Jajo sadzone w burgerze dodaje mu niesamowitego smaku. Jest przepyszny i z pewnością zasmakuje wszystkim koneserom fast foodów. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 2 bułki do burgerów 400 g zmielonej wołowiny (po 200 g na burgera) Kilka plastrów sera cheddar 2 duże jajka Sałata lodowa 1 duży pomidor, pokrojony w cienkie plastry Sos barbecue Kilka(...)stronę już usmażoną kładziemy po plasterku sera i czekamy, aż się roztopi. Następnie na oddzielnej patelni smażymy jajka, tak aby białko było całkowicie ścięte, a żółtko cały czas płynne. Bułki grillujemy w piekarniku lub na patelni, jeśli mamy jeszcze jakąś dodatkową patelnię. Następnie spód bułki smarujemy majonezem. Kolejno układamy sałatę, plastry pomidora oraz mięso mielone z roztopionym serem. Następnie
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnemięsne. Pasztet zachwyci wszystkich swoją prostotą i wyśmienitym smakiem. Przekona nawet najbardziej zagorzałych przeciwników wątróbki. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki . Składniki: 700 g wątróbki drobiowej 1 bułka 1 łyżka majeranku 250 g surowego boczku 1 jajko 200 ml mleka 1 cebula 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej Sól, pieprz Opis przygotowania: Boczek kroimy na plasterki i podsmażamy(...)myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni po boczku podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz wątróbkę. Następnie, gdy wątróbka będzie usmażona odkładamy ją również do przestudzenia. Następnie bułkę namaczamy w mleku. W maszynce do mielenia mielimy boczek, wątróbkę oraz namoczoną bułkę. Następnie powstałą zmieloną masę doprawiamy solą, pieprzem, startą gałką muszkatołową oraz majerankiem. Do masy wbijamy również jajko
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnegodzinę lub do czasu gdy przynajmniej podwoi swoją objętość. Po wyrośnięciu zagnieść je jeszcze raz i podzielić na 8 części. Z każdej uformować w miarę równe i gładkie bułki. Bułki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczyć. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok 15 minut lub do czasu, aż wyraźnie urosną. Wyrośnięte bułki posmarować roztrzepanym jajkiem(...)ponacinać wzdłuż ostrym nożem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni góra -dół. Wyrośnięte, posmarowane jajkiem i nacięte bułki włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok 20-30 minut, do czasu aż będą ładnie zarumienione. Artykuł Pyszne bułeczki na śniadanie pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniadomowym ognisku. Pracować się chce:-) SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 5 pieczarek startych na tarce o dużych oczkach 1 cebula drobno posiekana 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku drobno posiekane 1/3 szklanki bulionu lub wody gazowanej, u mnie bulion warzywny olej do smażenia + bułka tarta do obtoczenia kotletów sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam mięso(...)jajka, 3 łyżki bułki tartej, wlewam bulion, wyrabiam masę ręką. Na niewielkiej ilości oleju przesmażam cebulę z czosnkiem, gdy się zeszkli dodaję starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Gdy się przesmażą dodaję do masy mięsnej, wyrabiam kilka chwil do połączenia. Odstawiam na 30 minut. Na patelni rozgrzewam olej, z mięsa formuje kotlety, obtaczam w bułce tartej, smażę
Zasmakuj Kuchnipewno się nie zawiedziecie. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na obiad . Składniki: 2 łyki oliwy 1 kalafior 2 łyżki masła 1 łyżka pestek słonecznika 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka pietruszki 1 łyżka koperku Sól, pieprz Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania kalafiora. Kroimy go na grubsze plastry (ok. 2-3 centymetry). Najlepsze plastry wychodzą ze środkowej części kalafiora. Następnie(...)przez 10 minut. Następnie po tym czasie warzywo obracamy i ponownie pieczemy przez 10 minut. Następnie na suchej patelni prażymy pestki słonecznika. Na oddzielnej patelni rozpuszczamy masło z dodatkiem bułki tartej. Całość dokładnie łączymy ze sobą i podsmażamy do zarumienienia. Pietruszkę oraz koperek drobno siekamy. Następnie zioła mieszamy z pestkami słonecznika i bułką tartą z masłem. Gotowe steki podajemy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSzybki, bezmięsny obiadek.Pyszne kotleciki z chrupiącą panierką. 1 niewielki kalafior 100 g ryżu białego 2 marchewki 1 cebulka 1 jajko 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej pieprz ziołowy sól, pieprz przyprawa do gyrosa bułka tarta lub panierka panko do obtaczania kotletów Kalafiora podzielić na różyczki, umyć i ugotować na parze lub w lekko osolonej wodzie. Następnie przełożyć(...)pokroić w kostkę,marchewkę obrać i zetrzeć na tarce.Cebulę lekko zeszklić, dodać marchewkę i chwilkę razem przesmażyć.Do kalafiora wbić jajko, dodać ryż, cebulę z marchewką, mąkę i bułkę tartą. Wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku.Patelnię rozgrzać, w tym czasie formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej[ u mnie panierka panko ] i smażyć z obu stron na złoty
Moje domowe kucharzenieprostą kolacje lub obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kotlety: 400 gram mielonego mięsa wołowego 1 średnia cebula 1 jajko 1 łyżeczka soli,pieprzu i słodkiej papryki Składniki: 4 bułki do hamburgerów pomidor 2 ogórki konserwowe kilka plastrów cebuli sałata bądź mix sałat majonez ketchup 4 plastry sera chedar bądź innego ulubionego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie kotletów: Do miski przekładamy(...)samej wielkości, formujemy kule i rozpłaszczamy je na placki o grubości ok 2 cm. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni po 2-3 min na strone Składanie burgera: przekrojone bułki podpiekamy kilka min na grillu, patelni lub w piekarniku dolna część bułki smarujemy majonezem i układamy kolejno mix sałat, kotlet, ser, ogórek, pomidor oraz cebulę górną część bułki smarujemy ketchupem
Studencka MichaSzybkie i proste, domowe zapiekanki na bułkach i chlebie. Składniki Bułki lub chleb -ok. 5 bułek lub 7-8 kawałków chleba Pieczarki 500g Ser żółty 200-250g Cebula 2 sztuki Sól do smaku Pieprz do smaku Ketchup Wykonani The post Szybkie zapiekanki na bułkach lub chlebie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojetyp550 -200g cukru -50g świeżych drożdży -50g roztopionego masła -200ml mleka 3.5% -2 jajka masa serowa: -600g białego sera -1żółtko (białko do posmarowania bułek) -cukier puder do smaku -1budyń waniliowy Kruszonka: -100g mąki pszennej -50g masła -30g cukru pudru -kilka kropel wanilii Lukier: -200g cukru pudru(...)cukrem. Po tym czasie wyrabiamy i dzielimy ciasto na 16 kawałków, formujemy kulki i układamy na blaszce, przygniatamy żeby były płaskie, na środku robimy np. szklanką "wgłębienie", smarujemy bułki rozmąconym białkiem i układamy w środku po łyżce serka, na wierzchu układamy owoce i kruszonkę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy na 190 stopni i pieczemy bułki
Wypieki RenePyszne rogale i super bułki... domowe? Tak, to nic trudnego. -- -- Skład mąka Szymanowska 480 1 kg, ziemniaki ugotowane 3 szt., drożdże 50 g, sól 1 łyżka, cukier 1 łyżka, ziarna do posypania, jajko do smarowania, 5-6 łyżek oleju. Zaczyn robimy z : 2 szklanki 400 - 500 ml ciepłej wody, 1 łyżka cukru, 50 g rozkruszonych drożdży(...)zakrywamy i odstawiamy przykrytą miskę do wyrośnięcia ciasta w ciepłe miejsce na 30-60 minut. -- -- Posypujemy delikatnie mąką i wyrabiamy krótko... -- -- Wyrobione ciasto dzielimy na części i "kulamy" bułki, które wykładamy na blachę. -- -- -- Gdy bułki mamy gotowe, to smarujemy je rozbitym jajkiem, posypujemy ziarnami i nacinamy. Pieczemy w 200 st. C 20-25 minut (zależy od piekarnika) Z rogalami
chleba naszegozabraknąć warzyw oraz serów. Jeżeli znudziły Wam się zwykłe kanapki, zachęcam Was do wypróbowania panini ze szparagami, wędzonym łososiem, sałatą, jajkiem, mozzarellą i camembertem. Jest baaaardzo smacznie 4-5 bułek ciabatta ( zobacz przepis na domową ciabattę ) 150 g łososia wędzonego Mowi kilka listków sałaty 1 op. mozzarelli w zalewie 1 małe op. sera pleśniowego 1-2 jajka pęczek szparagów olej(...)obieramy i kroimy na plasterki. Mozzarellę i camembert kroimy na plastry. Majonez mieszamy z musztardą i octem jabłkowym. Dodajemy starte na tarce ogórki. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Bułkę kroimy na pół. Smarujemy przygotowanym sosem. Na spód kładziemy listek sałaty, mozzarellę, zwinięty plaster łososia, plasterek jajka, kilka szparagów oraz camembert. Przykrywamy drugą częścią bułki. Kanapkę zjadamy „na zimno
Smaki Na Talerzumiski, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości – około półtorej godziny.Kiedy ciasto podwoi objętość, chwilę je wyrobić .Podzielić na równe kawałki 70g, z każdego kawałka formować bułkę.Odkładać je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowująć odstępy, bo bułki urosną.Każdą bułkę naciąć na krzyż bardzo ostrym nożem lub skalpelem. Oprószyć delikatnie mąką.Blaszkę z bułkami przykryć
Moje domowe kucharzeniemała cebula 1 mała puszka kukurydzy 1 gałązka selera naciowego 2 łyżki mrożonego , zielonego groszku 1 czerwone chilli ( można pominąć jeśli nie lubicie ostrego ) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki wody 2 łyżki słodkiej śmietany 1 łyżeczka suszonych liści kolendry 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól , pieprz do smaku żółty ser do nadziewania dodatkowo(...)szklanka bułki tartej do obtaczania kotletów olej do smażenia Paprykę , cebulę , chilli i seler naciowy siekamy drobno . Na patelni podsmażamy wszystkie warzywa do czasu aż całkowicie zmiękną . Na koniec dorzucamy mrożony groszek i kukurydze z puszki , granulowany czosnek, mieloną słodką paprykę , mieszamy i smażymy jeszcze około 5 minut . Zostawiamy do ostudzenia . Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy wystudzone warzywa , śmietanę
Ogrodnik w podróżyłyżka czerwonego wina wytrawnego – 1 łyżeczka musztardy – 1 łyżka soku z cytryny – 1 ząbek czosnku – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: – 4 żytnie bułki – 2 ogórki kiszone – 2-3 łyżki pikantnego ketchupu – 4 drylowane oliwki – 4 długie drewniane patyczki Colesław: Marchew obieramy. Z kapusty odrywamy pierwsze liście i wyrzucamy, następnie kroimy(...)rwiemy za pomocą widelców na kawałki i wrzucamy na patelnie. Patelnię powoli rozgrzewamy i wlewamy wino. Mieszamy i zdejmujemy z ognia, gdy mięso wchłonie wino, a alkohol odparuje. Burgery: Bułki kroimy na połówki, opiekamy w tosterze lub rumienimy na patelni, ewentualnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Wyciągamy je, gdy będą już ciepłe i lekko chrupkie. Dolną część bułki smarujemy ketchupem, następnie
Be Fit Be Strongsoli Łabędzi puch – składniki na krem: 750 ml mleka (czyli 3 szklanki mleka) 1/2 szklanki cukru – ok. 110 g 1 opakowanie cukru wanilinowego – 16 g 2 bułki kajzerki, czerstwe 110 g wiórków kokosowych 200 g masła w temperaturze pokojowej szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łabędzi puch – składniki na kokosową posypkę: 1 czubata łyżka masła 5 łyżek(...)biszkoptu nożykiem, odpiąć formę i ułożyć biszkopt do góry nogami, zdjąć papier do pieczenia. Biszkopt dzielimy na dwa blaty dopiero po całkowitym wystudzeniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotować krem: Czerstwe bułki zalać mlekiem, a następnie rozgnieść dokładnie widelcem, dodać wiórki i wymieszać. Pozostałą szklankę mleka (czyli 250 ml) zagotować wraz ze zwykłym cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie dodać masę z bułek
Kulinarne Przeboje