Przepis zaczerpnięty z książki " Najlepsze kotlety ". Kolor różowy zawdzięczają dodatkowi marynowanego buraczka, choć w całym daniu nie jest on bardzo wyczuwalny. Dla urozmaicenia smaku domowych klopsów można wykorzystać ten, jednak inny od rodzimego, przepis. Składniki : - 300 g mielonego mięsa, - mała cebula, - 1/2 ziemniaka, - 1mały, marynowany burak, - 1małe jajko, - 2 - 3 łyżki bułki tartej, - 2 łyżki mleka, - sól, pieprz, - bułka tarta
Przepisy MikołajaDługo zwlekałem z ich zrobieniem, ale ciekawość smaku zwyciężyła. Przepis zaczerpnięty z bloga Z Majeczką w kuchni . Od siebie dodałem buraczka marynowanego dla koloru i ząbek czosnku :) Na zdjęciu : marynowane jajka są w kolorze różowym. Składniki : - ugotowane i obrane jajka, - 1/4 szklanki octu, - 1 szklanka przegotowanej wody, - 1 łyżeczka soli, - pieprz ziarnisty, - ziele angielskie, - listek laurowy, - cebula czerwona pokrojona
Przepisy Mikołajasłówko Hani z czasów przedszkolnych: TRZEBAŁO) pomyśleć o czymś nowym. Kiedyś robiłam kolorowe naleśniki, znajdziecie je TUTAJ . Idąc tym tropem, czemu nie dodać szpinaku do ciasta na pierogi? Albo buraczka ćwikłowego? Albo przecieru pomidorowego? A do tych na słodko ciemnego kakao. Można pójść dalej i dodać te składniki do ciasta na pizzę. Różową już robiłam i kiedyś Wam pokażę
bistro mamabataty - 1 mały burak - 1 mała cukinia - łyżka sezamu - 1 mango - świeża bazylia - olej rzepakowy do smażenia 1. Parówki natnij na cztery części po każdej ze stron. Cukinię i buraczka zetnij na mandolinie na cienkie plasterki. 2. Bataty obierz ze skórki, pokrój na frytki i smaż na złoty kolor. 3. Mango obierz ze skóry, usuń pestkę i zmiksuj miąższ
SMYKWKUCHNImówi się w popularnych programach kulinarnych. Fantastyczne, minimalistyczne menu tak, aby każde danie mogło zostać w pełni dopieszczone. Przejdę do tego, co zamówiliśmy. Na początek niespodzianka od szefa kuchni. Buraczek nadziewany kozim serem. Jako, że nie cierpię koziego sera byłam lekko podłamana, ale postanowiłam spróbować. To, co zjadłam było naprawdę rewelacyjne. Na samym początku ten miły poczęstunek wprawił mnie
Karola gotujeSałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny. Złoty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Drożdżowe racuchy to nasza propozycja słodkości na karnawał. Racuchy robi się bardzo szybko i ten przepis nie wymaga wyrabiania ciasta. Ciasto wymieszacie przy pomocy łyżki. Szybkie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam buraki i przygotowuje je często pod różnymi postaciami, ale nie mam pojęcia, jak to się stało, że do tej pory na blogu nie pojawił
Codzienne Gotowanieokresie nie może zabraknąć również piernika! Zapragnęłyśmy piernika wilgotnego, mocno przyprawionego z owocowym dodatkiem a do tego całkowicie wegańskiego. Udało się! 😎 Wilgotność ciasta uzyskałyśmy dzięki wykorzystaniem małego buraczka, którego absolutnie w wystudzonym cieście nie było czuć. Owocowa galaretka sprawiała, że ciasto wraz czekoladą i krówkami wegańskimi Super Krówka nie jest zbyt słodkie i mdłe. Jak widać warto przemycać
Candy Pandasjabłko, posypać solą, pieprzem, posmarować trzema łyżkami majonezu, śledź, czerwona cebula posmarować trzema łyżkami majonezu, delikatnie posypać solą, pieprzem, ziemniaki, pietruszka, delikatnie posypać solą, pieprzem, posmarować trzema łyżkami majonezu, buraczek i posmarować cienką warstwą majonezu. Sałatkę przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce najlepiej całą noc. 5. Sałatkę odwrócić do góry dnem na przygotowany wcześniej talerz
Szalona Kuchnia EwelinySałatka z kolorowego makaronu z szynką i pomidorami suszonymi to idealna kompozycja na przyjęcie w gronie najbliższych ale również pomysł na zdrowe i pożywne danie dla
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ostatnio wymyślam przepisy na dania bezmięsne wege. Czy przeszłam na wege? Ależ nie! Czasem mam tylko ochotę zjeść coś innego niż mielony czy kurczaka;) Kotleciki z
Ana Mari's worldOstatnio wymyślam przepisy na dania bezmięsne wege. Czy przeszłam na wege? Ależ nie! Czasem mam tylko ochotę zjeść coś innego niż mielony czy kurczaka;) Kotleciki z
Ana Mari's worldSałatka ze smoczym owocem to kolejna propozycja śniadania na słodko. Zdarza się, że nie mamy chęci na śniadanie to alternatywą na takie dni właśnie może być
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!monotonii jeśli chodzi o pieczywo, bo albo białe, albo ciemne razowe bułeczki. A gdyby tak wprowadzić małe urozmaicenie? Proponuję czerwone bajgle. Kolor jest naturalny i pochodzi z czerwonego buraczka. Nie tylko wnosi do śniadaniowej bułki dużo energii, ale i dodatkowe wartości odżywcze. Bajgle to bułeczki obgotowywane przed pieczeniem w wodzie z sodą, taka tradycja, ale tak naprawdę są bardzo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!