Błyskawiczne bułki bez glutenu (z patelni)

Błyskawiczne bułki bez glutenu (z patelni)

Błyskawiczne bułki bez glutenu (z patelni)

  Składniki na 3 bułki: 2 jajka, 1 łyżka octu jabłkowego, 1 łyżka wody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 czubate łyżki (25g) mąki z konopi, 2 czubate łyżki (20g) łupiny babki jajowatej, szczypta soli. Wykonanie: Jajka roztrzepuję, dodaję wodę oraz ocet. Mieszam. Następnie dodaję suche składniki i dokładnie łączę. Odstawiam na 10-15 minut. Formuję 3 bułki, układam na rozgrzanej patelni z łyżką masła klarowanego, smalcu lub oleju kokosowego. Piekę pod przykryciem ok 4-5 minut, po czym odwracam (gdy buł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Saganek

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.