buraczki - 4888 przepisów (strona:280/326)

Sakiewki francuskie z wkładką 128

pieprzu czarnego pół łyżeczki ziół prowansalskich czarnuszka sos:1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany kwaśnej 18% 1 łyżka ketchupu Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kwadraty(ok.15 sztuk).Buraczka kroimy w drobną kostkę,przekładamy do miseczki,dodajemy rybkę,kaszę,kukurydzę,sól,pieprz i zioła-dokładnie mieszamy.Na środek każdego kwadratu ciasta nakładamy niepełną łyżkę nadzienia i składamy na trójkąt,zlepiamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Lekki krem warzywny, przy którym stać w upały nie trzeba 182

obiad. Podstawowym warunkiem, jakie powinien spełniać posiłek przy takich temperaturach to lekkość i najlepiej, żeby szybko można go było przygotować. Z lodówki wyciągnęłam trzy ostatnie marchewki i ostatniego młodego buraczka, którego brać wcześniej trafiła do botwinki. Nie może się zmarnować! Szybko obrałam i ugotowałam warzywa. Zrumieniłam nasiona, żeby można było coś w tym kremie chrupnąć. Do tego delikatny aromat rozmarynu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sałatka z buraków i papryki 146

3 kg buraków ćwikłowych 0.5 kg papryki 0,5 kg cebuli na zalewę; 1 szkl octu niecała szklanka cukru ziele angielskie liść laurowy trochę soli Buraki

Gotowanie jest łatwe
WEGETARIAŃSKIE KOTLETY Z CZERWONEJ SOCZEWICY I KASZY JAGLANEJ 274

Zapraszam na pyszne, wegetariańskie i aromatyczne kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej . Idealne do hamburgera, jako główne danie lekkiego obiadu z surówką lub po prostu do

potrawyregionalne
Chłodnik ze śledziem, buraczkiem, ogórkiem małosolnym oraz czarnuszką 162

Chłodnik ze śledziem, buraczkiem oraz ogórkiem małosolnym Danie, które zadowoli podniebienie w upalne dni. Zapraszam.  Składniki: 4 filety śledziowe   4 ugotowane buraki 4 ogórki małosolne (domowe ;)) 2 cebule 600 g jogurtu naturalnego 2 szczypty pieprzu 2 szczypty czarnuszki   Wykonanie: Filety umyte, osuszone pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. Dodać pokrojone w kostkę buraki, ogórki oraz

Wino Francja Kuchnia
Chłodnik bazyliowy – because I’m happy! :) 101

Chłodnik to nietypowy, bo to chłodnik bazyliowy. W dodatku lekko “szczypiący”, czyli charakterny 🙂 Podaję niezwykle ważny powód do bezbrzeżnej radości: na rynku jest świeża botwinka!  

Wiszniówka
Koktajl warzywny z burakami i marchewką 107

Dosyć nietypowy koktajl, bo z całymi burakami i marchewkami, co nadało mu dużej gęstości. Warto się jednak skusić, bo jest bardzo zdrowy. SKŁADNIKI 150 g buraków

Passions hobbies life
JABŁECZNIK Z BITĄ ŚMIETANĄ 121

Śmietana :  200 ml śmietany 30 % 1 cukier waniliowy 1 śmietanfix odrobina czerwonego barwnika lub 1 łyżka soku z buraczka Śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach z cukrem waniliowy. Kiedy jest już ubita dodajemy śmietanfix, barwnik i mieszamy.  Śmietanę odkładamy w chłodne miejsce

Kulinarne Fantazje Marioli
Warsztaty Seko - na fali smaku 130

curry zdekonstruowana sałatkę śledziową na pieczonym ziemniaku śledzie w peperonacie z gorącymi ziemniakami gryczane bliny z jabłkiem, jajkiem i śledziem tatara ze śledzia z fenkułem i jalapeno, awokado i buraczkiem W trakcie warsztatów powstały również nowe pomysły na dania ze składników, które nam zostały na stołach. Była to między innymi sałatka z podsmażanymi ziemniakami i szczypiorkiem. Muszę przyznać, że większość

Kulinarne przygody Gatity
Burak, rukola i feta! 134

Takie nic. Coś z niczego. A pyszne i dla oka przyjemne. W trzy minuty dosłownie, no chyba, że buraki trzeba upiec :) Ale wiecie... czasy takie, że

bistro mama
Łopatka wieprzowa w sosie własnym 166

możemy dodatkowo przesmażyć na tłuszczu około łyżki mąki i dodać ją do gotującego się sosu. Sos świetnie smakuje z ziemniakami, kaszą czy kopytkami. Dobrym dodatkiem będzie tu np . czerwony buraczek

Proste Potrawy
Cukinie faszerowane . 147

pieczarki słonecznik,podprażony wcześniej na suchej patelni Mięso kroimy na małe kawałki ,doprawiamy solą ,pieprzem i przesmażamy krótko na patelni razem z cebulką pokrojoną w kostkę .Dodajemy pokrojone pieczarki .Buraczka i wydrążony środek z cukinii również kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do mięsa .Krótko smażymy ,dodajemy słonecznik i napełniamy farszem wydrążone cukinie skropione w środku oliwą .Pieczemy na blaszce

Ladylaura.

Proponowane wyszukiwania