bulion - 9142 przepisów (strona:421/610)

Prosty sos koperkowy 333

Zapraszam po mój ulubiony przepis na sos koperkowy na ciepło . Ten pyszny sos na bazie śmietanki szykuję bez dodatku bulionu. Robię go więc dosłownie w kilka minut. Sosem koperkowym często polewam makaron.  Mój sos to połączenie delikatnego koperku i ostrego czosnku. Jeśli wolisz łagodny sos, to polecam dodać tylko jeden ząbek. To naprawdę rewelacyjny sos koperkowy do łososia

AniaGotuje.pl
Przepisy na kolację walentynkową 221

linki przy zdjęciach. ZUPY ZUPA KREM Z POMIDORÓW KREM Z GROSZKU Z MLEKIEM KOKOSOWYM KREM Z ZIEMNIAKÓW Z CIEMNYM PIWEM ZUPA KURKOWA FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA Z GRZANKĄ BULION Z JAJKIEM I SEREM HALLOUMI TAJSKA ZUPA Z KREWETKAMI ZUPA RYBNA Z OWOCAMI MORZA KREM Z MARCHEWKI Z POMARAŃCZĄ I IMBIREM ZUPA KREM Z BIAŁEJ CEBULI KREM Z ZIELONEGO GROSZKU ZUPA

nietylkopasta.pl
Tajska zupa krem z groszku 137

intrygująca. Składniki: 450g świeżego lub mrożonego groszku – łuskanego (mrożony należy wcześniej rozmrozić) 1 puszka 400g mleczka kokosowego 1/2 papryczki jalapeno lub 2 łyżeczki suszonego jalapeno 100 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 1 duża szalotka skórka i sok z 1 limonki 3-4 cm kawałek imbiru 1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki plus do dekoracji sól, pieprz opcjonalnie: natka kolendry

Pociąg Do Kuchni
Jambalaya z resztkami z kurczaka 134

cebuli, zamieszaj i smaż przez 5 minut, aż warzywa zmiękną. Dodaj czosnek, smaż jeszcze przez minutę. Wsyp wszystkie przyprawy, zamieszaj i smaż kolejną minutę. Krok 4 Wlej do warzyw bulion, zagotuj, a następnie dodaj pomidory z puszki i ponownie zagotuj. Do gorącego wywaru wsyp ryż, zamieszaj, przykryj i gotuj aż ryż będzie miękki – około 20 minut. Mieszaj od czasu

Niedzielny kucharz
Wigilia – co można przygotować wcześniej, zrób wcześniej 148

mieć już na zaś. Tak naprawdę barszcz na zakwasie jest tak pyszny, że można go jeść cały rok.   W dniu Wigilii lub dzień wcześniej musimy zrobić sobie lekki bulion warzywny, połączyć go z zakwasem, dodać uszka i gotowe.Oto pełny przepis na barszcz na zakwasie Nie wyrzucajcie buraków, kiedy zakwas będzie gotowy. Są pyszne w sałatce. Więcej pomysłów na niemarnowanie

Ugotowane pozamiatane
Galaretka drobiowa ze szczypiorkiem 208

kurczaka z rosołu 3 średnie marchewki z rosołu 1 średnia pietruszka z rosołu 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki pokrojonego szczypiorku 2 łyżki kukurydzy z puszki 1 szkl bulionu 1 płaska łyżka żelatyny 1/4 łyżeczki soli i pieprzu Przygotowanie: Obieramy mięso z udka i kroimy drobno. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę. Do miski wkładamy mięso, marchewkę, pietruszkę, kukurydzę

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami – kuchnia podkarpacka 203

przez kilka minut, a następnie mieszamy z kaszą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy gołąbki. Przygotowane gołąbki układamy w rondlu, zalewamy bulionem z dodatkiem wywaru z grzybów (lub samym osolonym wywarem grzybowym) i dusimy pod przykryciem około 1,5 godziny. Możemy je również upiec w piekarniku. W przypadku kapusty włoskiej

Trzeci talerz
Lekko kremowa zupa marchwiowa 189

Zupa marchewkowa z porem... pół kremowa, czyli nie do końca zblendowana :-) - bez mięsa i bulionu - prosta i smaczna Czas przygotowywania:  do 20 minut Czas gotowania: 1 h Ilość:  4-6 porcji Składniki: • 4 duże marchewki • 20 cm pora • 3 ząbki czosnku • 2 łyżki masła np. klarowanego • szklanka wody • szklanka mleka • przyprawy: łyżeczka

AniaGotuje.pl
Jesienne jajka sadzone 226

Składniki: 1/2 średniej cukinii 1/2 papryki 1 większy pomidor 1 cebula 3 duże pieczarki 1/2 szklanki bulionu warzywnego Krakus sól, pieprz curry 5 jajek Przygotowanie: Cebulę drobno pokroić i zeszklić … Czytaj dalej Jesienne jajka sadzone

czarrna od kuchni
Pędy bambusa, grzyby shitake i... Zobacz przepisy na typowego "chińczyka" z ryżem 204

owocami morza: podsmaż na woku pokrojony w kostkę boczek, dodaj pokrojone w kostkę krewetki, zielony groszek, 2 grzyby shitake i marchewkę. Po chwili smażenia dodaj ok. 100 ml bulionu oraz 2 łyżki wina shaoxing (możesz je zastąpić cherry). Popieprz, posól, wyjmij z woka i przetrzyj naczynie ręcznikiem papierowym. Do rozgrzanego woka wbij jajko, a gdy będzie na wpół ścięte, dodaj

Kuchcik gotuje
Gołąbki bez zawijania. 133

jest naprawdę dobre! Polecam! Składniki: 1 kg mięsa mielonego (z łopatki) 3/4 szkl. ryżu 3 szkl. poszatkowanej białej kapusty 2 jajka sól pieprz olej do smażenia sos: 1 l bulionu, 1 łyżka papryki wędzonej, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 1/2 szkl. śmietany słodkiej 30%, pieprz, 1 łyżka cukru Wykonanie: Poszatkowaną kapustę blanszować przez kilka minut, następnie dokładnie odcedzić i wystudzić. Mięso

zadanie-gotowanie
Krupnik na żeberkach 171

mięso będzie odchodzić od kości. Cebulę i łodygi pietruszki wyjąć. Marchew, pietruszkę i seler obrać, pokroić: marchew i pietruszkę w półtalarki, seler w słupki. Wrzucić do gotującego się bulionu, gotować 5 minut, dodać kaszę, gotować 10 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do zupy, gotować ok 5 minut, aż będą miękkie. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dolać wrzącej wody

Obiad gotowy
Zupa cebulowa z serowymi chipsami i grzankami 197

Łatwe Tanie Przepis na rozgrzewającą i zaskakującą w smaku kremową zupę cebulową z grzankami i chipsami serowymi. Składniki 2l bulionu drobiowo-warzywnego 8 cebul 5 średnich ziemniaków 2 ząbki czosnku 1/3 szklanki białego wina 1/3 szklanki śmietany 18% 2 łyżki masła goździki, ziele angielskie, liść laurowy, gałka muszkatołowa, imbir, sól i pieprz do […] Artykuł Zupa cebulowa z serowymi chipsami

PysiaGotuje.pl
Potrawka a'la minestrone. Zupa trzy strączki. 180

cebulę,a nastepnie dodaj czosnek i dorzuć soczewicę oraz przyprawy (oprócz soli). Pamiętaj o energicznym mieszaniu!. 2. Dorzuć posiekaną w kostkę marchewkę i cukinię. 3. Dolej szklankę bądź dwie bulionu warzywnego albo wody. Gotuj do pożądanej miękkości. 4. Dodaj fasole i groszek. 5. Dolej passatę pomidorową i koncentrat pomidorowy. 6. Gotuj 5-10 minut. Przed podaniem odstaw

U Fiolki
Rosołek z vegetti cukiniowym – dieta dr Dąbrowskiej 196

godzinę. – Z cukinii zrobić makaron za pomocą specjalnej temperówki do warzyw i zalać go wrzątkiem na 2 minuty, odcedzić. – Podawać warzywny bulion z cukinią, odrobiną wiórków z marchewki i pietruszką

To co kocham

Proponowane wyszukiwania