buraczki - 4888 przepisów (strona:279/326)

Zakwas buraczany 1044

Zakwas z buraków lub kiszonka z buraków ma wiele cennych właściwości zdrowotnych. Podobnie jak kapusta kiszona niepasteryzowana i ogórki kiszone, dostarcza witaminę C

To co kocham
Śledź w buraczkach 165

Nie wiem jak Wy ale ja ze słodyczy najbardziej lubię śledzie… . Słodycze też lubię ale śledziom nie umiem się oprzeć. Dzisiejsza propozycja świetnie się sprawdza

Mama z miasta
Domowy sok marchwiowy z buraczkiem 170

ważny efekt a nie droga przez decybele do sukcesu! Maszyna soczek wyprodukowała przesmaczny! Solidnej porcji marchewki potowarzyszyło tu jabłko i pomarańcza do smaku. A kolorytu dodał buraczek . Wśród szalejących w domowych pieleszach przedświątecznych porządków miło było się pokrzepić taką szklanicą pełną zdrowia . Akurat siły dodała na zmaganie się z kolejną warstwą kurzu na szafkach pokojowych, pejzażem plam kafelkowych w łazience

Grunt to przepis!
Przepisy na śledzia na Wigilię 149

śledzika,  może i Wy znajdziecie u mnie inspirację na tę pyszną rybę ? 💗 Przepisy na śledzia na Wigilię Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Śledź po kaszubsku II   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie

Kulinarne przygody Gatity
Tatar ze śledzia 164

dzień wcześniej i zostawić  w lodówce, aby wszystkie smaki dobrze się przegryzły. Na blogi znajdziecie też inne przepisy na pyszne śledzie: Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie

Kulinarne przygody Gatity
Surówka z marchwi i buraka 104

Ta zaskakująca surówka to duża niespodzianka kulinarna – niespotykany kolor i wyjątkowy smak. Udane połączenie marchewki, buraka i orzechów włoskich to pomysł

To co kocham
Sałatka śledziowa z burakiem i ananasem 151

Jak na środę popielcową przystało, pojawia się w mojej kuchni sałatka śledziowa. Lubię tylko takie sałatki, w których widać składniki, z jakich

To co kocham
Wiosenna zupa botwinkowa 150

Nie wiem, czy botwinkę zalicza się do nowalijek, ale dla mnie to wiosenne warzywo, które doskonale odkwasza i odtruwa organizm, a 

To co kocham
Krem botwinkowy z pomidorami 131

Lekkostrawna i niskokaloryczna zupa na bazie botwinki o smaku pomidorowym. Zmiksowana na gładki krem może być podawana z ryżem, makaronem lub

To co kocham
Śledzie w śmietanie z buraczkami i pęczakiem 290

trwa ok jednej godziny. Kaszę pęczak ugotować w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odsączyć. Płaty śledziowe pokroić na cząstki i dodać do nich pokrojonego w kostkę buraczka ćwikłowego i wystudzoną kaszę. Wszystko skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki, śmietanę i doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie połączyć i odstawić na godzinę, aby smaki

https:KKuchniaMniam
Ćwikła z chrzanem jak zrobić? Ćwikła na zimę 134

Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs.

Ekspansja smaku
Sakiewki francuskie z wkładką 132

pieprzu czarnego pół łyżeczki ziół prowansalskich czarnuszka sos:1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany kwaśnej 18% 1 łyżka ketchupu Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na kwadraty(ok.15 sztuk).Buraczka kroimy w drobną kostkę,przekładamy do miseczki,dodajemy rybkę,kaszę,kukurydzę,sól,pieprz i zioła-dokładnie mieszamy.Na środek każdego kwadratu ciasta nakładamy niepełną łyżkę nadzienia i składamy na trójkąt,zlepiamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Lekki krem warzywny, przy którym stać w upały nie trzeba 184

obiad. Podstawowym warunkiem, jakie powinien spełniać posiłek przy takich temperaturach to lekkość i najlepiej, żeby szybko można go było przygotować. Z lodówki wyciągnęłam trzy ostatnie marchewki i ostatniego młodego buraczka, którego brać wcześniej trafiła do botwinki. Nie może się zmarnować! Szybko obrałam i ugotowałam warzywa. Zrumieniłam nasiona, żeby można było coś w tym kremie chrupnąć. Do tego delikatny aromat rozmarynu

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania