buraczki - 4888 przepisów (strona:272/326)

BARSZCZ Z CZERWONĄ KAPUSTĄ I SOCZEWICĄ 93

Rozgrzewający, sycący barszcz czerwony z dużą ilością korzeniowych warzyw, pieczonymi burakami oraz soczewicą z puszki.  Ugotowałam go na bulionie warzywnym ( jeśli nie mamy domowego bulionu

cool and minty
BARSZCZ UKRAIŃSKI Z POMIDORAMI I CZERWONĄ SOCZEWICĄ 93

Jedna z moich ulubionych zup w sezonie jesienno-zimowym. Pełna warzyw, sycąca i rozgrzewająca. Idealna na przeziębienie, gdy nie mamy ochoty jeść nic ciężkiego, a potrzebujemy

cool and minty
Zakwas z buraków czerwonych 57

ZAKWAS Z BURAKÓW CZERWONYCH – ZAKWAS BURACZANY – NA BARSZCZ CZERWONY Dobroć barszczu zależy głównie na świeżym kwasie burakowym – Lucyna Ćwierczakiewiczowa , “365 obiadów”

Tajemnice Smaku
Kulinarnie w Zakopanem 75

mamy po co do domu wracać Oczywiście ze słoiczkiem żurawiny błotnej. Wędzone serki zainspirowały nas do eksperymentów kulinarnych i powstało, tu na miejscu kilka smacznych dań : Sałatka z buraczkiem, roszponką, olejem lnianym i serowym warkoczem , Scypek z karmelizowanym ananasem Rukola z góralskim scypkiem i gruszką Sałatka Frisee z góralskim serkiem scypkiem Pod wpływem zimowej i góralskiej atmosfery, namówiliśmy się

Tajemnice Smaku
Babeczki czekoladowe z buraczkiem, kremem mascarpone i pudrem z buraka 75

Babeczki czekoladowe z buraczkiem, kremem mascarpone i pudrem z buraka Uwielbiamy buraki pod każdą postacią i chętnie je dodajemy nawet do wyrobów na słodko. Tym razem wykorzystałyśmy je do czekoladowych muffinek. Dzięki dodatkowi buraka są wilgotne i aromatyczne. Zróbcie eksperyment i nie zdradzajcie domownikom dodatku tego tajnego składnika. Jeśli odgadną, że to burak obiecajcie nagrodę… kolejną babeczkę Składniki BABECZKI

Tajemnice Smaku
Sałatka z wędzonym serem kozim, burakiem i borówkami 78

jako półprodukt do sałatek. Z upływem dni zmienia smak na wyrazistszy zyskując uznanie kolejnych amatorów. Idealny na grilla lub na ognisku.”* Sałatka ze szpinakiem, gotowanym lub pieczonym buraczkiem, garścią borówek podana z podsmażonym i jeszcze ciepłym wędzonym serem…. pyszności. Aby jednak wszystko dobrze smakowało ważne jest, abyśmy ser obsmażyli tuż przed podaniem sałatki. Kiedy wędzony, smażony ser przestygnie

Tajemnice Smaku
Chlebek buraczany z kminkiem, czarnuszką i fetą 62

Przepis na ten chlebek znalazłam w książce Yotama Ottolenghi “Prosto”. Kiedy zaczęłam czytać długą listę składników trochę się przeraziłam, ale po analizie stwierdziłam, że

Tajemnice Smaku
Botwina kiszona w kefirze 60

Chłodnik z botwinki to najlepsza zupa na upały. Do tej pory przygotowywałam chłodnik tradycyjnie, czyli obgotowywałam botwinkę w wodzie lub bulionie, studziłam dodawałam pozostałe warzywa, kefir

Tajemnice Smaku
Kiszona kalarepa z burakiem 113

Uwielbiam kiszonki, szczególnie te z dodatkiem buraków. Czerwony burak, oprócz smaku nadaje kiszonym warzywom piękny kolor. Kalarepę kroimy w słupki, dzięki temu będzie chrupiąca i wyrazista

Tajemnice Smaku
Wytrawna orkiszowa tarta – galette – z ricottą, ziemniakami, burakiem i kiełbasą 88

Rustykalna tarta gallete to jeden z moich ulubionych wypieków. Jest bardzo prosta w wykonaniu, nie potrzebujemy foremki,  a ciasto możemy przygotować dzień wcześniej i trzymać

Tajemnice Smaku
Jak pasteryzować słoiki 156

Przygotowując domowe przetwory , aby przedłużyć ich trwałość i móc przechowywać je przez dłuższy czas, musimy poddać je procesowi pasteryzacji . Warto zatem wiedzieć jak pasteryzować słoiki. Pasteryzacja

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Buraczany kotlet mielony 79

okazji pokazania Wam przepisu na pyszny sok z buraka pisałam o prozdrowotnych właściwościach tego warzywa. Do przygotowania soku wykorzystałam surowego buraka, dlatego dziś pokażę Wam przepis z wykorzystaniem smażonego buraczka. Tradycyjnie buraki na obiad kojarzone są z surówką - zazwyczaj jemy buraki zasmażane, czasem z dodatkiem śmietany lub jogurtu. Ja dziś pokażę inny sposób przemycenie ich w obiedzie - przyda się zwłaszcza

Z notatnika dietetyka
PLACUSZKI JARMUŻOWE - ZDROWA PRZEKĄSKA /DRUGIE ŚNIADANIE DLA DZIECKA 123

Lubią zgłodnieć między śniadaniem a obiadem. Wolę mieć na tę okazję w rezerwie takie oto placuszki. Nie zawsze "pakuję" w nie jarmuż. Często ich składnikiem jest dynia, cukinia lub buraczek. Dziś jednak postanowiłam przemycić dzieciom porcję zieleniny. Dodałam tez kurkumę- przyprawę, która powinna gościć w codziennym menu, bo ma właściwości antywzapalne, wzmacnia odporność, oczyszcza krew, reguluje poziom cukru we krwi

Jeść, by żyć w zdrowiu
PYSZNE SOKI W WYCISKARCE KUVINGS D9900 83

promocja-kuchnia-marioli Polecam pyszne przepisy na soki, sorbety i musy.  SOK Z JARMUŻEM :   3 plasterki imbiru 3 duże liście jarmużu  3 jabłka 1 marchew 1 buraczek odrobina liści mięty lub melisy Umyte owoce i warzywa wkładamy partiami do wyciskarki i miksujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Zimowa sałatka z białej kapusty 77

Czas Przygotowania : 1 godz Gotowe w : 1 godz   Bardzo lubię sałatkę z kapusty i papryki dlatego każdego roku obowiązkowo musi zagościć w mojej piwnicy, tak

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy

Proponowane wyszukiwania