Błyskawiczne bułki bez glutenu (z patelni)

Błyskawiczne bułki bez glutenu (z patelni)

Błyskawiczne bułki bez glutenu (z patelni)

  Składniki na 3 bułki: 2 jajka, 1 łyżka octu jabłkowego, 1 łyżka wody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 czubate łyżki (25g) mąki z konopi, 2 czubate łyżki (20g) łupiny babki jajowatej, szczypta soli. Wykonanie: Jajka roztrzepuję, dodaję wodę oraz ocet. Mieszam. Następnie dodaję suche składniki i dokładnie łączę. Odstawiam na 10-15 minut. Formuję 3 bułki, układam na rozgrzanej patelni z łyżką masła klarowanego, smalcu lub oleju kokosowego. Piekę pod przykryciem ok 4-5 minut, po czym odwracam (gdy buł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Saganek

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.