bułki - 33426 przepisów (strona:172/2229)

Burgery z panierowanym kurczakiem pieczonym 47

jogurtem. Następnie dodać pieprz czarny mielony, doprawić do smaku solą i wymieszać. 5 min. przed końcem pieczenia kurczaka na dużej patelni rozpuścić masło, ułożyć na niej przekrojone na pół bułki do burgerów, środkiem do dołu, przykryć patelnię pokrywką i na średnim ogniu przyrumienić bułki. Ułożyć spody bułek, każdy posmarować sosem jogurtowym, następnie ułożyć upieczonego kurczaka. Kolejna warstwa to surówka(...)kapusty pekińskiej i ogórka, sałatkę po wierzchu polać niewielką ilością sosu jogurtowego i przykryć wierzchnią częścią bułek. Artykuł Burgery z panierowanym kurczakiem pieczonym pochodzi z serwisu emame kitchen

ememe kitchen
Pełnoziarniste bułki orkiszowe 48

Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE 59,00  zł Dodaj do koszyka Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: –  bułeczki jogurtowe –  kajzerki –  bułki poznańskie –  bagietki –  ciabatta –  chleb pszenny z garnka –  bajgle –  chlebek z pesto –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów PEŁNOZIARNISTE BUŁKI ORKISZOWE Ilość porcji(...)jajka. Na koniec możesz posypać kajzerki ziarnami, będą wyglądały atrakcyjniej. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st C. Wstaw bułeczki do piekarnika i piecz przez 20 minut. SMACZNEGO! Artykuł Pełnoziarniste bułki orkiszowe pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Burgery wegetariańskie z McDonald’s. Po trzech próbach udało nam się takie zrobić. PRZEPIS 160

puszka gotowanej ciecierzycy (400 g), 200 gramów mrożonej marchewki z groszkiem, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 1 kopiasta łyżka mąki z ciecierzycy, 1 kopiasta łyżka mąki pszennej, 2 łyżki bułki tartej, olej, płaska łyżczeka mielonego kuminu, sól, pieprz. Do panierowania bułka tarta pół na pół z otrębami. Jak zrobić burgery wegetariańskie jak z McDonald’s Kalafior podziel na różyczki(...)posiekaj, zrumień na oleju, pod koniec dodając posiekany czosnek, dodaj odsączoną ciecierzycę, następnie wszystko rozgnieć przy pomocy tłuczka do ziemniaków. Obie masy połącz, dodaj mąkę z ciecierzycy, mąkę pszenną, bułkę tartą, dopraw kuminem, solą i pieprzem, dokładnie, ale delikatnie wymieszaj, odstaw na około pół godziny, aby masa stężała – najlepiej w lodówce. Z masy formuj kule, każdą obtocz w mieszance

Kulinarna Polska
Burgery pieczarkowe z domowym majonezem 85

wielkości cebula 3 łyżki mąki 1 łyżka otrąb 1 ząbek czosnku 350g pieczarek sól pieprz olej do smażenia 2-3 łyżki wody Dodatkowo ogórki konserwowe pomidor 1/2 czerwonej papryki bułki do hamburgerów ketchup plastry żółtego sera domowy majonez -> przepis znajdziesz na końcu wpisu sałata lodowa Burgery pieczarkowe z domowym majonezem – przepis Jedni obierają, inni tylko myją, ja osobiście(...)grillu elektrycznym smażmy burgery z każdej strony ok. 4 minut. Jak odwrócimy je na drugą stronę, kładziemy na nich plasterek żółtego sera, a obok układamy przekrojone na pół bułki – powinny się delikatnie podsmażyć, aby były jeszcze bardziej chrupiące. Dół bułki smarujemy majonezem, następnie układamy sałatkę, pokrojone w plasterki ogórki i wege burgera, kolejno będzie plasterek pomidora i czerwona papryka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kajzerki nadziewane mięsem i warzywami 103

Znudziły Ci się tradycyjne kanapki? Twoje bułki robią się czerstwe? Nadziewane kajzerki to świetna propozycja na wieczorny poczęstunek dla gości albo kolację. Natnij bułkę, włóż nadzienie, zapiecz w piekarniku i ciepły, chrupiący posiłek gotowy.  Przepis od Policzona Szama . To naprawdę świetny kanał na YouTube. Już kiedyś Wam polecałam. Dodatkowo zawsze podawana jest kaloryka! Składniki (4 sztuki): 300 g kurczaka(...)miski z farszem i dokładnie mieszamy. Do reszty oliwy przeciskamy czosnek przez praskę i dodajemy posiekaną pietruszkę.  Kajzerki nacinamy wzdłuż ramion gwiazdy dość nisko, poniżej najszerszej części bułki. Miąższ ugniatamy w środku palcami. Rozchylamy ramiona i nakładamy do środka oliwę z ziołami. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Nadziewamy kajzerki łyżką lub ręką odchylając delikatnie "rożki". Resztką sera posypujemy bułki

W kuchni bez szafek
Bułeczki z oliwkami 63

papryczki.  Bułeczki z oliwkami mogą być przygotowane z czarnymi lub zielonymi oliwkami - wybierzcie ulubione. Jeśli chcecie, możecie dorzucić do nich również odsączone, posiekane suszone pomidory z oleju. Domowe bułki pszenne są wspaniałą bazą do pysznych kanapek, świetnie komponują się z wszystkimi serami, wędlinami i warzywami. To świetne bułeczki do grilla . Polecam, smacznego:)  TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na domowe(...)bułki :) Polecam również moje wyjątkowo chrupiące bułeczki śniadaniowe: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Bułeczki z oliwkami, składniki: na 12-14 bułek (do odmierzania używamy szklanki o pojemności 250 ml): 2 szklanki ciepłej wody (woda ma być ciepła, ale nie gorąca), 3 łyżeczki suchych drożdży lub 30 g świeżych, 2 płaskie łyżeczki cukru, 2 łyżeczki soli

Lekcje w kuchni
Jakie mięso wybrać na hamburgery? 69

jedna porcja waży około 180 g przed grillowaniem. Zważywszy fakt, że mięso zawiera niewiele tłuszczu, zgaduję na na około 15% to właściwie taka sama porcja mięsa trafia do bułki hamburgerowej. Niezły wypas, prawda! Oczywiście bułki hamburgerowe serwowałam domowego wypieku. Tym razem upiekłam brioszki hamburgerowe , które w porównaniu z kupnymi są po prostu bezkonkurencyjne. Poza tym zrobiłam pyszny dressing na bazie(...)blaszkę, skrop oliwą i piecz przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym na 250ºC i nastawionym na funkcję grilla lub wedle piekarnika. Przystąp do montowania burgerów. Na połówce bułki połóż porcję pokrojonej sałaty, cebuli i dressingu. Następnie połóż mięso i plaster pomidora. Przykryj połówką bułki. Wbij ogórek na drewniany szpikulec, który następnie wbij w hamburgera. Podaj hamburgery z batatowymi frytkami

codojedzenia
Bułeczki czosnkowe grillowe 54

wyraźny, maślany smak. Domowe bułeczki czosnkowe są miękkie, delikatne i puszyste - w sam raz do grilla. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na bułeczki :) Polecam również moje najlepsze bułki do hamburgerów: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Bułeczki czosnkowe grillowe, składniki: na 16 małych bułek (lub więcej malutkich): 2 szklanki* ciepłej wody (woda ma być ciepła(...)folią) i włożyć do lodówki (dodatkowo warto włożyć masło do zamrażarki na kilka minut - ma stwardnieć na tyle, by dało się pokroić). Po tym czasie z ciasta uformować 16 bułek zostawiając małe przerwy (albo duże, jeśli bułki nie mają być do odrywania), ułożyć na papierze do pieczenia, przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na 40 minut. Wyrośnięte bułeczki ponacinać ostrym nożem

Lekcje w kuchni
Sos chlebowy 65

Przygotowanie sosu chlebowego to kwestia kilku minut. Składniki należy włożyć do garnka i gotować, aby smaki dodanych przypraw połączyły się ze sobą. W ostatnim etapie przygotowywania sosu dodawana jest bułka tarta, która sprawia, iż sos staje się gęsty. Już teraz zachęcam Was do przygotowania sosu chlebowego w domu. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks(...)Składniki na sos chlebowy. 8 ziaren czarnego pieprzu 10 dkg bułki tartej lub pokruszonego czerstwego chleba bez skórki 1/5 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 500 ml mleka 4 dkg masła 1/2 łyżeczka soli 10 dkg cebuli 1 liść laurowy 2 goździki Jak zrobić sos chlebowy. Do garnka wlać mleko, dodać cebulę pokrojoną na duże kawałki, liść

MeCooks
Domowe bułki do burgerów 62

miękkie i puszyste bułki do burgerów upiekłam z zastosowaniem metody tangzhong, polegającej na zaparzeniu części maki. Takie bułeczki świetnie nadają się nie tylko do burgerów, ale również sprawdzą się jako baza kanapek albo do twarożku lub dżemu na śniadanie na słodko.  Polecam również inne przepisy na domowe pieczywo:   Słodkie mleczne bułeczki  Tureckie bułki acma Chałka litewska(...)Chleb pszenny - baton Chałka waniliowa Ciabatta Maślane rogale z makiem Śniadaniowe bułeczki z pestkami dyni Nocne kajzerki Domowe bułki do burgerów Składniki (na 6-8 sztuk): zaczyn tangzhong: 15g mąki 25ml wody 50ml mleka ciasto: cały zaczyn tanghzong 300g mąki (najlepiej luksusowej typ 550) 30g mąki pełnoziarnistej (można dać zwykłą) 30g cukru 1 jajko 1 żółtko  100ml mleka

Obiad gotowy
Bułeczki odrywane 49

zaparzyć drożdży. Przykrywam miskę bawełnianą ściereczką. Ciasto powinno podwoić swoją objętość, jeśli nie – potrzymaj je jeszcze kilka minut dłużej. Po tym czasie wyrabiam ciasto lekko podsypując je mąką, formuję bułki, mniejsze lub większe. Formuję bułki, u mnie wielkości pomarańczy, układam w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam na 15 minut. Przed wstawieniem do piekarnika bułki smaruję delikatnie niewielką ilością(...)zimną wodą, dzięki czemu po upieczeniu będą ładnie rumiane. Posyp je czarnuszką, czarnym sezamem lub makiem. Piekarnik ustawiam na 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wstawiam bułki na środkową półkę piekarnika i piekę bułeczki przez 30 minut, do ładnego złotego koloru. Bułeczki odrywane możesz wyjąć od razu po upieczeniu. Smacznego

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania