Interesujący mix składników zaskakujący dla niektórych na pierwszy rzut oka, jednak razem tworzy pyszne coś! Nasz niedoceniany buraczek napakowany w antyoksydanty i tlenki azotu, które zapewniają transport tlenu do mięśni. Idealnie przed treningiem! :) Składniki (porcja około 400kcal): 70g bardzo dojrzałego banana 40g surowego buraka (obranego) 20g otrębów owsianych firmy Kupiec 10g uprażonych wiórek kokosa 60g twarogu sernikowego President
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpapryką Śledź w oleju z cebulą Śledź po kaszubsku II Śledź w sosie czosnkowym Rolmopsy z ogórkiem Śledź wiejski Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź pod buraczkiem
Kulinarne przygody Gatitycałą porcję. Już wiem, że takich klusek mi nie odmówi :) Kluseczki, dzięki zawartości buraków, mają śliczny czerwony kolor, są nieco słodsze od zwykłych ziemniaczanych klusek i mają przyjemny posmak buraczka. Sos śmietanowo - serowy z dodatkiem rozmarynu idealnie dopełnił smak dania. Składniki: około 700 g ugotowanych w mundurkach ziemniaków 1 ugotowany duży burak lub 2 mniejsze 1 jajko szczypta soli
na moim stole...Pyszne, wilgotne ciasto z dodatkiem buraków, kakao, cukru trzcinowego i dużej ilości wiórków kokosowych. Pycha <3 Przepis pochodzi ze magazynu "Moje gotowanie: zimowy warzywnik". Zapraszam
My Culinary Artsoczystej pomarańczy 1 łyżka miesznaych ziaren: pestki z dyni, słonecznik, piniole, sezam, suszona żurawina cukier, miód do smaku Przygotowany: Do blendera kielichowego wlewamy jogurt. Banana, pomarańczę i buraczka obieramy ze skóry i dzielimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do blendera z jogurtem. Miksujemy, dodajemy na koniec, do smaku cukier lub miód, albo np. daktyle. Podajemy posypane ulubionymi ziarnami
Moja smaczna kuchniazimną wodą na 30 minut, wodę wylać, wlać nową i moczyć okoły godziny, matiasy wylać na sito aby dobrze odciekły z wody do rozdrabniacza włożyć wszystkie składniki oprócz matiasów, buraczek zostawiłam jeden ugotowany z barszczu, można użyć też ćwikłowy wszystko dokładnie zmiksować-rozdrobnić marynatę wylać na matiasy, zamieszać i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki aby smaki się przegryzły
W Mojej Kuchni LubięJuż jest najwyższy czas na przygotowanie zakwasu do barszczu czerwonego. Barszcz na naturalnym zakwasie to jest coś Buraki dokładnie wyszorować i umyć. Pokroić na małe kawałki
Kuchnia Pokoleńtakie nie, no ale jeść coś trzeba): - puszka białej fasoli (czyli już wiecie, jak bardzo mi się spieszyło, bo przecież białą fasolę gotuje się samemu ;) ), - 1 mały SUROWY buraczek, - 1 ogórek kiszony, - 1 ząbek czosnku, - troszeczkę soli ale niekoniecznie, - 1 łyżeczka oleju konopnego. ZBLENDOWAĆ. SMAROWAĆ CHLEBEK. JEŚĆ. NIE UMIEĆ PRZESTAĆ :D Ostatnio bardzo lubię ładować surowe buraki gdzie się
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEProsta a zarazem bardzo smaczna sałatka która stanowi doskonały dodatek do obiadu. Składniki: 0,5 kilograma buraków czerwonych 1 cebula sól, pieprz cukier sok z cytryny
Bajeczna Kuchniapora na kolejny zestaw jedzonka do pracy. Dziś u mnie pogoda wybitnie szaro jesienna, ale jedzenie nadal kolorowe i oczywiście bardzo smaczne ;) Śniadanie : Jogurt naturalny, maliny. Lunch : Sałatka z buraczkiem i fetą. Smacznego
Codzienne GotowanieSałatka winegret to po prostu sałatka jarzynowa , z tą różnicą, że nie dodaje się do niej majonezu. Konieczny jest za to buraczek nadający całości pięknego koloru. Jak to z tego typu daniami bywa każda gospodyni robi ją i doprawia po swojemu więc sałatka rosyjska ma tyle wersji ile przygotowujących. Podstawowe warzywa sałatki rosyjskiej są niezmienne - buraki, ziemniaki, marchew i cebula
Smaczna PyzaKochani odkąd kupiłam sobie wyciskarkę do soków stałam się ich wielką entuzjastką. Są przepyszne i zdrowe. Dostarczają organizmowi w prosty sposób niezbędne minerały i witaminy. Soki
potrawyregionalnePieczone żeberka w pysznym, gęstym słodko-ostrym sosie. Zioła, imbir, czosnek, miód, ostra musztarda i wędzona papryka dały wyśmienity smak. Dodanie sosu sojowego i angielskiego
potrawyregionalneBarszcz ukraiński pochodzi z Ukrainy i stanowi jedno z dań narodowych w tym kraju. Gęsty, pożywny i pełen smaków. W Polsce do barszczu ukraińskiego
potrawyregionalne