotowane i obrane jajka, - 1/4 szklanki octu, - 1 szklanka przegotowanej wody, - 1 łyżeczka soli, - pieprz ziarnisty, - ziele angielskie, - listek laurowy, - cebula czerwona pokrojona

Przepisy Mikołaja
Pierogi szpinakowe z kaszą gryczaną i serem feta 140

słówko Hani z czasów przedszkolnych: TRZEBAŁO) pomyśleć o czymś nowym. Kiedyś robiłam kolorowe naleśniki, znajdziecie je TUTAJ . Idąc tym tropem, czemu nie dodać szpinaku do ciasta na pierogi? Albo buraczka ćwikłowego? Albo przecieru pomidorowego? A do tych na słodko ciemnego kakao. Można pójść dalej i dodać te składniki do ciasta na pizzę. Różową już robiłam i kiedyś Wam pokażę

bistro mama
Burgery dla dzieci z parówkami, frytkami z batatów i ketchupem z mango! Pomysł na kinderbal. 146

bataty - 1 mały burak - 1 mała cukinia - łyżka sezamu - 1 mango - świeża bazylia - olej rzepakowy do smażenia 1. Parówki natnij na cztery części po każdej ze stron. Cukinię i buraczka zetnij na mandolinie na cienkie plasterki. 2. Bataty obierz ze skórki, pokrój na frytki i smaż na złoty kolor. 3. Mango obierz ze skóry, usuń pestkę i zmiksuj miąższ

SMYKWKUCHNI
Restauracja Garden (Walentynkowo) 171

mówi się w popularnych programach kulinarnych. Fantastyczne, minimalistyczne menu tak, aby każde danie mogło zostać w pełni dopieszczone. Przejdę do tego, co zamówiliśmy. Na początek niespodzianka od szefa kuchni. Buraczek nadziewany kozim serem. Jako, że nie cierpię koziego sera byłam lekko podłamana, ale postanowiłam spróbować. To, co zjadłam było naprawdę rewelacyjne. Na samym początku ten miły poczęstunek wprawił mnie

Karola gotuje
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 484

Sałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny. Złoty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drożdżowe racuchy 217

Drożdżowe racuchy to nasza propozycja słodkości na karnawał. Racuchy robi się bardzo szybko i ten przepis nie wymaga wyrabiania ciasta. Ciasto wymieszacie przy pomocy łyżki. Szybkie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Carpaccio z buraka 151

Uwielbiam buraki i przygotowuje je często pod różnymi postaciami, ale nie mam pojęcia, jak to się stało, że do tej pory na blogu nie pojawił

Codzienne Gotowanie
Tort piernikowy z galaretką żurawinową (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 170

okresie nie może zabraknąć również piernika! Zapragnęłyśmy piernika wilgotnego, mocno przyprawionego z owocowym dodatkiem a do tego całkowicie wegańskiego. Udało się! 😎 Wilgotność ciasta uzyskałyśmy dzięki wykorzystaniem małego buraczka, którego absolutnie w wystudzonym cieście nie było czuć. Owocowa galaretka sprawiała, że ciasto wraz czekoladą i krówkami wegańskimi Super Krówka nie jest zbyt słodkie i mdłe. Jak widać warto przemycać

Candy Pandas
Gwiazdkowa sałatka śledziowa 318

jabłko, posypać solą, pieprzem, posmarować trzema łyżkami majonezu, śledź, czerwona cebula posmarować trzema łyżkami majonezu, delikatnie posypać solą, pieprzem, ziemniaki, pietruszka, delikatnie posypać solą, pieprzem, posmarować trzema łyżkami majonezu, buraczek i posmarować cienką warstwą majonezu. Sałatkę przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce najlepiej całą noc. 5. Sałatkę odwrócić do góry dnem na przygotowany wcześniej talerz

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z kolorowego makaronu z szynką i pomidorami koktajlowymi 281

Sałatka z kolorowego makaronu z szynką i pomidorami suszonymi to idealna kompozycja na przyjęcie w gronie najbliższych ale również pomysł na zdrowe i pożywne danie dla

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!