bułki - 33426 przepisów (strona:175/2229)

Pieczone kotlety schabowe 98

zaraz po śniadaniu) :). Składniki na dużych 10 kotletów 1,3 kg schabu środkowego (tj. o dużym przekroju) sól i pieprz do smaku 4 jajka rozmącone z 4 łyżkami mleka bułka tarta do panierowania mąka do panierowania 10 łyżeczek masła Przygotować żaroodporne naczynie o wymiarach np. 20 cm na 30 cm, wysmarować masłem. Mięso umyć, pokroić na jedno centymetrowe plastry. Każdy(...)początek pół szklanki, jak będzie potrzeba to dosypać, radzę nie chować mąki do szafki, tylko trzymać pod ręką ), w kolejnej miseczce rozmącić jajka z mlekiem, do kolejnej miseczki , wsypać bułkę tartą (na początek pół szklanki, jak będzie potrzeba to dosypać, radzę nie chować bułki do szafki, tylko trzymać pod ręką ). Każdego kotleta dokładnie „wytarzać” w mące, następnie zanurzyć

moj przepis na
Kotlety mielone wołowo-wieprzowe z piekarnika 134

piekarnika :-). Składniki na 10 kotletów: 500 gr mielonego mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) 500 gr mielonego mięsa wołowego (u mnie łopatka) 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 szklanki bułki tartej 1 duża cebula (150 gr) 3 małe jajka lub 2 duże 5 łyżeczek masła 1/2 szklanki bułki tartej do obtoczenia 2 łyżki oleju Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem(...)piekarnika położyć naczynie żaroodporne z 1 litrem wrzącej wody. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zesmażyć na złoto na oleju. Mięso przełożyć do miski, dodać sól, pieprz, bułkę tartą, jajka, cebulę, dokładnie wymieszać, tak z 5 minut intensywnego ugniatania. Mięso podzielić na 10 części. Każdą część uformować w kulkę, następnie delikatnie ją spłaszyć, obtaczać w bułce tartej, układać na blaszce

moj przepis na
Kotleciki siekane z pieczarkami. Pyszne na zimno i na ciepło. PRZEPIS 93

patelni. Kotleciki siekane z pieczarkami są po prostu przepyszne. Przepis na kotleciki siekane z pieczarkami Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka, 250 gramów pieczarek, duża cebula, 3 łyżki bułki tartej plus bułka do panierowania, 1 jajko, sól, pieprz, olej. Jak zrobić siekane kotleciki z pieczarkami? Cebulę drobno posiekaj, oczyszczone pieczarki zetrzyj na tarce, razem przesmaż na odrobinie oleju. Piersi(...)kurczaka pokrój w małą kostkę, następnie posiekaj, przełóż do miski, dodaj przestudzone pieczarki, wbij jajo, wsyp bułkę, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki, aby masa się schłodziła i stężała. Następnie formuj dłońmi małe i płaskie kotleciki, delikatnie obtaczaj w bułce i smaż na oleju przez kilka minut z każdej strony. Artykuł Kotleciki siekane z pieczarkami. Pyszne

Kulinarna Polska
Kajzerki 149

Jest z czego wybierać. Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: – bagietki – chleb pszenny z garnka – bajgle – chlebek z pesto – focaccia z pomidorami – bułki do hamburgerów Ilość porcji: 10 bułek Przygotowanie: 2 h 20 minut Składniki: – 3 szklanki mąki pszennej – 6 g suchych drożdży lub 12 g świeżych – 3/4 szklanki ciepłej wody(...)pomocą widelca lub pędzelka w miseczce, dodaj mleko. Za pomocą pędzelka kuchennego posmaruj bułeczki (ta czynność nie jest konieczna). Włóż bułeczki do piekarnika nagrzanego do temperatury 225 st C. Bułki powinny się piec 15 minut, aż wyrosną i staną się pięknie zarumienione. Po wyjęciu z piekarnika wystudź bułki na kratce. SMACZNEGO! Artykuł Kajzerki pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
KOTLETY MIELONE 117

szynki, łopatki lub karkówki 1 jajko 1 większa cebula 1 czerstwa kajzerka + mleko do namoczenia sól, pieprz, słodka papryka opcja: większa szczypta majeranku lub lubczyku olej do smażenia + bułka tarta do obtoczenia kotletów PRZYGOTOWANIE: Czerstwą bułkę pszenną umieszczam w misce, zalewam niewielką ilością mleka i odstawiam na bok aż zmięknie. Cebulę obieram, siekam drobno i przesmażam do zeszklenia(...)łyżkach oleju. Mięso układam w misce, dodaję całe jajko, odciśniętą i rozdrobnioną w rękach bułkę, przesmażoną cebulę wraz z tłuszczem, doprawiam. Na patelni rozgrzewam olej. Z mięsa formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na rumiano z obu stron. Kotlety można odsączyć na papierowym ręczniku. Smakują od razu z patelni, na zimno oraz odgrzane w piekarniku lub mikrofalówce. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Bułki na śniadanie - przepisy 119

Bułki orkiszowe z ziarnami       Grahamki   Bułki orkiszowe      Bułki orkiszowe z otrębami żytnimi      Bułki na podmłodzie

Passions hobbies life
Szybkie, łatwe i smaczne bułeczki – jogurtowe scones z nutą wanilii 108

bułeczki. Są to angielskie bułeczki śniadaniowe bez drożdży, więc nie musimy czekać, aż ciasto podwoi objętość. Wystarczy nam około 30 – 40 minut, aby cieszyć się świeżymi i smacznymi bułkami. Mieszamy suche składniki, wcieramy masło, dodajemy jogurt, wyrabiamy i mamy gotowe ciasto. Z ciasta możemy, tak jak ja wycinać kółka, ale możemy również rozwałkowany placek pokroić podobnie jak pizzę(...)upiec bułeczki trójkąty. Składniki na około 20 bułek 260 g mąki ( u mnie 150 g orkiszowej tortowej i 110 g pszennej typ 500) 40 g proszku budyniowego waniliowego bez cukru 1 łyżka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 100 g masła 300 g jogurtu greckiego Wykonanie Piekarnik rozgrzewamy do 230°C. Do miski przesiewamy mąkę, budyń, proszek

Tajemnice Smaku
Jajecznica z pomidorami zapiekana w kajzerce 139

jajka lub 3 mniejsze kawałek cebuli kilka pomidorków koktajlowych/daktylowych 2 duże plastry szynki odrobina masła sól, pieprz Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. W między czasie przygotować jajecznicę i bułki. Górną część kajzerki ściąć i wydrążyć środek, który możemy ususzyć i wykorzystać na bułkę tartą. Bułki lekko spryskujemy wodą, środek wykładamy plastrami szynki. Na patelni roztopić masło zeszklić pokrojoną(...)Następnie dodajemy rozbełtane i przyprawione solą i pieprzem jajka, smażymy jajecznicę, ale bardzo krótko aby się za mocno nie ścięła, wystarczy że się lekko zetnie.  Farsz przekładamy do bułek można opcjonalnie dodać odrobinę startego sera wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok 5-7 minut. Smacznego

Andzia Pichci
Bürli – szwajcarskie bułki z drożdżową wodą z winogron 114

Bürli to tradycyjne szwajcarskie bułki z drożdżową wodą z winogron podaję za Zorrą . Pieczemy je wspólnie* we wrześniowej piekarni Amber . Co to jest woda drożdżowa? To naturalny środek spulchniający do wypieku pieczywa, który powstaje na bazie owoców (także warzyw) z dodatkiem cukru lub miodu i wody. Pod wpływem fermentacji woda zaczyna sie pienić i nabiera drożdżowego aromatu, wtedy jest gotowa(...)ciepłe miejsce na 90 minut, składając je dwa razy co 30 minut na posypanej mąką stolnicy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10 równych porcji. Każdy kawałek ciasta formujemy na kształt bułek i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Bułki układamy po dwie obok siebie, tak aby się ze sobą łączyły. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około

Tajemnice Smaku
Amerykański burger z sadzonym jajem 132

Jajo sadzone w burgerze dodaje mu niesamowitego smaku. Jest przepyszny i z pewnością zasmakuje wszystkim koneserom fast foodów. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 2 bułki do burgerów 400 g zmielonej wołowiny (po 200 g na burgera) Kilka plastrów sera cheddar 2 duże jajka Sałata lodowa 1 duży pomidor, pokrojony w cienkie plastry Sos barbecue Kilka(...)stronę już usmażoną kładziemy po plasterku sera i czekamy, aż się roztopi. Następnie na oddzielnej patelni smażymy jajka, tak aby białko było całkowicie ścięte, a żółtko cały czas płynne. Bułki grillujemy w piekarniku lub na patelni, jeśli mamy jeszcze jakąś dodatkową patelnię. Następnie spód bułki smarujemy majonezem. Kolejno układamy sałatę, plastry pomidora oraz mięso mielone z roztopionym serem. Następnie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pasztet z wątróbki 173

mięsne. Pasztet zachwyci wszystkich swoją prostotą i wyśmienitym smakiem. Przekona nawet najbardziej zagorzałych przeciwników wątróbki. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki . Składniki: 700 g wątróbki drobiowej 1 bułka 1 łyżka majeranku 250 g surowego boczku 1 jajko 200 ml mleka 1 cebula 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej Sól, pieprz Opis przygotowania: Boczek kroimy na plasterki i podsmażamy(...)myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni po boczku podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz wątróbkę. Następnie, gdy wątróbka będzie usmażona odkładamy ją również do przestudzenia. Następnie bułkę namaczamy w mleku. W maszynce do mielenia mielimy boczek, wątróbkę oraz namoczoną bułkę. Następnie powstałą zmieloną masę doprawiamy solą, pieprzem, startą gałką muszkatołową oraz majerankiem. Do masy wbijamy również jajko

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pyszne bułeczki na śniadanie 125

godzinę lub do czasu gdy przynajmniej podwoi swoją objętość. Po wyrośnięciu zagnieść je jeszcze raz i podzielić na 8 części. Z każdej uformować w miarę równe i gładkie bułki. Bułki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczyć. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok 15 minut lub do czasu, aż wyraźnie urosną. Wyrośnięte bułki posmarować roztrzepanym jajkiem(...)ponacinać wzdłuż ostrym nożem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni góra -dół. Wyrośnięte, posmarowane jajkiem i nacięte bułki włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok 20-30 minut, do czasu aż będą ładnie zarumienione. Artykuł Pyszne bułeczki na śniadanie pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI 101

domowym ognisku. Pracować się chce:-) SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 5 pieczarek startych na tarce o dużych oczkach 1 cebula drobno posiekana 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku drobno posiekane 1/3 szklanki bulionu lub wody gazowanej, u mnie bulion warzywny olej do smażenia + bułka tarta do obtoczenia kotletów sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam mięso(...)jajka, 3 łyżki bułki tartej, wlewam bulion, wyrabiam masę ręką. Na niewielkiej ilości oleju przesmażam cebulę z czosnkiem, gdy się zeszkli dodaję starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Gdy się przesmażą dodaję do masy mięsnej, wyrabiam kilka chwil do połączenia. Odstawiam na 30 minut. Na patelni rozgrzewam olej, z mięsa formuje kotlety, obtaczam w bułce tartej, smażę

Zasmakuj Kuchni
Stek z kalafiora 157

pewno się nie zawiedziecie. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na obiad . Składniki: 2 łyki oliwy 1 kalafior 2 łyżki masła 1 łyżka pestek słonecznika 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka pietruszki 1 łyżka koperku Sól, pieprz Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania kalafiora. Kroimy go na grubsze plastry (ok. 2-3 centymetry). Najlepsze plastry wychodzą ze środkowej części kalafiora. Następnie(...)przez 10 minut. Następnie po tym czasie warzywo obracamy i ponownie pieczemy przez 10 minut. Następnie na suchej patelni prażymy pestki słonecznika. Na oddzielnej patelni rozpuszczamy masło z dodatkiem bułki tartej. Całość dokładnie łączymy ze sobą i podsmażamy do zarumienienia. Pietruszkę oraz koperek drobno siekamy. Następnie zioła mieszamy z pestkami słonecznika i bułką tartą z masłem. Gotowe steki podajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kotlety kalafiorowo-ryżowe 120

Szybki, bezmięsny obiadek.Pyszne kotleciki z chrupiącą panierką. 1 niewielki kalafior 100 g ryżu białego 2 marchewki  1 cebulka 1 jajko 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej pieprz ziołowy sól, pieprz przyprawa do gyrosa bułka tarta lub panierka panko do obtaczania kotletów Kalafiora podzielić na różyczki, umyć i ugotować na parze lub w lekko osolonej wodzie. Następnie przełożyć(...)pokroić w kostkę,marchewkę obrać i zetrzeć na tarce.Cebulę lekko zeszklić, dodać marchewkę i chwilkę razem przesmażyć.Do kalafiora wbić jajko, dodać ryż, cebulę z marchewką, mąkę i bułkę tartą. Wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku.Patelnię rozgrzać, w tym czasie formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej[ u mnie panierka panko ] i smażyć z obu stron na złoty

Moje domowe kucharzenie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję