bułki - 33426 przepisów (strona:656/2229)

Jagodzianki (zawijane) / Polish Blueberry Rolls 129

Jagodzianki zawijane Zawijane, drożdżowe jagodzianki to tradycyjne polskie bułki z jagodami na świeżych lub suchych drożdżach. Mój przepis na te jogurtowe bułeczki jest bardzo prosty, a dzięki dodatkowi jogurtu jagodzianki są mięciutkie i puszyste. Zobacz, jak w prosty sposób zawijać domowe jagodzianki na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Maślane jagodzianki z ciasta drożdżowego możecie przygotować(...)lodówce, następnego dnia wystarczy nadziewać bułeczki jagodami i odstawić na drugie rośnięcie. Ciasto na drożdżowe jagodzianki wyrasta oczywiście również metodą tradycyjną, w ciepłym miejscu, około 60-90 minut. Bułki z jagodami możecie przygotować ze wszystkimi rodzajami jagód - najlepsze będą świeże, ale jagodzianki z mrożonych jagód (rozmrożonych) i jagodzianki z jagodami ze słoika są równie smaczne. Należy jednak pamiętać

Lekcje w kuchni
Gofry z jagodami 116

Tekst przeczytasz w 3 min Gofry z jagodami to moja letnia wariacja gofrowo-jagodowa. W tym przepisie jagody dodałam do ciasta, oczywiście porcja jagód trafia też

SprawdzonaKuchnia.pl
Kurczak miodowo-czosnkowy 90

warzywami lub jako samodzielna przekąska. Polecam serdecznie :) Składniki: 500 g piersi kurczaka  sól i pieprz do smaku Panierka: 2 duże jajka 1,5 szklanki Panko lub  bułki tartej Sos miodowo-czosnkowy: 5 łyżek miodu 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 łyżki sosu sojowego ciemnego szczypta chilli  2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki (125 ml) zimnej(...)kostkę około 2cm x 2 cm. Kawałki kurczaka oprószyć solą i pieprzem. Przygotować jajka i panierkę do panierowania: w miseczce widelcem roztrzepać jajka, w drugiej miseczce uszykować panko lub bułkę tartą. Panierować kawałki kurczaka - najpierw w jajku, następnie w panko/bułce tartej. Kawałki kurczaka ułożyć na przygotowanej blaszce i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 15-20 min, aż kurczak

Kocham..lubię..gotuję..
Kotleciki jajeczne II 96

tamtej pory lubię je przygotowywać, zmieniając różne dodatki czy proporcje. Tym razem kotleciki jajeczne z zieloną cebulką/szczypiorkiem i tartym serem cheddar. Pyszne! Do kotlecików polecam podać marchewkę z bułką tartą. Zdecydowanie polecam:) 11 jajek zielona cebulka 50-70 g tartego sera cheddar czosnek granulowany sól, pieprz Dziewięć jajek gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i trzemy na dużych(...)niewielką ilością granulowanego czosnku oraz solą i pieprzem do smaku. Masę jajeczną odstawiamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Po tym czasie formujemy okrągłe kotleciki. Panierujemy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym na patelni klarowanym maśle, na średnim ogniu, z obu stron na złoto. Źródło

Smaki Na Talerzu
Domowe hot dogi 165

Składniki: 1 opakowanie bułek do hot dogów 6 parówek 100 g sera żółtego majonez ketchup prażona cebulka 2 pomidory cebula sól, pieprz Przygotowanie: Bułki do hot dogów przekroić na połówki, … Czytaj dalej Domowe hot dogi

czarrna od kuchni
Jagodzianki z kruszonką 98

Jeśli lubicie jagody, to pewnie nie wyobrażacie sobie lata bez jagodzianek 🙂 . Przepyszne i wyjątkowe bułki drożdżowe wypełnione nieprzyzwoitą ilością nadzienia. Całość posypana kruszonką i polana lukrem. Istne niebo na talerzu . Smakują także rewelacyjnie kolejnego dnia! Drukuj Jagodzianki z kruszonką Przygotowanie: 2 hrs Wielkość: 8 sztuk Kalorie (porcja/sztuka): 268 kcal Składniki Ciasto 260 g mąki pszennej (2 szklanki - użyłam(...)Następnie zaklej ciasto tak jak pierogi, uważaj, żeby nie dostała się nigdzie mąka, ponieważ wtedy jagody wypłyną podczas pieczenia. Następnie uformuj ciasto w owalny kształt. Postępuj tak z kolejnymi bułkami. Układaj drożdżówki łączeniem do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie przykryj je ściereczką i zostaw do ponownego wyrośnięcia na 20 minut. Przygotuj kruszonkę: Mąkę, cukier i masło posiekaj

Przepisy na widelcu
Jagodzianki, bułka z jagodami 103

Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec ok 20-23 minut. Po upieczeniu wyjąć na kratkę i przestudzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub polukrować. Smacznego! Artykuł Jagodzianki, bułka z jagodami pochodzi z serwisu Cook Yourself

CookYourself
Pieczeń / pasztet z indyka z cukinia i pieczarkami. 99

PIECZAREK 2 ZĄBKI CZOSNKU 1 ŚREDNIA CEBULA 1 MARCHEW 1 DUŻA CUKINIA 2 JAJKA PIEPRZ I SOL DO SMAKU 1 1/2 ŁYŻKI ZIÓŁ PROWANSALSKICH OKOŁO 80 G BUŁKI TARTEJ 8 ŁYŻEK KECZUPU. BARDZO POLECAM KECZUP Z CUKINII. PRZEPIS NA MOIM KANALE YOU-TUBE OLEJ DO SMAŻENIA ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU PRZEPIS NA KECZUP Z CUKINII WYKONANIE: PIECZARKI OCZYŚCIĆ(...)POKROJONE PIECZARKI. CALOSC PODSMAŻYĆ OKOŁO 5 MINUT. USMAŻONE ODSTAWIĆ DO OSTYGNIĘCIA. USMAŻONE WARZYWA PRZEŁOŻYĆ DO DUŻEJ MISKI I DODAĆ DO NICH 1/2 PORCJI KECZUPU, PRZYPRAWY, WBIĆ JAJKA I WSYPAĆ BUŁKĘ TARTA. CALOSC BARDZO DOBRZE WYMIESZAĆ, NA KONIEC DODAĆ MIELONE MIĘSO. WSZYSTKIE SKŁADNIKI BARDZO DOBRZE ZE SOBA POŁĄCZYĆ. TAK PRZYGOTOWANE MIĘSO PRZEŁOŻYĆ DO FORMY DO PIECZENIA ( U MNIE FORMA KEKSOWA) WYŁOŻONĄ

Pani M - kuchnia smakowita
Fasolowe roladki 62

serek śmietankowy ·        ½ pęczka koperku ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry(...)posiekanym koperkiem. 4.    Na każdy plaster mięsa smarujemy serkiem i układamy trochę fasoli. 5.    Zwijamy w roladki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej 6.    Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. 7.    Roladki gotowe. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Tarta z gruszkami 84

pozostaje zaprosić do przepisu. Składniki 150 g zimnego masła 150 g mąki krupczatki 90 g mąki pszennej 80 g cukru 2 żółtka dodatkowo fasola Jaś do obciążenia tłuszcz i bułka tarta do formy Nadzienie 200 g śmietanki 30% 2 żółtka, 1 jajko 1/2 szklanki cukru 3 płaskie łyżki mąki pszennej 4 miękkie gruszki 5 łyżek płatków migdałowych sok z cytryny(...)podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i na 30 minut do lodówki. Formę 26 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Następnie ciasto wałkujemy na okrągły placek wielkości formy, wylepiamy dno i boki.Przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą. Pieczemy 20 minut w 180 stopni, 5 minut przed końcem zdejmujemy papier i pieczemy dalej. W trakcie

gotuj ze mną
Kotleciki z resztek brokułu i kalafiora z ziarnami 72

dużych oczkach - woreczek ugotowanej kaszy gryczanej białej  KUPIEC - spora ilość tartego parmezanu - ulubione przyprawy - jajo - ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę - sól i pierz do smaku - ugotowany kalafior, różyczki - bułka tarta, curry i masło Ugotuj kalafiora, zostaw same różyczki, odstaw na bok. Głąba z kalafiora i np. resztki brokułu zetrzyj na tarce, wrzuć do miski razem z ugotowaną kaszą gryczaną(...)jajo, sól i pierz, parmezan. Wymieszaj dokładnie. Formuj kotlety i smaż je na złoto. Na drugiej patelni rozgrzej masło. Różyczki kalafiora ostrożnie wrzuć do miski , obtocz w curry i bułce tartej , zezłoć na maśle. Podawaj kalafiora i kotlety w towarzystwie pomidora i ogórka! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Lody mango 139

Czas czytania: 3 min Lody mango na mleczku kokosowym bez cukru! Puszyste o aksamitnej konsystencji, co tu dużo mówić są po prostu nieziemsko smaczne. Jeśli lubicie

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi drożdżowe z jagodami 60

drożdży  250 ml mleka 3 łyżki cukru 1 jajko 100 ml oleju  szczypta soli Nadzienie: ok. 0,5 l jagód 4-5 łyżek cukru  1 łyżeczka bułki tartej  Przygotowanie: Jagody płuczemy i osuszamy. Przesypujemy do miski i mieszamy razem z cukrem i bułką tartą. Można ją pominąć, ja jednak daję, żeby wchłonęła

bistro mama