buraczki - 4888 przepisów (strona:276/326)

Szybka sałatka pieczarkowa 538

Jeśli znudziła Wam się tradycyjna sałatka warzywna i macie ochotę na jakaś odmianę polecam Wam szybką i bardzo smaczną sałatkę pieczarkową. Jej przygotowanie nie jest ani

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone buraki i ciecierzyca z kaszą gryczaną, kurczakiem i jogurtem 169

Ta potrawa udowadnia, że zdrowe jedzenie może być przepyszne . Przyznam szczerze, że tego smaku nie da się opisać słowami, trzeba po prostu spróbować! To jesienne danie

Passions hobbies life
Zupa krem z buraków 198

W moim domu zapanowała ostatnio zdecydowanie moda na zupy krem. Doszłam do wniosku, że teraz pora na buraka. Zupa jest smaczna i sycąca. Koniecznie polecam podawać

Passions hobbies life
Nie marnuj jedzenia - poznaj Taste&Share 165

czyli łosoś z teriyaki - tu użyliśmy resztek, czyli okrawków różnych warzyw, które często pozostają w lodówce.  Warzywa zostały wykorzystane do przygotowania sosu teriyaki. Ugotowane w sosie sojowym kawałki buraczka, cebuli, papryki, czosnku nadały sosowi bogatego smaku. A same warzywa stanowiły idealne dopełnienie dania. Deser, czyli bread pudding - namoczone w mleku z gotowania topinamburu resztki pieczywa, zapieczone z bakaliami

kolorowotorcikowo
Kuskus z pieczonymi warzywami 153

Kocham jedzenie, które można przyrządzić szybko, bez większego wysiłku, ze składników, które zalegają w kuchennych szafkach lub na dnie lodówki, a przy tym jest smaczne, zdrowe

Fitsweet.me
Botwinka z pulpecikami drobiowymi i makaronem. 126

Właśnie trwa sezon na botwinkę, którą bardzo uwielbiam. Najczęściej przygotowuję z niej zupkę. Najczęściej podaję ją z jajkiem ugotowanym na twardo, ale tym razem podałam z

Izabelawkuchni
Chłodnik botwinkowy z jajkiem i makaronem. 169

Nie wiem jak to się stało, że do tej pory nie robiłam chłodnika z botwinki, a jest tak pyszny, że nie można się od niego oderwać

Izabelawkuchni
salatka z buraka ze szczawiem 146

obrać ze skórki i pociąć na wstążki ,lub zetrzeć na mandolinie . Miód wymieszać ze szczawiem,dodać posiekany czosnek. Dodać olej , wymieszać do połączenia składników i następnie całość połączyć z buraczkiem. Pozostawić na 15-20 minut do przegryzienia smaków

w mojej kuchni
Muffiny bananowe z chia 139

nawet warzyw jakich do ich wykonania możemy użyć jest bardzo długa. Teraz w sezonie jesiennym, kiedy nie mamy zbyt dużej ilości świeżych owoców najlepiej jest je robić z dyni, buraczka ćwikłowego, banana, jabłek. Oczywiście możemy użyć mrożonych owoców ale nie smakują one tak samo jak te świeże. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami

mecooks
Schab duszony w białym sosie 209

Dziś chcę Wam zaproponować schab duszony w białym sosie. Przepis na to danie przyszedł mi do głowy podczas dzisiejszych zakupów na pobliskim rynku. Składniki : schab –

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
A’la carpaccio z buraka – dieta dr Dąbrowskiej 180

Sałatka z buraków a’la carpaccio to bardzo łatwa i smaczna przystawka na zimno lub sałatka na kolację. Smak buraka

To co kocham
Witaminowe wzmocnienie 136

takich przepisów. Dziś jednak wróciłam do najprostszego i najlepszego rozwiązania jakim są… domowe soki. Co potrzebujemy? owoce (u nas podstawą są zawsze jabłka) i warzywa (np. marchewki, pietruszki, buraczka); dobry sprzęt – ja używam wyciskarki wolnoobrotowej (takiej jak w tym przepisie ) i… to już wszystko Takie soki są idealne dla dzieci i dorosłych. U mnie kochają je wszyscy

Słodkie okruszki
Czerwony mus z buraczkiem, jabłkiem i malinami. I kilka słów o Foods by Ann. 190

Dziś polecam Wam pyszny, lekki i co najważniejsze zdrowy czerwony mus z buraczkiem, jabłkiem i malinami . Idealna propozycja na chłodniejsze dni. Warto dbać o swój organizm. Mus przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Jednym ze składników jest liofilizowany sproszkowany burak. Liofilizowany burak to swego rodzaju koncentrat, który posiada w przybliżeniu 10 razy większą zawartość witamin i minerałów niż świeży odpowiednik

Słodkie okruszki
Sałatka z łososiem, czerwoną quinoą i kolorowym burakiem 149

Dziś mam dla Was kolejną pyszną sałatkę, jadłam ją ostatnio zamiast obiadu ;) Zachwycił mnie ten kolorowy buraczek, który udało mi się kupić na Wrocławskim Bazarze Smakoszy, skomponowałam go z chrupiącą kalarepą, czerwoną quinoą i tzw. polskimi kaparami, czyli marynowaną nasturcją. Do tego kilka liści czerwonego szczawiu i wędzony łosoś (najlepiej dziki pacyficzny, lub z hodowli ekologicznych), bazę stanowi sałata masłowa

Quinoa Raz!
Ciasto z patiosna i bakali 131

Patison mi zalegał, robiłam już leczo, smażonego i nadal było go w ciąż za dużo.Postanowiłam zrobić ciasto wszak z cukinii,marchewki buraczka i fasoli  były pyszne to i z tego warzywka na pewno wyjdzie. Tak tez zrobiłam i oto jest pyszne w smaku przypominające murzynka .Dla wiadomości patison ma smak neutralny, a w cieście nie wyczuwalny w ogóle

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania