Na Śląsku nikt nie powie, że na obiad będą mielone. Tutaj nazywa się je karminadle, karbinadle czy też kardinadle – zawsze oznacza to pyszne kotlety z mielonej wieprzowiny przygotowywane na codzienny łobiod. Nie są to zwykłem mielone, o czym świadczy to, że zostały wpisane Listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi w kategorii „Gotowe dania i potrawy w województwie śląskim”. Karminadle wyróżnia przede wszystkim to, że do mięsa dodaje się zawsze zrumienioną cebulę i są smażone na duże... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...