Ciasto twarogowe z czerwonymi porzeczkami to doskonały pomysł na zakończenie sezonu porzeczkowego. Proste w wykonaniu, cieszy oko wyglądem a smakiem podniebienie. Dzięki dodaniu do ciasta twarogu jest lekko wilgotne i puszyste, a porzeczki, w tym przypadku czerwone, przełamują słodycz nadając lekko kwaśny, orzeźwiający smak. Składniki ( na keksówkę 12x24 cm ) - 3 jajka - 3/4 szklanki cukru - 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią - 1/4 szklanki oleju - 100 gram twarogu ( sera białego z kostki ) - 1/3 szklanki ml... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...