buraczki - 4888 przepisów (strona:287/326)

Różowe naleśniki :) 163

Jakąś odmiana kolorystyczna zwykłych naleśników? Osobiście wydała mi się bazie interesująca i przede wszystkim niezwykle smaczna! :) czas na różowe, a nawet purpurowe naleśniki ze szpinakiem. U

MamaOskarka
Jajka faszerowane buraczkami 158

naszym stole będą jajka faszerowane różnymi farszami, więc dzisiejszy przepis ma mikro składniki na 4 jajka. Na wielkanocnym stole będą u nas różne połączenia smakowe. Przepis na Jajka faszerowane buraczkami:   4 jajka sól z pieprzem w młynku 2 łyżeczki buraczków grubo tartych Nasze Domowe 1 łyżeczka siekanej natki pietruszki 1 łyżeczka sosu wiosennego z koperkiem Przygotowanie: Jajka(...)gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, ścinamy górną część i wydrążamy wyciągając żółtko. Odcięte białka wraz z żółtkami siekamy, dodajemy posiekane buraczki, posiekaną natkę pietruszki, sos i doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy za pomocą widelca. Wydrążone połówki jajek napełniamy farszem buraczkowym. Jajka układamy na półmisku i dekorujemy natką pietruszki. Smacznego! The post Jajka faszerowane buraczkami appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak gotowany z sosem serowym 255

dodaje jajko na twardo, ziemniaki i korniszona ( a jak jest to kawałek jabłka , cebulę ). Można tez dodać inne dodatki które akurat są na zbyciu ( kawałek kiełbasy, wędzonej ryby, ugotowany buraczek, śledzia

Buniabaje w kuchni
Jajka marynowane w buraczkach / Eggs marinated in beetroot 184

przetestowania.  Stwierdzam, że można je serwować nie tylko od święta! Jajka marynowane w buraczkach Miałam ułatwione zadanie, bo z zimowych zapasów sięgnęłam po słoiczek z buraczkami , zamarynowanymi jesienną porą  octem winnym. Teraz wystarczyło tylko wyjąć buraki z zalewy, w ich miejsce umieścić ugotowane na twardo i obrane jajka, zakręcić słoik i odstawić(...)lodówki. Można je również przygotować w zalewie ze świeżo ugotowanych buraczków - potrzebować wówczas będziesz: 6 małych, całych ugotowanych buraczków 1 cebulę pokrojona w cienkie plasterki 6 jaj ugotowanych na twardo i obranych 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki octu winnego Płyn z ugotowanych buraczków zlej do rondelka. Dodaj do niego ocet, cukier i gotuj na małym ogniu około

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Proponowane wyszukiwania