Sałatka warstwowa z kurczakiem to bardzo ciekawa propozycja sałatki na każdą okazję. Przygotowanie jej nie zajmuje zbyt wiele czasu, a łączy w sobie smak kurczaka, świeżych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Hummus to klasyczna pasta przygotowywana z ciecierzycy, pasty sezamowej i czosnku. Świetnie będzie się nadawała do pieczywa lub pieczonej tortilli. Jest bardzo szybka w przygotowaniu i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kocham jedzenie, które można przyrządzić szybko, bez większego wysiłku, ze składników, które zalegają w kuchennych szafkach lub na dnie lodówki, a przy tym jest smaczne, zdrowe
Fitsweet.mepierogom piękny, różowy kolor, zaś ziarenka maku dodałam to "białego ciasta" i powstały pierogi w kropki. Wszystkie pierogi nadziałam pysznymi farszami: niebieskie - smażonymi krewetkami i dynią; zielone - cudownym połączeniem buraczka i koziego sera; żółte - delikatną mozzarellą i kwiatami klitorii; czarne - ricottą, mozzarellą i sezamem; różowe - fetą i rukolą, zaś białe w kropki - pieczarkami, mozzarellą i atramentem z kałamarnicy. Wszystkie farsze
Słodko-Słony Świat IlonyJeśli znudziła Wam się tradycyjna sałatka warzywna i macie ochotę na jakaś odmianę polecam Wam szybką i bardzo smaczną sałatkę pieczarkową. Jej przygotowanie nie jest ani
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ta potrawa udowadnia, że zdrowe jedzenie może być przepyszne . Przyznam szczerze, że tego smaku nie da się opisać słowami, trzeba po prostu spróbować! To jesienne danie
Passions hobbies lifeW moim domu zapanowała ostatnio zdecydowanie moda na zupy krem. Doszłam do wniosku, że teraz pora na buraka. Zupa jest smaczna i sycąca. Koniecznie polecam podawać
Passions hobbies lifeczyli łosoś z teriyaki - tu użyliśmy resztek, czyli okrawków różnych warzyw, które często pozostają w lodówce. Warzywa zostały wykorzystane do przygotowania sosu teriyaki. Ugotowane w sosie sojowym kawałki buraczka, cebuli, papryki, czosnku nadały sosowi bogatego smaku. A same warzywa stanowiły idealne dopełnienie dania. Deser, czyli bread pudding - namoczone w mleku z gotowania topinamburu resztki pieczywa, zapieczone z bakaliami
kolorowotorcikowoKocham jedzenie, które można przyrządzić szybko, bez większego wysiłku, ze składników, które zalegają w kuchennych szafkach lub na dnie lodówki, a przy tym jest smaczne, zdrowe
Fitsweet.meWłaśnie trwa sezon na botwinkę, którą bardzo uwielbiam. Najczęściej przygotowuję z niej zupkę. Najczęściej podaję ją z jajkiem ugotowanym na twardo, ale tym razem podałam z
IzabelawkuchniNie wiem jak to się stało, że do tej pory nie robiłam chłodnika z botwinki, a jest tak pyszny, że nie można się od niego oderwać
Izabelawkuchniobrać ze skórki i pociąć na wstążki ,lub zetrzeć na mandolinie . Miód wymieszać ze szczawiem,dodać posiekany czosnek. Dodać olej , wymieszać do połączenia składników i następnie całość połączyć z buraczkiem. Pozostawić na 15-20 minut do przegryzienia smaków
w mojej kuchninawet warzyw jakich do ich wykonania możemy użyć jest bardzo długa. Teraz w sezonie jesiennym, kiedy nie mamy zbyt dużej ilości świeżych owoców najlepiej jest je robić z dyni, buraczka ćwikłowego, banana, jabłek. Oczywiście możemy użyć mrożonych owoców ale nie smakują one tak samo jak te świeże. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami
mecooksDziś chcę Wam zaproponować schab duszony w białym sosie. Przepis na to danie przyszedł mi do głowy podczas dzisiejszych zakupów na pobliskim rynku. Składniki : schab –
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSałatka z buraków a’la carpaccio to bardzo łatwa i smaczna przystawka na zimno lub sałatka na kolację. Smak buraka
To co kocham